Aşamadığın takıntıların var mı? Örneğin; kilit ya da ocak gibi şeyleri sürekli kontrol etme ya da düzen, simetri, eşyaları düzgün şekilde sıralama vs vs vs...
Herkesin elinden yemek yiyemiyorum. Hatta öyle ki birkaç kişi dışında böyle çok az kişinin elinden yemek yiyebiliyorum. Birkaç kere misafirliğe gittik yiyemedim çok ayıp oldu. Bilmiyorum ama midemi bulandırıyor
Kedim bir ara balkondan kaçmıştı o iki gün ayaklarım şişene kadar her yerde aradım akşam uyumadım bişey yiyemedim yemeden kesildim o günden sonra hep camları kontrol ederim kapıyı tam uykuya dalicam aklıma gelir birdaha kontrol ederim misafirlikteysem evdekileri 3 4 kere arayıp kediye dikkat etmelerini söylerim bende travma oluşturdu o gün kedimi çok seviyorum.. ve maalesef böyle davranışlar ortaya çıktı o günden sonrasi
Düzen, titizlik, simetri. Aşırı düzen ve temizlik seviyorum ben. Değişik bir simetri tarzı bir olayım var.. mesela küsürlü rakamlara da takılır çım, yuvarlak olacak
evden çıkmadan 2-3 kere lavabodan su akıyor mu diye bakmak ve dış kapıyı 2 kere falan kapattım mı diye kontrol etmek. kedi besleyince ekstra dikkat etmem gerekiyor
Mercimek köftesinibeldiven taksamda üzerinde parmak izlerini sevmiyorum. wc çıkınca 2 kere elimi sabunluyorum. elektrik supürgesinin haznesi boş degilse halı üzerinde durmasını istemiyorum. kedileri cok severim ama sevince elimi hic bir yere sürmeden yıkamaya koşuyorum (sokak kedisi).
Simetri diyebilirim. Yazi yazarken kalemin metal askı kısmı kağıda paralel olmalı, bir de o metal askısı olmayan ve belli bir ağırlığı olmayan kalemleri kullanamam.
Tek takıntım Kettle. Ne zaman evin kapısını kapatsam o kapıyı tekrar açıp o kettle kontrol ediyorum kapalı olduğundan eminim ama yine de aklım kalıyor :)
Midesizlik gibi gelebilir ki öyle ama tırnak yeme takıntım beni sinir ediyor şöyle ojeli bakımlı tırnakları görünce kıskanıyorım ama kendime yapamıyorıö
Ben çok yiyordum annem acı oje aldı onuda yedim renkli ojeler almaya başladı bu sefer sürünce çok hoşuma gitti uzattım yememeye çalıştım arada ısırıyordum ama koparmıyordum bi süre sonra iğrenç bir şey gibi gelmeye başladı sonuçta ellerimizi sürekli kullanıyoruz heryerde sana önerim uzayınca çok güzel durucak fikrini düşünmen önce bir tırnağından başla uzatmaya yeme asla ama bak bakıyım güzel duruyormu sonra diğerlerinide uzatınca o yeme alışkanlığı gidiyor
@rahime_22 denedim 🤣olmuyor sırf bu yüzden takıntım yüzünden günde belki 30-40 kez elimi yıkıyorum her şey denedim bende benim ki stresten ne zaman üzgün olsam öyle oluyo
Bende de var. Sanırım çocukluktan gelen korku. Sanki biri girip bana bişey yapacak, ordan bakacak gibi. snaki kapalıyken giremicek. Hele aralık durduğunu düşün. Gece kalkıp kapatmıyom da
Bir keresinde arkadaşımla biri hakkında konuşurken telefonumu açık bırakmışım aramada ve her şeyi duydu. O yüzden o günden beri kimle gizli bir şey konuşmaya kalksam telefonu uçak moduna alırım ve her saniye telefonumu şakasız kontrol ederim. 🥲