Sevgilinizin/eşinizin, işinizin, hayallerinizin vs neyin peşinden koşuyor olursanız olun o şeyi muhakkak elde eder misiniz yoksa kıl payı kaçırdığınız da oluyor mu?

Sevgilinizin/eşinizin, işinizin, hayallerinizin vs neyin peşinden koşuyor olursanız olun o şeyi muhakkak elde eder misiniz yoksa kıl payı kaçırdığınız da oluyor mu?

Peşinden koşma tabirini pek doğru bulmuyorum ama hedeflerim varsa elimden geleni yapar sonra arkama yaslanırım. İdeallerimiz olmadan yaşayamayız ve bunları gerçekleştirme arzusu aslında bizi biraz da ayakta tutan şey. Çalışıp çabalamaya inanırım ve bundan gocunmam.. Fakat illaki olacak diye de kendimi yiyip bitirmem.. Hayatın bir akışı var ve bazı kararlar bize ait olsa da, bazıları kadere bağlı gelişiyor.. Bazı konularda tevekkül etmek de gerekli.. Keyifli akşamlar..
Her istediğimi elde edemem. Olmayınca vazgeçmeyi biliyorum.
Ama istediğim şeyi elde etmek için mücadele ederim. Aklıma koyduğumu uygulamaya çalışırım. Olursa olur, olmazsa zaten yapacak bir şey yoktur. 🤷🏻
Cevap
7Cevap
Değmediğini idrak edersem bırakırım
Maalesef bazen elde edemiyorum
Mutlaka elde etmek biraz iddialı bir söz olur. Çünkü ne kadar uğraşırsak uğraşalım olacak şeyler var. Olmayacak şeyler var.
Eğer gerçekten istiyorsam mutlaka elde ederim. Biraz hırs biraz da inat var ben de kolay kolay pes etmiyorum.
Evet, istediğimi mutlaka alırım.
Hayır her şey benim istememle olmuyor çok emek verip aldıklarım da oldu kendim de fedakarlık Edip alamadıklarımda oldu
Olmuyorsa bir sebebi vardır bence zorlamamak lazım. Bazen olmaması bizim için hayırlı olandır
İStediğimiz her şeyi elde edemeyiz maalesef ne kadar istersek isteyelim sadece onun için savaşırız
Düşündüm de peşinden koşacak şekilde hiçbirşeyi konu edinmemişim, hırs yapmamışım. Olmazsa 'saglık olsun' cuyum
Hiçbir zaman elde edemedim o yüzden koşmuyprum kendi gelirse eyvallah gelmezse de nasibim değildir derim
Nasip meselesi
bir şeylerin peşinden koşmam
Elde etti de boldu terkedip gitti
hırs yaptımsa elde ederim
Kariyerimin peşinden koşarım ama bir erkeğin değil
Ederim :P
Kesinlikle elde derim çabalarım yani
Kolay değil
Evet hırslıyımdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?