O kadar kötü insanlar var ki bazen niye iyiyim hep ben acı çekiyorum dediğiniz oluyor mu?
Kötülük kanımıza yavaş yavaş şırıngayla veriliyor mu sizce?
Düşünceleri karabasan gibi karanlık gecelerde karanlık bulutlar sarıyor mu?

O kadar kötü insanlar var ki bazen niye iyiyim hep ben acı çekiyorum dediğiniz oluyor mu?
Kötülük kanımıza yavaş yavaş şırıngayla veriliyor mu sizce?
Düşünceleri karabasan gibi karanlık gecelerde karanlık bulutlar sarıyor mu?

Vicdan ve merhamet varsa bir insanda o insandan zarar gelmez. Fakat dünya öyle bir hal aldı ki menfaatleri ve çıkarları öncelik haline gelmiş. İnsanlar menfaatleri çıkarları ve maddiyat için yaşar oldu. O tür insanlardan iyilik görmek bile tehlikeli çünkü karşılığını almak adına her şeyi yaparlar.
Bence vicdan merhamet sahibi ve menfaat gözetmeyen iyi insanlar hala var. Sayıları azalsada iyi olan insanlar var.
Vicdan ve merhamet sahibiyim, asla menfaat ve çıkarlar doğrultusunda insanlara yaklaşıyorum. Menfaat ve çıkarlar adına yaşamıyorum. Bu özelliklerin beni ne kadar iyi insan yapıyorsa o kadar iyiyim. Birine kötülük yapmak zarar vermek adına hiçbir şey yapmadığıma göre oldukça iyiyim.
Harika bir anlatım ve açıklama olmuş kalemine sağlık aynı düşünceleri paylaşıyoruz
Yaklaşmıyorum* olacaktı
Teşekkür ederim
Anladım ben ☺️
Rica ederim
Bence bu dünya da iyi kalabilmek imkansızdır. çünkü insan ne kadar iyi olursa olsun herkesi memnun edemez. yani mutlaka çizgisini bir yer bozar zaten bence tamamen iyi veya tamamen kötü insan diye bir şey yoktur. yani her insanın içinde iyilik ve kötülük vardır. burada önemli olan hangisini seçeceğimizdir. bu seçimde tamamen bize kalmıştır.
Bu yüzden tabi ki iyi insan olmayı seçebiliriz yani iyi kalabilmek ve iyi olmak tabi ki mümkün burada önemli olan aslında kendimizi tanımak ve kendi çizgimizi bozmamak. ayni mesela biri size kötü bir şey söyledi diyelim aslında intikam almak ya da o kişiye kötülük yapmak yerine görmezden gelinebilir. tabi ki insan hakkını sonuna kadar aramalıdır. ama bunu insanlara kötülük yaparak ya da aynı şekilde karşılık vererek yapmamalıdır. işte o zaman hem iyi olabiliriz hem de içimizde ki iyiliği koruyabiliriz.
Mutlak iyi ya da mutlak kötü yok diyorsun evet Barışım ama istisnai olanlarda mevcut. Onlar da kaideyi bozamaz zaten yorumuna sağlık
Teşekkür ederim abi ne demek, güzel soru
Rica ederim Barışım zamanında ne sorular sorduk bilim sorusu soruyordum beş kişi geliyordu aşk sorusuna bin kişi 😂😂
Öyle oluyor abi burada atomun molekül forülünü sorsak 2-3 kişi gelir. aşk ya da burç sorduğumuz zaman süper soru +30 kişi gelir mutlaka 🤣😅
O yüzden bıraktım bence yazmayı da bıraktım 😂😂
Özünde iyi bir insana her ne kadar kötülük enjekte edilsede etkisi geçtikten sonra eski haline geri döner.
Hayatta sadece iki çeşit insan vardır. "İyi insan, kötü insan." O kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki, o kadar çok "iyi" dediklerim beni yanılttılar ki. Her üzüldüğüm de "ben artık kötü insan olucam" dedim ama olamadım. Ders aldığım bir çok şey oldu. Onları tecrübem yapıp gereksiz insanlarla arama mesafe koyup yoluma öyle devam ettim.
Bir insanın mayası önemli. Mayası iyi olanın kanı bozuk olmuyor.
Kendimi yüzdeye vuramam. Ama vicdanım ve merhametim olduğu sürece iyi olduğumu düşünüyorum.
Sen de bendensin mürekkebine sağlık
Cevap
9Cevap
İyilik ya da kötülük karşıdaki insandan ne gördüğümüze göre şekillenir. Hak etmeyen birine yapılan iyilik ahmaklıktır.. Keyifli günler..
Çok doğru söz
Her şeyi gördüm bu hayatta.
iyisinide kötüsünüde kuyunu kazanıda başarılı olduğunda seni kıskananı.. dostunmuş gibi davranıp yüzüne yalandan güleni.. sevenleri sevmeyenleri hepsi bir tecrübe bana..
kurallara riayet ettim ben iyi olduğum için iyiliğimden faydalandılar, onlar gibi kötü olamadım kötülük yapamadım doğru ne ise doğrunun yanında oldum..
yüzdeye vuramam belki ama iyi olduğumu düşünüyorum.
Yaşadıklarımı yaşamışsın seni anlıyorum.
Her ne olursa olsun iyi olmaya devam çünkü ihtiyaç açığı, cari iyi insan açığı fazlaca var ülkede
Yaşınız doğru mu?
Geri dönüş için teşekkür ederim @İstanbul_bey!
@GokyuzunuTutamam evet doğru
Bazı kötülükler el değmeden yapılabiliyor.
“Masum değiliz hiç birimiz”
Öyle bir şarkı vardı demi
O zaman dinlemek lazım
hergün hergün diyor olarak buluyorum kendimi neden iyisin bu kadar.. fazla iyi olmak fedakar olmak sadece nankörlük getiriyor sana diyorum.. ama bu olsa dahi ben ben olmaktan vazgeçmicem.
Devam 💪
Yozgat yöresinde bir söz duymuştum; "iyiliğe sormuşlar nerden geliyon; ananı züktüm de ordan geliyom, demiş" diye... harbi öyle... ne zaman iyilik yapsam bir felaket yaşıyorum.
Çok doğru bir söz iyilik yap denize at köpek balıkları yer
bir gün Samsunda Ağabali caddesinden yokuş aşağı inerken bir tane koltuk değnekli ihtiyar bir adam elinde öteberi ile giderken kavun düşürdü... kavun da bir arabanın altına gitti... Kot pantolonumu alalı iki gün olmuş olmamıştı... yer de çamurluydu ona rağmen o çamurda arabanın altına girip kavunu alıp adama uzatıyordum ki, o ihtiyar adam bana aynen "VER LAN! VER" diye hırsla elimdeki kavunu aldı... ben hala o adamı orada tekmeleye tekmeleye o arabanın altına sokmadığıma pişmanım. o gündür bu gündür kimseye kendisi yalvarmadığı müddetçe iyilik yapmıyorum. Hatta yakın aile çevrem hariç kimseye iyilik yapmıyorum. hele de samsunluysa... hele de ihtiyarsa...
Harikulade bir örnek. Zaman değişti insanlar kötü niyetliler ve cahili çok. Empati kuramıyorlar çünkü ogretmiyor aileleri vs neyse uzun konu ama hayat bilgisi dersi hayatın tam kendisi ve örneklemeler ile iyi öğreniyoruz
Birinde eğer vicdan varsa gersini aramaya gerek yok.
Sözün bittiği yerdir artık.
İnsan ol evlat
Bunun ile ilgili çok yorum yaptım uzun uzun yazmaya gerek yok. Tekrara gitmesin.
Vicdan iyilik anahtarıdır
Kesinlikle
% 1000 falan. iyi olmamak zordu eskiden artık sadece hayvanlara ve bir kaç kişiye iyiyim. bir de çocuklara tabii
Çocuklar hayvanlar ve doğa başka bir şey ☺️
Eskiden zordu doğru ama artık dünya değişti insanlara güven olmuyor
Ben iyi insan olduğuna inanmıyorum. Kimse sorsan herkes iyi
Ve herkes iyiyse bu kadar o.. çocuğu nerden çıkıyor
Çok doğru analiz yaptın. İyilik kendi içinde ne kadar iyisin kime göre neye göre degisiyof
Bana iyi öbürüne kötü bu durumda iyiliğin ve kötülüğünün derecesi savaşır
Bebekler ve çocuklar vardır buyunce de eninde sonunda bir kötülük yaparlar
Çok doğru hayatta kalmak için çok hayata son veriyor
Elbet bir gün
İyi olmaya çalışıyorum. tam anlamıyla iyi olmak ve kalabilmek çok zor.
İnsanlar o kadar kötü ki seni iyi bırakmamak için çok çaba sarf ediyorlar.
Bu çabayı iyi olmak için çabalasalar dünya daha iyi bir yer olurdu
Evet ama maalesef öyle bir dertleri yok. Bir çok insan negatif yaklaşımlardan motive oluyor.
Kin, nefret, kıskançlık gibi negatif hislerden mümkün olduğunca arınmaları gerekiyor. Bu çevremde bu şekilde ve genel olarak insanlar uzak durulası varlıklar.
Samimiyetin olmadığı bir dünyada herkes kendi tiyatrosunun ana karakteri ve bu yalan içinde mutlu gibi davranıyor.
Sorma bu tarz insan çok kendin uzak dursan bu seferde çevreden kaynaklı bulaşabiliyorlar sana. Değişik bir kötülük sistemleri ve maraz çıkartma olayları mevcut
Çok zorlanıyorum bu konuda.. Aşırı sabrediyorum ama bazen incitmek gerekiyor incinmemek için
Doğru bana birisi 19 yaşımda acıma acınacak duruma düsersin evlat demişti o dönem anlamamıştim ama yaş ilerledikce anladım
Evet öyle merhametten maraz doğuyor.. Hak edene, insan olana can feda..
En doğru karar iyiye iyi kötüye kötüye olacaksın
%50/%50
Ne iyiyim ne de kötü
İyiye iyi kötüye kötü kısasa kısas gibisin
Yoo, tamamen keyfime göre 😅
O da bir secim 😂
🤓🤓
İyi bir insan değilim. Deger verdiğim insanlara karşı iyi olmaya calısıyorum sadece.
Baskaları umrumda olmaz
kötülükten zarar gelir derler; iyi birisi olmak/olunması en güzeli
Kötülük bataklık gibi kendini içeri çekiyor.
En güzeli güzel kalpli olmak doğru kalemine sağlık
teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🎃
Benmi son iyilik bükücüyüm maalesef iyilik benik icin yapışkan kostüm gibidir
iyi insandan ne anladigina da bagli
İyi insan deyince senin aklına ilk neler geliyor
İkame yeteneği gelişmiş empati ve telepati yönünden ikerlemis biri mi
O da iyi
İyi geceler yorumunuz için teşekkürler
Mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?