İçimdeki boşluğu kapatmak için insanlara farklı anlamlar yüklüyorum buna nasıl engel olabilirim?

İşyerinde bunu çok yapmaya başladım. Önce bir bağ kuruyorum sonra en ufak bir şey dediklerinde alıngan davranıyorum, üzülüyorum. Özellikle müdür ve çalıştığım doktorlardan biri. Çalıştığım doktoru baya baya kıskanıyorum. Bunda diğer şahısların da etkisi var. Ama bana çok iyiliği dokundu gerçekten dokunmaya da devam ediyor sadece bir kere tartıştık. Ama müdür (doktor aynı zamanda) ne zaman onun işine gelmeyen bir şey olsa üzmekten çekinmiyor. Sonra gönül almasını da biliyor ama o adam bana çok basit birşeyden bile kızsa oturup ağlayasım geliyor, hatta abartmıyorum her odasına girdiğimde ağlıyorum neredeyse. Bu arada ben uzun süredir ağlayamadigim gibi birde dışarıda asla ağlamayan ve nefret eden biriyim. buna rağmen kendimi tutamıyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Düzeltme: Ben bağ kursam bile mesafemi koruyan biriyim normalde. Ama biz aileyiz algısı o kadar oluşturuldu ki sonunda iş buraya kadar geldi.
İçimdeki boşluğu kapatmak için insanlara farklı anlamlar yüklüyorum buna nasıl engel olabilirim?