Ders çalışmak
kitap okumak
dil öğrenmek vs vs birçok yapmak istediğim şey var ama aynı zamanda hiçbir şey yapasım yok bu ruh halinden nasıl kurtulurum
Ders çalışmak
kitap okumak
dil öğrenmek vs vs birçok yapmak istediğim şey var ama aynı zamanda hiçbir şey yapasım yok bu ruh halinden nasıl kurtulurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gasteye çıkmışım la
Ne
Yazıyo orada baksana
Bununla ne alakası var anlamadm
Yok işte alakası
O zaman niye yazıyosun
Canım öyle istiyor ya
Ok
çok basit. faalliyete hemen gecmekle baslar once bırınden basla.. dıgerlerı sırayla gelır.
Umarım
olumsuz dusunme. konfıcyus gıbı dusun. karanlığa kufur etmektensee kalk bır ısık yak..
Sürekli olumsuzlukları düşünen biriyim ama umarım kurtulurum bundna
olumsuz dusunmek ınsana hıc bırsey katmıyor hatta ınsandan göturuyor. yapacagını da yapamıyorsun senı köreltıyor. herzaman dunyadenge ustune kuruludur ve yasayanlarda dengede olmak zorunda ne cokk polyana olmalı ne cok karamsar hayatta.
Evet öyle çok doğru
sıkma canını hadı ac kıtabını oku bu arada hangı kıtap konusu nedır?
Okumak istediğim çok kitap var başlayamıyorum ki kafama takılan başka şeyler de var. Dini kitaplar pek ilgimi çekmez ama sorgulama açısından güzel bir kitap vardı onu okuyacaktım çok sıkıldım kapattım geçen hafta. Şimdi okursam şeker portakalı var kaç defa başlayıp yarım bırakmışımdır ya o ya da doğan cüceloğlunun insan insana diye bir kitabı var onunla başlarım diye düşündüm. Şimdi de bir haftaya yetişmesi gereken ödevim var biraz ona başlarım diye düşünüyodum
seker portakalı ılk okudugum romanlardan bırıdır. zeze benım cocuklugum gıbıdır. bence basla. dını kıtapokumadan sorgulayamasın asla bunu unutma cunku bırseyı bılmen bıldıkten sonra sorgulaman gerekır. ve ınan okuduktan sonra dını kıtabı ınsanların nekadar alakasız konustuklarını gerceklerın nekadar farklı oldugunu goreceksın. ve dını kıtap okunurken kıtap gıbı degıl senden rıcam tarıhını arastırarak resımlerını o yerlerın yasayıslarını görerek okudugunda ozaman daha ıyı anlıyorsun..
Kitabın bir bölümünde hatta ilk kısmında verilmiş çoğu şey neyin nerden alındığı vs de eklenmiş araştırma gibi yapmışlar ama onun dışına çıkarak bakmakta da fayda var dediğin gibi
kendınn arastırdıgında elde ettıgın sonuc daha dogru yola goturuyor senı. mesela lut kavmını anlatır kuranda hangı yılda hangı sebepten o ayet ındıgını lut kavmımın kalıntılarını ve lut gölunun olustugu yerı ve nasıl ıklımını cografyasını ogrenıyorsun. senın arastırman bazı dengelerı kurman daha mantıklıdır. tek bır kıtap vardır lakın her ınsan farklı algılıyor. sebebı de herkes kendıne yakın oldugunu görmek ıstedıgınden. acısı ve tatlısıyla kuran öğüttür. ayagınızı denk alın ve yasamanız bunlar gıbı seyler dusunerek yasamanızı tavsıye eder. kuranda cennet daha cok gecer ama herkes cehennemden bahseder. hıc yoktan var eden allah. senın kucuk ya da buyuk gunahını aff etmez mı. sımdı soru su madem affedıyor neden yapıyoruz cevabıda su. o senın sabrının ne oldugunu bılıyor tekrar dusucen gunahını bılıyor ama ıstedıgı senın farkına varıp, elınden geldıgınce yapmaman gerektıgı.. bunun gıbı dıyeyım sana
Anladım ben çok şüpheye düşmüştüm o konuda bir daha da toparlayamadım belirsizlik çok yormuştu saldım bıraktım. Şimdi ise daha Farklı sorunlar var aile açısından vs ya da varlık içinde yokluk gibi. Konu değiştirmiş oluyorum ama şunu da sormak istiyorum ben üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim kyk kredisi çıktı sizce almalı mıyım yani aldıktan sonra ödeme sürecinde zorlanır mıyım
yanı bızım zamanımızda yoktu. ama sana tavsıyem parttıme ıs bulman ben senın yasında hemn unv te okuyup hem calıstım starbuksta mudurluk yaptım barıstayken. kredı demek gelecekte paranı sımdı harcamak demektıreger gelecekte paran olmayacaksa Şu an oldugun durumdan daha agır bır durumda bırakabılır senı. tavsıyem su olabılır ıse gır kredı nı al en azından sıkıntıdan bır nebze kurtul harclıgını cıkar.
Yazın çalışacaktım ailem izin vermedi şimdi de aramız iyi değil. Ama bu yaz kesin başlamam gerek yazın çalışarak kenarda biriktirmeye başlasam diyorum ama tekrar faiz gelir mi diyorum bu sefer
muhakak gelır cunku faız haram ve bız haram severız mıletce :) oyuzden ıse basla basladıktan sonra cek. ama bırıkım daha mantıklı degerı hep aynı kalır.
İşe en erken yazın başlarım bu bankadan çekilen kredi değil de öğrencilere verilen kredi 3 sene boyunca alırsam 45k diyor
Faiz kalktı sadece ana para ama tekrar gelir mi diyoruz acaba
gıdısat oylle gosterıyor
Kararsız kaldım
iyi dusun
Yarına kadar karar vermem gerek
Basitce bir yerden başlaman lazım ufacık zorla kendini sonrası gelecek.
Teşekkür ederim
Rica ederim. Beynini konuşmaya bırakma sustur kendini düşündüğünü yap hzılıca. Basit.
Öyle yapacağım
Üşengeçlik seninkisi.
Belki de
Uğraşıyorum olursa olur hesabı olmazsa banane 😂
Olsun en azından çaba var
neler
Detayda
onde partner bull
seni canladıracak birisi.
Onde mi
ö n c e
ee