söz vermek bedavadır, sözünde durmak paha biçilemez. kelimeler bedava, dilin kemiği yok diye söz vermek bedava; iş uygulamaya gelince çaba sarfetmek paha biçilemez. her yiğidin harcı değildir sözünde durmak. o yüzden birden fazla ( kaç kere olacağına siz karar verin artık) düşünmek gerekir söz vermeden önce. delikanlı olmak gerekir.
Israr sonucu bir şey veya zoraki bir şey olduğunda anlık olarak oki diyorum, sonra yalnız kalıp baktığım zaman bana uymuyor veya canım çekmiyor istemiyor.
Ozaman sözümü tutmuyor ve de yapmıyorum.
Açıkçada söylerim söz vermişsem eğer tutmam umut etmeyin 😄
Verdiğim sözü elimden geldiğince tutmaya çalışıyorum. Ama yerine getiremediğim olursa diye de çok sık söz vermem. Yapamayacağım konularda bakarız, başka zaman belki gibi ucu açık cevaplar veririm ¢
Şöyle ki değer verdiğim insanlara zaten söz veririm ve mutlaka tutarım, değer vermediğim insanlara da sallarım. Misal bakarız, olursa neden olmasın, inşallah gibi sksksj
Söz verdiğimde sözümü tutarım, yapamayacağım bir şeyin sözünü zaten vermem. Sözümün eriyim, ne olursa olsun sözümü yerine getiririm.
Yapmayacağı bir şey için söz verip, sonrada adamına göre sözümü tutarim diyenlerde bana güvenilmez geliyor. İşine geldiği gibi takılıp evirip çevirecekse verdiği hiç bir sözünun ehemeyeti yoktur. Söz veriyorsan zaten o kişiyi önemsediğin için söz verirsin madem önemsemediğin bir kişi ve kıvaracaksın sözünü yerine getirmeyeceksin niye söz verip güvenilmez olduğunu ve yalancı olduğunu tescillersin ki?
Sözünü tutmayan kişiler yalancı ve güvenilmez insanlar. Karşısındaki kişiyi o an kandırmak için bunu yapmış olmaları daha da kötü. O anı kurtarmak adına birini kandırmak yalan söylemek, söz vermek o kişiyi karaktersiz yapar. Yapamam istemiyorum demek zor olmamalı.
- Evet, tutuyorum: Tutuyorum. Neredeyse hiç söz vermem. Yani, tutabilecek bir sözüm de olmuyor, çoğunlukla. Oldu da söz vermişsem de buna değeceğini düşündüğüm içindir ve gerekirse bedelini ödeyip yine de o sözü tutarım. Yalnız, benim için söz vermek için Söz demek gerekir. Yapacağım-Edeceğimgünlük kullandığım sözler ve beni tanıyan biri, bunlara bel bağlamaması gerektiğini bilir.
- Evet, olur: Beni tanıyan biriyse evet, olur. Toplumsal değerlere göre değil - Kendi değerlerime göre davrandığımdan, tanımayan biri çok büyük olasılıkla yanlış anlayacaktır. Sonra kötü ben oluyor, tabii🙄
Annemin hoşuna gitmeyen bazı huylarım vardı. Hâlâ var gerçi, biraz kendime düzenleme getirmeye çalışıyorum. Daha iyi biri olmaya çalışıyorum kısaca. Kafam o kadar çalışmıyor benim, tıp falan hikaye adjsj
Tutamayacağım sözler vermem, ama dünya hali binbir türlü şey olabiliyor olurda tutamazsam açıklamamı samimi bir şekilde yaparım. Karşımdaki de verdiği sözü tutmuyor ve rahat bir şekilde devam ediyorsa orada sınırımı çizerim