Bir ara bütün varlığın bütün insanların bir bütün olduğunu idrak etmeye çalışıyordum, bir noktadan sonra herkesi aynı görmeye başladım, herkesin sevilmesi gerektiğini içselleştirmeye çalıştım ve yaklaşık 2 ay boyunca farklı bir ruh halindeydim artık hiç bir insanı ayırmıyordum herkesi duyuyor ve herkesle konuşabiliyordum gayet akıcı bir şekilde, yani asosyalliĝimden geriye bir şey kalmamıştı.
Fakat bir iki tane yaşça büyük abiyle gezerken şunu fark ettim ki hiç olgun biri değilim, yaşım 30larda ve onlar araba ile ilgili şeyler konuşurken ben yorum yapamıyordum bilgim ilgim yoktu çünkü, ve bir başkası da bana diyordu büyüklerle konuşmasını öğrenmelisin gibi, ben sadece dinleme ve cevap verme modundaydım o varlık birliği bilincinde iken. Yani aslında şu an geriye dönüp bakınca kendimi bilmek yerine korkularımdan ve asosyalliğimden kurtulmak için bu bilgiyi içselleştirmeye çalışmışım açıkçası kaptırmışım kendimi. En derinde yatan niyetim korkmamak ve artık insanlarla konuşabilmekti, oldu ama 2 ay sonra yine eski halime döndüm nasıl oldu bilmiyorum, ne güzel zihniyetimin zihin kodlarımın değiştiğini düşünüyordum.
Zihniyet nasıl ve ne kadar sürede değişir? Niye benim zihniyetim eski endişeli, karamsar ve çekingen hale döndü?
Fakat bir iki tane yaşça büyük abiyle gezerken şunu fark ettim ki hiç olgun biri değilim, yaşım 30larda ve onlar araba ile ilgili şeyler konuşurken ben yorum yapamıyordum bilgim ilgim yoktu çünkü, ve bir başkası da bana diyordu büyüklerle konuşmasını öğrenmelisin gibi, ben sadece dinleme ve cevap verme modundaydım o varlık birliği bilincinde iken. Yani aslında şu an geriye dönüp bakınca kendimi bilmek yerine korkularımdan ve asosyalliğimden kurtulmak için bu bilgiyi içselleştirmeye çalışmışım açıkçası kaptırmışım kendimi. En derinde yatan niyetim korkmamak ve artık insanlarla konuşabilmekti, oldu ama 2 ay sonra yine eski halime döndüm nasıl oldu bilmiyorum, ne güzel zihniyetimin zihin kodlarımın değiştiğini düşünüyordum.
Zihniyet nasıl ve ne kadar sürede değişir? Niye benim zihniyetim eski endişeli, karamsar ve çekingen hale döndü?
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru seçmeyin lütfen
Güncellemeler
+1 yıl
Ben bu zihniyetle zor yaşarım bu dünyada zor girerim hayatın içine
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tetikleyen bir şey mutlaka vardır ya da alışkanlıklar. Bağımlı olduğun insanlardan uzakta olunca daha özgüvenli, mutlu ve hırslı oluyorsun, dünya senin oluyor, çünkü sadece kendin için yaşıyorsun. Bana sorarsan 1 saniye çünkü psikolojim bozuk zihnim çorba gibi, deli saçması. 😃🤌🏻💘
Evet demekki tetikleyen zihin kodumu yok edememişim, ama nasıl yok edeceğim o faydasız ve zararlı kodları mesele bu? Son cümleni anlayamadım
Neden korkuyorsun? bunu biliyor musun
Evet bugün tetikleyicilerimi az çok keşfettim. Yazıyorum inşallah faydan dokunur bana:
Öncelikle şu düşünce var bende: Herkes beden dilimi Görüp ne kadar özgüvensiz ve sessiz sakin biri olduğumu görüyor kodu var. Bu yüzden herkese karşı bir güven sorunum var hatta açık konuşayım kendi aileme karşı bile bana ne kadar sıcak ve samimi davransalar dahi kod orada tetikleniyor.
Şimdi benim sessiz sakin özgüvensiz biri olduğumun başkalarının farkında olduğu düşüncesi beni kapatıyor kimseyle konuşamıyorum aylarım hatta yıllarım gitti bu yüzden.
Yaklaşık 3 gündür kendimi sorguladığım için ailemle yine biraz konuşabiliyorum.
Neyse sonra şu var: Uzun zamandır çalışamadığım için ve geçmişte kendimi kişiliğimi koruyamadığım için kendimi aşırı suçlu hissediyorum. Kendimi suçlu hissettikçe de hiç bir gelişme sağlayamıyorum.
Mesela ailemle aramda bir konuşma oluyor oturuyoruz oturma odasında, peder bana konuşsana bir şeyler anlat diye direktif verince tetikleniyorum, sanki kişiliğime saldırı var gibi algılıyorum ve ortamdan uzaklaşıyorum çünkü ifşa olmuş gibi hissediyorum o an bu da bir tetikleyici.
Anlayacağın kısır döngünün içindeyim, güven sorunum var, güven sorunum olmayınca rahat rahat konuşuyorum ama önce bir ısınmam gerekiyor ortama, o ısınma olmayıp biri bana konuş deyince tetikleniyorum korku kaygı oluşuyor... çok yorduysam kusura bakma
Biliyorum ya yaşadım aynısını, bakışları tehdit olarak alıyorsun, gözlerinin içine bakamiyorsun. benim bi kızarma sorunum vardi kan yuzume sicriyordu🤣 aa iste bak cocukken de boyleydin cok tatliydn deseler utanip sıkılıyordum. aynı sey sanirim?
Evet ama beni işlevsiz hale getirdi bu durum sende nasıl bilmiyorum, okul iş sosyal hayat nasıl gidiyor
Umursamıyorum. Hatta varsın umursamaz sorumsuz duyarsız desinler 🤣 gurur duyarım kendimle.
okul bitti zaten ama iyi geçti bu çok oncedendi
Ne güzel atlatmışsın, sanırım insan sosyal hayata girdikçe eski defterleri kapatıyor, ben küçüklüğümden beri aynı şemalarla yaşıyorum, çekingen sessiz sakin dediler durdular bana ve hep öyle kaldım değiştiremedim zihnimi hep tetiklendim çünkü... neyse kendimi fazla acındırmiyim.. sağol yorumların için
acınılacak bir şey degil ki ama o halimden nefret ettigim icin cok aglamisligim var,, bir baskasinda o kadar da absürt durmuyor,, insan kendine cok acımasız olmamalı. kendine iyi bak.
Bak bu vurucu cümleydi benim için teşekkür ederim sende kendine iyi bak
Duygularla alakalı bir şey olduğu için zor ama imkansız değil
Son zamanlarda film falan izlediysen veya olumsuz bir olay yasadiysan sebebi bunlar olabilir