Hani olur ya bilirsin gereksiz olduğunu ama yine de üzülürsün..

Hani olur ya bilirsin gereksiz olduğunu ama yine de üzülürsün..

Her konu için böyle düşünüyorum. Olayları insanlar olarak çok abartıyoruz. Bir gün önce acısından öleceğimizi sandığımız konuyu unutuyoruz. Boşuna üzülüyoruz üç günlük dünyada. Ölüm ve hastalık harici hiç bir şey için üzülmeye lüzum yok. her şey geçiyor zamanla bizden bir tane daha yok
Hayır gereksiz üzülmüyorum hiç bir zaman tüm duygularımın ya da tüm acılarımın ya da aynı şekilde tüm mutluluklarımın bir nedeni oluyor. eğer bir şeyi üzülüyorsam bu boş yere taktığım ya da takıntılı olduğum için değildir. beni etkileyen ve hayatımı zorlaştıran bir durumdur bu yüzden bunu çözmeden genelde sorunları da yani üzüntümü de çözemiyorum hiç bir şekilde. bu yüzden de genelde anı yaşarım ama mutlaka sorunlarımı da sürekli düşünürüm bu yüzden üzgün oluyorum genellikle.
Teşekkür ederim abla 🌸
Rica ederim 🙂
Var var olmaz mı 😀
Bunun sebebi de anlam yüklemek galiba, insan doğduğu andan itibaren her şeye bir anlam yüklemeye, onu anlamlandırmaya başlıyor. Kimisi bunu daha çok yapıyor, kimisi daha az.
Çok yapanlarda da bu durum epey fazla olabiliyor. Azaltmak lazım 😂
Beni gerçek anlamda değer verdiğim insanlar üzebilir ve bu da zaman zaman olabiliyor ama bunun dışında eften püften meseleler için canımı sıkmam. Bazı şeyleri değiştirebiliriz ama bazılarını değiştirmeye gücümüz yetmez. Sanırım hayatta bunun bilincinde olmak gerekiyor.. Keyifli günler..
Cevap
13Cevap
Şöyle bir düşündüm de hep gerçekten ciddi etkileyen şeylere üzüldüm.
Bence her insan kendini gereksiz yere üzer çünkü insan düşünebilen bir varlıktır. Bizi hayvanlardan ayıran özellik de budur iyi kötü her şeyi düşünüyoruz kafaya takmama sanatı bu yüzden var. Çok fazla gereksiz yere düşünüyoruz ve gereksiz yere üzülüyoruz.
neticede insanız ve herkesi kendimiz gibi düşünmek gibi gaflara düşüyoruz, arkadaşımın ağır kalp ameliyatı sonucu işinin yönetimi için benden ricada bulundu bende var olan işimi karşılıklı anlaşmalar ile bırakıp arkadaşımın işine konsantre oldum beş yıl gibi süre her şey yolundaydı! ta ki oğlu ünv bitirip işin başına geçmek isteyene kadar, eh bizde elbette buraya kadar dedik ve çekildik çekilirken de epey üzülmüştüm, şimdi gerçekten boşuna üzülmüşüm kendi işimi kurdum
Evet üzüldüğüm durumlar oldu ama kendime bir söz verdim beni derinden üzen herşeyi geride bırakıp birdaha önemsemeyeceğim. Ancak böyle iyi hissedebiliyorum.
İlla ki olmuştur ama onu zaman gösteriyor... O an gereksiz olduğunu anlayamadığında gereklidir.
Üzülmem pek ama gereksiz sinirlendiğim, kızdığım olur. Ondan bi’ kurtulabilsem.
Cok var hem de. Bazı şeyleri kendime dert etmemem lazım
Anlık seyler oluyor bazen ne kadar çok mesafe koyarsan o kadar az mutsuzluk yaşıyorsun..
maalesef hemde değmeyen biri için üzülmememe bile Üzülüyorum..
Genel olarak evet
Gereksiz üzülmem
Evet varmış şimdi görüyorum
Oluyor zaman zaman
Yok et o zamanı 😎
Olur oluyor ama bu elimizde de olmuyor
Sigarayı tersten yakmak
Maalesef arada oluyor
Evet maalesef var.. Bir kızla öpüşsem bile erken geliyorum hemen kaçıyorlar benden
Varr
Evet var
Ohoo dolu🤷♀️
Çok şey var
Hayır yok
Zamanında olmuştu 🙏
Evet oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?