- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılAsla, onyargili olma...
32 yasindayim, y. anlama 18-35 yas arasi benden hoslanan insanlar var, ve acikcada belli ediyorlar.
Sukur bende, icki, sigara, zina, eylenmek icin kiz arkadas veya sevgili edinme, bencillik yok...
Mahalle, akraba, arkadas vb. cevrelerde parmakla gosterilenim vede maneviyatima dikkat edenlerdenim.
Cogu insan gibi, sanal, real alemde es adayi aranir veya aranmaz gibi bakis acim yok. insan heryerde ya iyi ya kotu huy, kisilik ve niyettedir... muhattap olmadanda taniyamassin, tedbirli olarak muhattap olunarak taniyabilirsin.
Yeterki, rabbini, haddini, kendini bil ve kendini esine sakla...
Bencil olma, gecim ehli, vefali, sadakatli, hosgoru ve anlayisli, durust, maneviyatinda. gayretli vb. olki yuva kurma guven ve huzur anlaminda selamete ulasasin.
Baskin ve basik karakter olmak, maddi ve kariyer anlaminda onde ve geride olmak vb. sekilde insan olup bencilce davranmayi secen taraf herdaim kayiptadir, er veya gec bu ve obur dunyada hakettigini bulur ve. Bulacak..
Es demek,2. anne misali demek, yedek ruh demek, herseyinin emanetcisi demek, kendi canin demek koynundaki yilan degil.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılevde kalmis sözü artik gecmiste kaldi
cogu kisi 30 undan sonra evleniyo109 Yorumla
Soran+1 yıl30 dan sonraya erkekler bakmıyor bakanda yaşlılar oluyor
Soran+1 yılbiliyor öyle kişi gördüm 32 yaşındaki adam 45 yaşındaki kızla evli ben ondan korkuyorum adam fakir diye kendinden kaç yaşla evlendi bu normal degil kadın 1 kız çocuk dogurdu 2. çocugu olmuyor çok istiyor
istememde allah korusun- +1 yıl
hayirlisi neyse o olsun
Soran+1 yılsagol
Evde kalmak diye bir kelime yoktur. İnsan ne zaman hazır hissederse ve doğru kişi karşısına çıkarsa o zaman evlenir. Bu kişi 20 yaşında da karşımıza çıkabilir, 40 yaşında da bunu bilemeyiz. Ayrıca, evlilik bir zorunluluk değil bir seçimdir. Toplumun bunu bir zorunlulukmuş gibi bireylere dayatmasından tiksiniyorum. Çoğu kişi artık iş, kariyer derken bu yaşlarda evleniyor zaten, hiç bir şekilde geç kalmadınız.
207 Yorumla- +1 yıl
Her kelimenize katılıyorum.
- +1 yıl
Yerimmm <33 ne güzel anlatmış, eklenecek bir şey kalmamış bile <3
- +1 yıl
Çok güzel açıklamışsın, aynen katılıyorum.
biraz öyle çünkü kadın 30 yaşına kadar bak kız demiyorum artık kadın yani tamam bedeni kız olabilir ama 30 yaşındaki bir insan genç kızlık döneminden yaklaşık 10 yıldan fazla zaman geçmiş ve yuva kurmamışsa birileri onı evlenecek kız olarak görmemiş gibi bakılır bu da evde kalmaktır kişinin kendi tercihinin evlilikten uzak olduğunu sanmıyorum her kızın hayalidir evlenip çocuk sahibi olmak yani durum bu.
03 Yorumla
Soran+1 yılne yapim kimse olmadı ki
evkızıyım
Soran+1 yılkısmetim yok
yoksa istemezmiyim evlenmeyi ha
yok işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
360Cevap
Eğer kırsal bir kesimdeyse o yaştan sonra eş bulma durumu ve çevre baskısı oldukça zordur. Büyük şehirde işi kırsal kesimdeki kadar zor değildir. Tabi burada önemli olan bayanın kendisinin ve çevresinin bakış açıdır. bir kere evde kalmak kötü bir ifade. Evlenmek için bir yaş eşiği koymak o yaşı aşanları evde kalmış vs tabir etmek mantıksız bence. İnsanlar üzerinde özellikle kadınlar üzerinde psikolojik baskı oluşturmakta ve kadınları bir yaştan sonra evde kalacam evlenemeyeceğim insanların diline düşeceğim korkusuyla ölçmeden tartmadan evlilik yapmaya zorluyor. Sonrası malum kötü bir evlilik yapmaktansa evlenmemek daha iyi bence.
Evlilik aceleye ya da evde kaldın kalacan gibi baskılarla zorlamalarla seçim yaparak olacak birşey değil bence00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. 23 Yorumla- +1 yıl
ya ama öyle gurum biz evde kalmadik:D
- +1 yıl
evde kalmadik gurum sen öyle de:d
- +1 yıl
Bulunduğun yerdeki erkekler seni keşfedemedilerse suç onlarındır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvde Kalmış ne demektir? Bunun bir açıklamasını yapabilir misiniz?
Geç yaşta evlenme tercihi yapmak ya da istendiği halde istenilen kişinin bulunamamasından kaynaklı evlenmeme durumu, yalnızca bazı coğrafyalarda göze zorla batırılmaya çalışılan bir durum.
Eğer istediğiniz bir kişi değilse 20 yaşında evlenseniz neye yarayacak. Özellikle bu coğrafyada genç yaşta evlenmeyi kabul etmeyen, ille evleneceksin yuva kuracaksın diyen kafayı anlayamıyorum.
Tüm bunları yapmadan da insan toplum içinde saygı görebilir, ve görmelidir.
Bence boş verin evlenmeyin. Zamanı geldiğinde tüm yaşantınızı bir kişi ile geçirmek istediğinizde o zaman evlenmek size kalmış.
Sırf evde mi kalıyorum acaba diyerek kendinizi rahatsız hissetmeyin.
Hepimiz evde kalıyoruz zira.00 Yorumla
+1 yılbu soruyu 1800 lerde sorsan kesin evde kalmıştır. 1900 lerde sorsan ihtimali vardır bir koca bulabilir ama 2000 lerde sorduğun için şundan emin ol kesinlikle evde kalmamıştır. Yıllar ilerledikçe evlilik yaşının yükselmesi söz konusu olduğundan ötürü rahat ol daha 5-6 yılın var. Çocuk yapabilecek yaşı geçmediğin sürece sorun olmayacaktır ama geçtiğinde sadece 2. veya 3. evlilikleri olabilirsin ancak kişilerin.
06 Yorumla
Soran+1 yılkaç kişi evde kaldı dedi
çok üzülüyorum- +1 yıl
Klavye başından yazması çok kolaydır böyle şeyleri aldırış etme. Hele ki sanal ortamda pek çok kişi lakayt cevaplar vererek gırgıra vurur işi. Zira 28 yaşındayım ve ben de birisi ile evleneceğim kendimden yaşça küçük birisi ile evlenmeyi düşünmediğim için ve 30 umdan evvel evlilik düşünmediğim için sonuçta ben de 30 yaş üstü birisi ile evleneceğim muhtemelen kader. Kısacası ben dert etmiyorum sen niye dert ediyorsun. Hayatını yaşa.
Soran+1 yıl30 yaşındasın ama en fazla 27 lik 28lik kızla evlenirsin kendi yaşıtınla 30 yaşında bir kızla evlenmezsin bir kız yaşlanıyor 30 da
- +1 yıl
Bilimsel araştırmalar erkeklerin kadınlardan daha çabuk yaşlandığını gösteriyor. Yanlışın var bu konuda ayrıca kendimden yaşça küçükler ile anlaşma sorunum var.
Soran+1 yılozaman durum snin için farklı bu durum
- +1 yıl
Herkesin farklı bir durumu vardır ve içinde bulunduğun durumda olan dünyadaki yek insan da sen değilsin bunu da aklında tut.
+1 yılToplumun bazı kesimleri böyle bakar ama kadınların bu toplumsal baskıyı kırması gerekiyor bence. Tabii ki genç yaşta evlenmek ve çoluk çocuk sahibi olmak çok güzel bir şey. Ama herkesin şartları farklı artık, bir kişi 30 yaşına belki 35-40 yaşına kadar bile kendini mutlu edecek kişiyi bulamadıysa sırf çevre baskısı yüzünden kendini evliliğe zorlamamalı.
07 Yorumla
Soran+1 yılbana diyorlar bu saate kadar evlenmedin seni kimse begenmez yaşlandın diyorlar
- +1 yıl
bu bulunduğun çevreyle alakalı. büyük ihtimalle çok fazla insanın üniversitede okumadıgı bir çevren var. Şöyle bir hesap yapalım mesela. bir kişi yaklaşık 18 yaşında liseden mezun oluyor. 5 sene üniversite. yaşı 23 oluyor. Sonra 2-3 sene iş bulmaya çalıştı, KPSS'ye girdi, işe girip düzenini kurdu diyene kadar zaten yaş oluyor 25-26. Sonra da 1-2 sene çalışıp para biriktireyim diyorsun. yaş oluyor 27-28. Bu iyi ihtimal böyle. Genelde üniversite mezunu bir erkegin düzenini kurması yaklaşık 30 yaşını buluyor. Evlenme yaşları da 30'dan başlıyor bu sebepten. Benim 30 yaşını geçmiş ve evlenmemiş pek çok kız ve erkek arkadaşım var.
Soran+1 yıl2 yıllık bir bölüm bitirdim iş bulamadım istemsende evkızı oluyorsun milletin lafı akraba lafı
telefonda kaç km uzaktaki akrabam diyor hala evlenmedi mi kızın düşün
ama olmadı kısmet
bide yaş 30 oldu kimsenin evlenmeye cesaret edeedigi adambeni bulur ya da dul olur allah korusun korkuyorum sadece bu- +1 yıl
hiç alakası yok emin ol. dedigim gibi özellikle eğitimli insanlarda 30 yaşında evlenmemiş olmak gayet normal. biraz zor ama akrabalarını kafaya takmamaya çalış ;)
- +1 yıl
Çevreni değiştirmeye çalış birz. belki yeni insanlar tanırsın. ciddi düşünen birileri çıkar karşına. ama şunu unutma sen önüne gelen rastgele biriyle evlenip mutsuz olursan o akrabalarının hiçbirinin umurunda olmayacaksın. onun için önemli olan senin mutlulugun ve kararların
Soran+1 yıldogru diyorsunda
akrabayı kafaya takmasamda mutlaka yüzüme vurur arkamdan konuşur üzülüyorum ne yapim
valla cigeri beş para etmez ama allah böyle insanlara şans vermiş kısmet vermiş bize bunların çeyregi nasibim olmadı- +1 yıl
Kesinlikle haklısın. Çevre baskısına karşı gelmek zor. ama daha kötüsü ne olur biliyor musun, çevre baskısına boyun eğip yanlış bir karar vermek.
Hayir, her kadin 30undan önce evlenmeli diye bir kural yok, 50 sene öncesinde yasamiyoruz butür sabit düsüncelerden kurtulmamiz lazim. 30 yasinda evlenmemis bir kadin olabilir, 40 yasinda da olabilir, 50 yasinda da, bu cok normal. Dogru kisiyi bulamamis olabilir, evlenmek istemiyor olabilir, bir sürü nedeni olabilir ama bu kimseyi ilgilendirmez. Bu durumda insanlara düsen saygi duymak, öyle evde kalmis falan denmesi yanlis.
12 Yorumla- +1 yıl
Düşündüklerimi birebir söylemişsiniz. +1
ne yaptığına bağlıdır.
bir meslek kariyer varsa hayır.
Ama annesinin dizinin dibindeyse evet.
Bence kariyer meslek üniversite yapmayacak kız ve erkek çocukları en geç 25 te evlenmeli. Bu durumdaki erkekler 22 ye varmadan askerlikten terhis almalı.20 Yorumla
+1 yılBence evde kalmamıştır sebebide hayatında istediği evlilik yaşam standartlarını bulamamıştır. Bulduğunda evlenir ne insanlar var.40 yaşında 50 yaşında evlenmemiş onlar evde kalmıştır :) Moralini bozma ALLAH hayırlı insanlar ile karşılaştırsın böyle dua et :)
00 Yorumla
+1 yılHayır yok öyle bir şey bildiğiniz üzüre toplumumuzda alışıla gelen şey 19 , 20 yaşına gelen kıza evlenme çağı geldi diyr bakarlar yanlış aslında sizin bahsettiğiniz yaş 27 veya maksimum 30 gibi bir bayan için en ideal evlenme yaşı kişiliği oturur her şeyiyle kendisini hayata bakışı ile evliliğe daha hazır hisseder.
00 Yorumla10 yıl sonra malesef bebek olmayacak. Ve artık adet günü de beklemeyeceksin. Ama erkek için aynı şey geçerli değildir. Canım bir an önce evlen. Bak muhallebiyi düşün. Fırından geç alirSan dibine yapışır erken alırsan civik olur. Bence bir an once evlen.
00 YorumlaEvet artık bazı şeyler için çok geçtir çünkü artık iyice seçici olunmuştur. gelene geçene burunmu kıvırılmıştır evlenmekmi istememiştir, beyaz atlısını bekleriken yaş 30 mu olmuştur yoksa kimseyi bulamamışmıdır farketmez dediği halde bilinmez tabi eğer şiddetle evlenmek istiyorsa ve çokta seçici davranmıyorsa sanırım öyledir
00 YorumlaOyle bisey yok karsina dogru insan cikmadiysa neyle kimle ewleniceksin. Ewlilik bu ayni cati ayni yatak ayni tabak. Belki cewrende bu tur sozler cikacak die korkabilirsin oda bizim toplum zihniyetimizin ayibidir. Al bende 30 u bitirdim hala bekarim bu isler aceleye gelmez. Tabi o beni bulur diip ewe kapanmakta yalnis biraz gez dolas : ))
00 YorumlaBence o tamamen hislerle ilgili, bu evde kalma lafını bırakkn artık erkekler olmadanda yaşayabilirsiniz farkına varın , doğru insanı bulamamışsındır ne var bunda çok takma bence olursa olur olmazsa olmaz bidaha mı gelicez dünyaya keyfine bak boşver evliliği ;)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılMantıken bakalım. Evdeysen evde kalmışsındır. Ama benim gözümde evde kalmanın yaşı yoktur. Hatta evde kalmak deyimi çok saçma. Yahu kısmet bu."O" kişiyi bulamadıktan sonra evlenemiyorsun. Bu kadar basit, haksız mıyım? Teşekkürler. Sevgi ve saygıyla :)
00 Yorumla
+1 yılyorum yapan grup genelde lise üniversite öğrenci grubu inanma onlara pek. üniversite 25 yaşında biliyo. ne yani iki üç yıl içinde evlenmeyince evde kalmış mı oluyo. üniversite bittiyse evde kalma falan olmaz. bazısı sarkmıştır gibi saçma yorumlar yapmış. onlar gidip gayet 18 yaşındaki ergenlerle evlenebilirler laf atmaya gerek yok
10 YorumlaSistem ne kadar saçma öyle değil mi? En verimli zamanlarımızda saçma kağıt parçası için okuldu işti zarttı zurrttu. Samimi söylüyorum ağaçta yaşayan maymunlar bizden daha rahat. Uzanıp yaprak yiyio meyve yiyo istedikleriyle çiftleşiyolar beleş beleş yaşıyorlar
10 Yorumlabence evde kalmamışsın. çünkü günümüzde zaten çoğu kadın 30undan sonra evleniyor.. nedeni de eğitim kariyer, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak istemeleri vb... o yüzden bence evde kalmış sayılmazsın.. ama yaş geçmeden de bir şeyler yapmak lazım bu konuyla ilgili :)
07 Yorumla
Soran+1 yılekonomik bagımsızlıgım yok
kariyer yok
üni 2 yıllık bölüm okudum iş bulamayınca bir köşeye çekildim evkızı modundayım
Soran+1 yılinan iş bulamadım çok aradım iş görüşmesine gittim deneyimli kişi arıyorlar mış
sonra en kötü iş desen markete başvurim dedim annem bırakmadı ihtiyacımız yok falan diye başkada iş bulamadım
Soran+1 yılolmuyor
Soran+1 yılama işsizim
+1 yılÖnceki Hesabımda
Siteden Konuştugum bir Maviş
Vardı 29 Yasında
Yasının Gectigini Falan
Söylüyordu Denizden Babası
Cıksa Evlenicek :D
Şimdi Aceleye Gerek Yok
Kısmet Isı Bunlar
Evde Kalmadın Kendini Böyle Ayarlama
Bende Daha 18im Hıc Sevgilim
Olmadı Acelede Etmiyorum
Benim 10 Yıl Daha Olmasın
Üzülmemki
Hayırlısı Neyse O Olsun00 YorumlaNe 30' u 26 dan sonra işler ciddi. evde kalma ihtimali yüksek. kimi bulsan affetme :) 26 dan sonra kısmet kapanıyor çünkü. erkek için çok sıkıntı değil zaten erkeklerde evlilik yaşı 26-30 arası. birde erkeğin yaşı geçse bile 5 6 yaş küçüğünü bile alır ama kimse kendinden büyük biriyle evlenmek istemez
10 Yorumla
+1 yıl30 kadar bekle sonra düşün geç kalan Kim kendileri değil mi? o dediğinde haklısın 30 yaşında ki kadını 40 50 yaş arası erkeklerle evlenir genelde? Kim ne derse desin gerçek bu mesela 30 yaşındayım ama büyükte konuşmak istemiyorum ama 30 yaşında bir kadınla evlenmem...
10 Yorumla
+1 yılhayır artık o devirde yasamıyoruz. 30 yasındaki bir kız biraz gec kalmış olmakla birlikte gayet te evlenebilir. evde falan da kalmış değildir. heleki okul du işdi peşine düştüyse ancak evlenmeye sıra gelmiştir.
01 Yorumla
Soran+1 yıl2yıllık bölüm bitirdim iş bulaadım mecbur kabullendim ev kadınlıgını
+1 yılevde kalmışlık kelimesi tarihe karıştı artık istediği zaman insan evlenebilir, fakat asıl sorun şu oluyor, insanlar direk aa 30 yaşında neden evlenmemiş? akıllarda soru işareti? kötü huylumu acaba geçinememiş mi kimseyle anlaşamamış mı? iyi bişe olsaydı zaten kaparlardı, boşver onu gibi hakkında söylemler çıkar. Aldırmamak gerekir konuşsunlar :=)
00 YorumlaDuruma gore degisir bence. Eger kismet var da istemiyor kendini buna hazor hissetmiyorsa kalmamistir ama gece gunduz evlilik dusundugu halde herkese evde kaldim ya ben galiba diyip durdugu halde evlenemiyorsa evde kalmistir bence
04 Yorumla
Soran+1 yılherkese evde kaldım demem onlar bana diyor evde kaldın
Soran+1 yılkulagıma dedikodu geliyor aNNEM BABA BİLE DER EVDE KALDI artık isteyeni olmaz falan ddiye üzülüyorum
yok yaaa 30 yaş dediğin nedir ki... Gerçi umarım 30 a kadar dizi izleyip kös kös oturmamışsındır evde. Neticede güzel biri işin peşinden koşabileceğin bir kariyerin olmuşsa evlenmeyerek iyi yapmışsın derim.
04 Yorumla
Soran+1 yılevvkızıyım
Soran+1 yılkimse olmadı
hayır, evde kalmanın yaşımı varmı? anne babalar 18 lerde evlenmiş, sonraki nesin 22 25 lerde, şimdi herkes bekar otuzlarda, döneme ayak uyduranlardansın, erken evlenmenin mantıgı zaten yok, bakma sen bu millete evde kalmışın diyenlere, ama cokta geçirme yavaş yavaş düşün artık
00 YorumlaYaşım 24 ama ben de 30'umda bu soruyu soruyor olacağımı tahmin ediyorum :D Herkes evlenmek zorunda değil ablam boşver :D
22 Yorumla
Soran+1 yılinşaalah benim yaşımda sende bekar olursun anlarsın dedigimi
Yaşadığın yere göre değişir. Bazı yerlerde öyle bir kavram bile yok. Mesela gazetenin bile bir hafta sonra gittiği bir köyde yaşıyorsan 19 bile evde kalma yaşıdır. Ama İstanbul gibi bir metropole göre yaşın normal, hatta tam zamanları işte 28-33 arası. Tabi bu benim düşüncem.
02 Yorumla
Soran+1 yılben İstanbul'da degilim ama
evde kalmis diye bir sey yok allah insanin bazilarin kismeti gec acar bazilarin erkekn... Yani kader kismet bu isler nasil bazilar gec cocuk sahip oliyorlar bazilardaa erken, kismet kader bu elbete seninde hayirli bir kismetin var
01 Yorumla
Soran+1 yılinşaalah o hayırlı kısmet beni yakın bir zamanda bulur
+1 yılŞöyle ise değil
www.gazetesok.com/.../sok1kari1_jpg.jpg10 YorumlaBen kariyer için geç evlenmeye karşıyım arkadaş 27 yaşındaki herkesin evli olması gerekiyor ki ben 24 yaşımda evlenmeyi planlıyorum. Kaldır kafanı da azcık etrafa bak dışarı çık bul birini
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı. Kusura bakma da 30'una kadar kimseyi beğenememiş, kimseyi kendisine layık görememiş bir insan için başkaları ne yapsın. Bu yaşa kadar böyle gelmiş insan bu saatten sonra kiminle bir hayat kurabilir?
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası 30 yaşında bir bayan bence bayanın evlenme yaşı 28-30.
Tam anlamıyla hayatın anlamını kavramış. Özel Hayatında olsun iş hayatında olsun sosyal yaşantısında olsun sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin bilincinde olur.00 Yorumla30 yaşına kadar gelmişse ve evlenmek istemiyorsa evde kalmamıştır ama evlenmek istiyor ve hiç kimseyi bulamıyorsa maalesef evde kalmıştır :)
02 Yorumla
Soran+1 yılevlenmek istiyorum bulamadım kızım
siz kızlar hep kendinizi düşünüyorsunuz ben 30 yaşımda evlenecem ne yani dul bir kızla mı evleneyim? kendini tut erkekler genelde 33 yaşında evleniyorlar bırak da bakire kızla evlensinler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılherşeyin hayırlısı belki 30 dan sonra kısmet çıkıp evleniceksin ya da esra erola başvur evlendirsin seni
03 Yorumla
Soran+1 yılesra erol olmaz bana
30 dan sonrası için korkuyorum kimse bu saate kadar olmadı busaatden sonra iyi biri çıkar mı bilinmez- +1 yıl
evlenmek mi istiyorsun ben senin yerinde olsam iş kurardım sonra evlenirdim
- +1 yıl
ama ben evli değilim daha yaşım küçük bende sana dediğim aynısını yapıcam ilk önce işimi kurup sonra evlenicem
Hayat 30 dan sonra başlar. Tecrübeyle sabittir :) Evde falan kalmış olmaz 30 yasindaki bir bayan. Sadece secme sansi azalir. Hayalindeki kisiyle evlenemez...
00 Yorumla
+1 yılSurekli yanlis iliskiler yasamistir, sevdigi kisi onu sevmemistir, onu sevenlerde kafa dengi değildir. Illaki cirkinlik sebebiyle evde kalmistir denilemez
00 Yorumla
+1 yıl45 yasinda kadar bir kadin benim icin şarap gibidir olgunlaştikca güzellesiyorlar olgun kadinlari severim. Evde kaldigini dusunmuyorum 24 yasindayim ama olgun kadin gordugumde dibim düşer yani albenileri yuksek oluyoe hosuma gidiyorlar :)
00 YorumlaBence değil. Yalnız doğum olayında en ideali 20-30 yaş aralığı. sonrası risk oluyor. Anne olmayı düşünüyorsan elini çabuk tut. :)
06 Yorumla
Soran+1 yılannelik istiyorumda çocukda seviyorum ama yok kimse talip yok
Soran+1 yılteeşeküürler
Soran+1 yılinşaalah istedigin olur tez zamanda hayırlısıyla
şimdi evlensen diyelim ki öyle bişey olmaz geldi gördü sevi evlendi vurdu çocuk oldu diyene kadar 35 yaşında 1 yaşında bir çocuğun olur. 50 yaşında bir kadının liseye yeni başlayan bir çocuğu olacak. sence nasıl bir durum :)
01 Yorumla
Soran+1 yılistemiyorum öyle olsun ama kısmetim olmadı ne yapim kabahat bende mi
allah vermedi
Ben 29 yaşındayım ve erkek olarak benim üzerimde de büyük baskı var ama ben mesela kendi yaşıtım biri ile evlenmeyi düşünmüyorum. 30 yaşındaki bir kadın da sanırım 35 yaşında ya dul ya da kimsenin evlenmeye cesaret edemediği birilerini bulur.
04 Yorumla
Soran+1 yılbende ondan korkuyorum
Soran+1 yılyaşı büyük erkekde kötü ama
ben korkuyorum kafa yapısı düşünceler farklı çok fark oluyor tamam evde kaldım ama istemem öylesini
+1 yılşimdi degerlendirirlir çalışıyomu ne iş yapıyo falan filan önemli he bide ailelerin çok kısıtladıgı kızlar var onlara lafım yok
010 Yorumla
Soran+1 yılya ben iş bulamadım aslında sonra markete falan başvuim dedim ona annem istemiyorum herkesle konuşma şunu yapma falan istemiyor 2 yıllık üni okudum kendi branşımda da iş bulamadım
- +1 yıl
dediğim gibi seni ailen çok kısıtlamısuzulme ama kısmetin illa var sadece ne zaman o bilinmez kendi alanın neydi
Soran+1 yılyaş 30 kimsenin evlenmeye cesaret edemmedigi adamla ya da dull ondan korkuyorum
yaşı 35 olmuş adam 24yaşında kız la evleniyor düşün- +1 yıl
anlaşabilmek bu birazda sans işi ben hiç sanslı olamadım diyemem ama evlenilicek adam bulmak çok zor sende o yuzden sıkıntı yapma bunu bakıldıgında gercekten evlenilicek adam yok gibi bişey
Soran+1 yılbenim karşıma çıkmadı evkızıyım
- +1 yıl
görünüş olarak nasılsın peki
Soran+1 yılbeyaz tenliyim 160 boy 46 kiloyum
türbanlıyım- +1 yıl
sıkma canını illa olur yakısmet işleri bunlar
Soran+1 yıl30 yaş oldum dedi ya kaç kişi evde kaldı dedi sonra akrabaların dedikodusu
sadece bir kişi oldu oda yaşlıydı bana göre degildi kimsenin begenmedigi adam bana yakıştırıyor evde kaldım diye düşün korkuyorum
kendie göre biri olmayacak kimsenin evlenmeye cesaret edemedigi adamla evlenmekten korkuyorum- +1 yıl
ya baskalarını kesinlikle ciddiye alma öyle bostur onlar sen kendin bişeyler hissedebildigin birini bul ya bakma sen baskalarına herkes bişeyler soyler ama kimse senin ne hissettiğinle ilgilenmez
Yok ya eskide kalmış o düşünceler. Yaşı fazla geçirmek iyi değil evet ama 30 normal bence. 35'e kadar evlenilmeli ama.
12 Yorumla
Soran+1 yılama kısmet yok
ev kızıyım
Avrupada 35 den sonra evlenirler genelde.
Bizlerde şakasına öyle derler, ama işin aslı farklı ola bilir. Çünki şimdi devir değişti, kadınları emlak gibi alamıyorlar.01 Yorumla- +1 yıl
Kadinlar armutun sapi uzumun copu dedikce ooooooooooo
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. valla şimdi malesef erkek de evde kalabiliyor bakınız kadir inanır kaç yaşında adamcagız ne evli ne çocugu var insanın hayatında güvenecegi biri çıkmazsa bu onun problemi degildir kısmet olmamıştır bu kadar basit...
01 Yorumla- +1 yıl
Sacma
Hayır tabi ki,
biraz duruma bakmak gerekiyor tabi. Kız ev kızıysa evet de denilebilir ama eline ekmeğini almış bir kızsa artık minimum evlilik yaşı zaten 25 oluyor. 30 da çok geç kalmış sayılmaz...12 Yorumla
Soran+1 yılişsizim
+1 yılEvde kalmismidir kalmamismidir bilmemde bildigim bisey varsa oda 30 yasimda ayni senin durumunda olacagimdir.. :)
00 YorumlaYok kalmadin ama anne olma olayı var daha fazla bekleme
02 Yorumla
Soran+1 yılne beklemesi ya
kısmetim yok ben bekleme derdinde degilim
- Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılbir mesleği yoksa evde kalmıştır ama meslek varsa iş kadınını havada kaparlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılüni bitti iş bulamadım mecbur evkızı modundayım
o kız geceleri çıkıp geziyo, ya da iyi bir işte çalışıyorsa hayır, ama bunlar yoksa evde kalmıştır, çürür o
00 Yorumla
+1 yılYok ya niye evde kalmıs olsun.
Sadece biraz daha yası büyümüs. Evlenmek icin ideal yas. Artik tam anlamiyla yetiskin ve olgun olmus oluyor.00 Yorumla
+1 yılbazıları için öyle ama bazıları hayata erken başlar bazıları geç tamamen tercih meselesi
06 Yorumla
Soran+1 yılkimse olmadı ki
evlenmekten yanayım ama yok kimse- +1 yıl
hiç kimse istmedi mi seni şimdi ye kadar
Soran+1 yılistemedi yok kimse
- +1 yıl
allah allah seni unuttular demek ki hiç erkek arkadaşın falanda mı olmadı
Soran+1 yılerkek arkadaş farklı
evlenmeyi düşünen olmadı benle- +1 yıl
evleneceğin insanla da bir flört dönemi olmalı insanın erkek arkadaşların senle sadece takılmak için çıkmış o zaman iyi seçim yapmamışsın
+1 yılAnnem hep der sen boyyle gidersen torununu goremezsin diye oyle bir durumun vrsa bende sana diyim birde soyle. bir sorun var yas ilerledikce yasitin olan bekarlarin sayisi azaliyor
18 Yorumla
Soran+1 yılevet yaşıtın bekar etrafımda yok bende ondan yakınıyorum evde kaldım görüüyorum kendimi
- +1 yıl
hayırlısı olsun ne iş yapıyorsunuz
Soran+1 yılevkızıyım
- +1 yıl
İmkanın varsa bir işe felan gir evde kapalı kalmayla yeni insanlarla tanışmak zor
Soran+1 yılben kendi mezun oldugum alanda iş bulamadım sonra markette çalışim dedim ona da annem karşı
olmaz herkesle bu kadar yüz göz olma falan
böyle işsiz kaldım işte- +1 yıl
İş bulma konusunda iyi sayılırım mezun olduğun bölüm nedir? Belki bir faydam dokunur.
Soran+1 yılburdan mı iş bulacan bana
benle dalganı geç- +1 yıl
Bu sene 5 tane iş değiştiren biri olarak belki yardımım dokunabilir diye düşündüm.
Diğer insanların ajsine bence 30 ideal yaştır evlilik için günümüzde pek çok başarısı ilişkl evlilik var bunlarda isaböarı korkutuyor ama 30 yaşına grlince daha bir olgunluk oturuyor ve kendinize uygun birini arıyor olursunuz
00 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün.
X kişisi 30 yaşında ve evlenmek istiyor. Bu kişi evde kalmıştır.
Y kişisi ise 30 yaşında ve evlenmek istemiyor. Bu evde kalmamıştır.02 Yorumla
Soran+1 yılevlenmek istemeyen evde kalmamıştır bence
- +1 yıl
Aynısını dedim zaten
+1 yılŞimdi o değişir eğer 20 yaşından beri koca arıyorsa 30 yaşında hala bulamamışsa evde kalmıştır ama otuz yaşına kadar okumuştur kariyer yapmaya çalışmıştır vs. evde kalmamıştır
11 Yorumla
Soran+1 yılüni bitirdim iş bulaadım ne yapim evkızıyım şu an
Bu senmisin yoksa :D
https://www.youtube.com/watch?v=2d5TGPvWBQo02 Yorumla
Soran+1 yılsen igrençsin
+1 yılEvde kalmis lafi cahillerin dedikoducularin uydurdugu gereksiz bir kelimedir toplumumuz bu gibi seylere yatkin oldugu icin bu gibi seyleri soylerler. Alakasi yok bir insan ne zaman isterse o zaman evlenir kimse karisamaz buna
00 Yorumla
+1 yılEvlilik yaşı her gün yükseliyor da yinede elini çabuk tutman gerekiyor :)
Malum hala bu ülkede erkekler kendinden 5-10 yaş küçük hatun istiyor..00 Yorumla30 yaşındaki bir erkek evde kalmadıysa kızda kalmaz doğru insanın karşına ne zaman çıkacağını bilemezsin
00 Yorumla- Devamını Gör (427)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat