Köpek fobimi nasıl yenerim?

Özellikle sahipsiz sokak köpeklerinden çok korkuyorum gördüğüm anda elim ayağım buz kesiyor korkudan bi de onlar hisseden hayvanlar yani korktuğumu hissedip kac metre ilerimdeki köpeğin keyfini bozup yattığı yerden kalkıp bana doğru bilerek yürüdügüne şahit oldum uzağından geçiyim dediğim köpek bile ordan kalkıp yanıma geliyor benim korkum 2 katına çıkıyor ilk bulduğum dükkana eve apartmana vs. Girmek zorunda kalıyorum ya yolumu değiştiriyorum eşkıya gibi başka yoldan karşıma çıkıyor aynı köpek ya da daha fazlası o döndüğüm yolda oluyor çocuklugumda yaşadığım travma bile yok ısırılma vs. Kendiliğimden nasıl bu korkuya sahip oldum hiç bi fikrim yok ama köpek görünce kalp atışım hızlanıyo korkudan benim gibi olan ya da korkusu yenen önerisi olan var mı çünkü artık köpeklerin bilerek beni bulup korkuttuğunu düşünmeye başlıcam zarar verme taraftarı değilim ama benden de uzak dursunlar ya gıcık oluyorum saldırmıyolar da ama pesimden geliyolar karşıdan gidiyim diyorum abi köpek benim olduğum tarafa geçiyor ben diger karşıya tekrar geçiyorum yine oraya geçiyor çıldıracam az kaldı

Köpek fobimi nasıl yenerim?