İnsan kendine odaklanmalı, kendini sevmeli. Tüm artılarıyla eksileriyle, yanii hatalarıyla ve doğrularıyla. Bunun için aslında ne ev ne arada nede para gerekli. Kendimizi mutlu hissettiğimiz şeyleri yapınca, değer veren insanlarla olunca bu kendiliğinden oluşur zaten
Kendimden örnek vereyim. Kendimi yeterli hissettiğim an, hayatımda ki olumsuzlukları arkaya attığım, düzelttiğim an. Kendimle ilgili yanlış, olmaması gereken düşünceleri, olması gereken düşüncelerle değiştirdiğim an yeterli hissetme sebebim oluyor. Bir de aile çok önemli, irtibatta olduğun insanlar çok önemli, çevreden aldığın yararlı bilgiler, davranışlar önemli. Bende yetersiz hissettiğim zamanlar yaşıyorum bazen. Ama Kendimi bir şekilde, zihnime, bedenime format atıp, yaşantıma devam edebiliyorum. Bunu başarıyorsak zaten, bende biz yeterliyiz..
İnsan hayatta kendini yeterli hissedebilmesi için her koşula kendini hazırlaması geliştirmesi gerekiyor. Bu hayatta öncelik benim kendimi geliştirmek için sanırım ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu şekilde hem kendime faydam olur hemde çevremde olan kişilere
Önce özgüvene sonra iyi bir aileye, arkadasa partnere sahip olmalı. Maddiyat ikinci plan olsada onunda bir gorevi oldugundan parayada sahip olmalı.Bu saydıklarımdan minimum biri olsa bile yetersizlik nakavt ediebilir.🌸
Sürekli kendi ile yarışmalı "başkası" ile değil. Herkesin hayatı düzeni şartları farklı keşkeler işin içine girerse mutsuzluklar demoralize durumu oluşur.
Kendimi hüsrana uğramış veya biraz depresif hissettiğimde toksinleri serbest bırakırım. Genelde yürüyüşe çıkarım ya da bir kağıda elimle yazı yazarım :)