Etkisinden çıkamadığız olaylarınız var mı? Varsa çıkmak için neler yaptınız?

Etkisinden çıkamadığız olaylarınız var mı? Varsa çıkmak için neler yaptınız?
Geçmişte bırakamadığım birkaç olay yaşadım. İstesem de unutamıyor, hafızamdan silemiyorum. İnsan mutluluk veren anılarını olduğu kadar, acı veren anılarını da zaman zaman anımsıyor. Bunun önüne geçemiyorsun.
Evet bir kaç tane vardı. Sürekli beynimin içinde düşünüp içten içe kendimi yiyordum. Sürekli düşünmekten bir türlü aşamıyordum. Omuzlarımda ağırlığını hissettikçe genel anlamda her şeyden yorulmaya başladım. Anladım ki ne düşünmek bir işe yarıyor, ne de keşke demek.
Geçmişin yükleriyle başı belada olan bir çok kişi, sanki o anı tekrar tekrar yaşıyor gibidir. Ve zihnimizde sürekli bir savaş içinde sanki yaşananları değiştirecekmişiz gibi öfkemize ve yaramıza neden olan kişiyle savaşır dururuz. Eğer geçmişten kurtulmak istiyorsak değiştiremeyeceğimize göre kabullenmemiz gerekiyor. Kabullenmek yenilgi değildir. Kabullenmek savaşı bitirmektir. Mücadeleyi bitirdiğimiz an omuzlarımızdaki yükten yavaş yavaş kurtuluyoruz.
Ben neler neler aşmış insanım.. Şimdiki gücüm ve umursamazlığım ardında ne savaşlar var. Ardımda bırakmak zorunda kaldığım bir çok şey oldu. Mezarcıyım. Keyifli geceler..
Mezarcı olman iyi oldu. ✨
#İkizlerVeKeyfi 🥃
Toprak istiyorsan attım say :D Teşekkürler yengeç.. 🥃
Yok almayayım ince davranışından dolayı ben teşekkür ederim 😃
Teşekkürler yengeç :D
Ricalar ikizler 😬
Travma boyutunda olmasada geçmişin izlerini taşıyorum, zaman geçtikçe iyileşme çabalarımın sonuç verdiğini görmek ise beni mutlu ediyor.
Mutlu kal. Ve birazda görünürde kal, pek görmüyorum senii
İş yoğunluğu ve biraz da burada bulunmaktan sıkılmış durumdayım. Sık girmiyorum uzun süredir.
Teşekkür ederim bu arada, sende mutlu kal. 🙂
O sıkılma bende de var ya. Teşekkürler ✨✨
Yıl sonunun getirdiği ruh halinin sonuçları sanırım...🤷🏻
Olabilir. Bu düşünce ile yılın başında müko bir enerjiyle başlaman gerekir değil mii
Ah inşallah...🙄😄
Teşekkür ederim. 🙂
Cevap
12Cevap
Öyle çok olayın etkisinde kalmam ya. Travmam yok yani bence. Küçükken vardı mesela. En azından ben olduşunu düşünüyorum şimdiki aklımla baktığım zaman hareketlerim travmatik geliyor. Ama artık yok gibi.
Eski yaşadığım travma adina ne varsa hepsini aştım. Yrmi travmalarım kolay kolay geçmez. Sevgimin özlemimin kalbimin yeri asla dolmayacak ve bu acı kafamdaki sorular hep olacak.
Onlar benim bebeklerim arada sırada kontrol etmek lazım büyümesinler diye
Çokça olay var etkisinden çıkamadığım çıkmak için bir şey de yapmadım açıkçası. Çıkabileceğimi hiç düşünmedim çünkü
Evet benim için geçmiş geçmişte kalıyor her zaman geleceğime bakıyorum
Gerçek hayatın ne olduğunu bilmeyen, hiç örselenmemiş, boyundan büyük sorumlulukların altında ezilmemiş sonra yaşamının bir döneminde süpriz şekilde travmaya maruz kalmış biri değildim ben. Erken çocukluk döneminden beri travmalardan travmaya koşmuş, sürekli eksi haneye yaşanmışlık biriktiren, uzun dönem gerçek psikolojik şiddete maruz kalmış bu konuda hiç istemesem de tecrübeli ve kendini bildiği zamanlardan beri yarasını kendi kendine yararak iyileştiren biri olduğum için bazı durumları tamamen olmasa da nispeten kendi başına aşabilir durumdayım. ara sıra kendini hatırlatım canımı yaksada bunun üstünden gelmeyi başardığımı düşünüyorum. Çocukluktan gelen bir kaç zor travmalar yaşatanlar utansın ne diyeyim..
Hayır maalesef. Ben geçmişimi şu ana ve geleceğime kadar getiriyorum, bunun için çaba yeterince gösteriyor muyum bilmiyorum ama sonuca baktığım zaman, hayır bırakamıyorum.
Yeterince çaba göstersen kendinden emin olurdun bence
Bıraksak bile o hep bizden bir parça olur kesinlikle… bizi biz yapan o parça
Acısını bugünlere getirenler var bunu bizde yapıyoruz zaman zaman bilinçsizce. Sadece tecrübeleri alsak, acıdan biraz alsak daha iyi olur bence
hayr mesela baba sevgisi görmediğim için hala her işi korkarak yaparim cünkü yaslanabilecegim biri yoktu hep
Her sıkıntılı durumda, kendime sen neleri atlattın buna mı yenileceksin diyor ve gülümsüyorum. Geçti o şikayetçi ruh halleri.
Ya geçmemişleri bile geçmişte bırakıyorsam geçmiştekileri bırakıp bırakmamam bence önemli değil tabii ki bırakıyorum. :D
Geçmişteki acılarına gülümseyerek baktığın an büyümüşsün demektir.
Bu kıvamda olduğumu söyleyebilirim..
Kimse travmalardan öyle kendi başına kurtulamaz. Tamam dersin ama hiç olmadık anda çıkar ortaya yardım almak gerekiyor
Hayatın kanunlarına uyuyoruz.. çıkmakta şart oluyor
Yaralarım, sancılarım, travmalarım... Onlar beni yegâne yoldaşlarım... 😊
istesende çıkamıyorsun hayatının bir yerinde bir noktasında seni buluyor
Evet kimseye anlatmadığım çok şey var onları geçmişimde bırakıyorum
Hayır en ufak bir dürtü bile tekrar canlandırabiliyor
Etkisinden çıkıyorum ama hatırlayınca hala bi tık üzüyor ona yapılacak bir şey yokmuşş
Maalesef bırakamıyorum benimle birlikte nereye gidersem geliyorlar...
Evet yoksa bu günüme bakamam
Kimse tam anlamıyla çıkamaz az da olsa izi kalır herkeste
Her ne kadar bir olay yaşasak ve unuttuğumuzu sansak bile beynimizin bir köşesinde o travmanın izleri duruyor
Etkisinden çıkamadığım tek bir olay olmuştu unutmak içinde sürekli uyku ilacı kullanırdım. Onun dışında yok.
Peki iyi gelir miydi uyku ilacı, yani uyutur muydu etki eder miydi, başlamayı düşünüyorum da.
İyi geliyordu da hayattan tamamen kopuyorsun.
yan etkisi var mı peki, hani ruhsal olarak değil de, ne bileyim bedenimize falan.
Geçmişte çok yaşıyorum. Bu şu anımı da çoğunlukla olumsuz yönde etkiliyor. Geleceği pek düşünmüyorum.
Geçmiş biter önüme bakarım
Her şeyden önce farkına varılmalı. Farkına vardıktan sonra zaten iyileşiyor bence
Şu an değil ne yapsam da olmuyor bir psikoloğa gitmem gerekecek gibi duruyor.
Var herkesin vardır kimileri iyi saklar sadece
Birakırsın ama ansızın gelir üzerine çöker acıyı hissedersin
tarih tekerrür edince malasef
Evet geçmişi geçmişte bıraktım bazen takılsam da
Var galiba.
Hepsi geride biz öndeyiz
Arada aklıma gelıyor tribe giriyorum
Maalesef hayatın nir köşesine yerleşiyor
Vardı. Şükür izleri kalsada geçiyor hepsi. 🙏
yok be hep içimde bir yumru misali..
Kalır inşallah bilmiyorum 🥺
Bırakamıyorum istiyorum ama olmuyor