⭐ Güçlü bir karakterin nezaket ve merhamet i bilerek ve yaşayarak, yaşatarak hayata atılması elzem bir gereklilik bence. Sizin bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. ⭐😎😎
Nezaket ve merhamette çok önemli şeyler ufacık bir örnek vereyim Mesela tanışma veya karşılaşmada selamlaşma tokalaşma oluyor ya nezaketen bir erkeğin ilk önce elini uzatan taraf olmaması gerekiyormuş ilk önce kızın uzatması gerekiyormuş Çünkü bazı kişiler temas etmek istemezler ve bu şekilde olduğu zaman erkek elini uzatırsa kız da temas etmek istemezse erkeğin eli havada kalacağı için bu da bir nezaketsizlik olarak düşünülüyormuş Aslında düşünüldüğü zaman mantıklı geliyor.
Açıkçası bizde olan tek şey samimiyet ve birliktelik. Onun haricinde ne hoşgörü var ne saygı ne de nezaket. Yurt dışında kaldığım sürede -yurt dışı hayranı degilimdir- insanlar birbirine yol verirken bile saygıyla kenara çekilip birbirlerine selam veriyor. Burada birine gulumsesen kavga sebebi. Bu yasam şartları ya da bu ülke insanı çok ama çok yoruyor
İnsanların yapısı nezakete ve merhamete yönelik yetenek kazanabilecek yapıdadır. Ama bu aşıyı yapmak İçin ortamın bu kişiyi heveslendirmesi gerekiyor bence. Coğrafyanın ve içinde bulunulan ülkenin ekonomik yapısıylada doğru orantılıdır. Ekonomisi iyi ülkelerde insanlar daha entelektüel bireyler oluyorlar ve opera gibi bale gibi özel organizasyonlara ilgili oluyorlar. Fakir bir ülkede insanlar sadece makarna ve bulgurdan bahseder.
Görüşünüze dörtte üç oranında katılıyorum fakat insanın karakteristik yatkınlığı mevcutsa fakirken de nazik ve merhametli olabilir fikrimce. Yine zengin olduğu halde zalim olmaya devam da edebilir. Entelektüel olmanın insana nezaket ve merhamet eklediğini ilk kez sizden duyuyorum.
Anlaşılan sorunuza karşılık olmamış görüşüm. Sonuç itibariyle ben her şeyi kusursuz bilecek kişi değilim! Tabiatıyla kusursuz biri de değilim! Entellektüel olmanın insana daha törpülenmiş insan kişiliği kazandırdığını söyleye bilirim. Zengin insanın merhametli olduğunu söylemedim. Zenginliğin insana kattıkları ve kazandırdıkları vardır. Kişi çalışkan ise daha çalışkan. Tembel ise daha tembel. İyi biriyse daha iyi. Kötü biriyse daha kötü yaptığını söylerim. İyi biri yapar diyemem!