Çok üzüldüğünde etkilendiğinde korktuğunda kaygı dolu yoğun duygular seni hasta edebilir mi? Sağlık sorunları açabilir mi?

Çok üzüldüğünde etkilendiğinde korktuğunda kaygı dolu yoğun duygular seni hasta edebilir mi? Sağlık sorunları açabilir mi?
Oldum, olurum.. Sevdiğim insanların başına bişey gelirse ya da benim canımı sıkarlarsa bağışıklık sistemim olumsuz etkileniyor :D Fakat dediğim gibi sevdiğim insanlara üzülürüm.. Bunun dışında umurumda olmaz.. Keyifli gecelerr..
🤗 bilirim bebeğimm
🤗🤗 yanındayım bebeim
Bende senin yanındayım🤗🤗
Hayır ama aşırı stresten dolayı bazen uyku sorunu yaşıyorum. az uyku da tabi ki bağışıklık sistemini etkiliyor insanın, yani üzüntüden insan hasta olabilir gerçekten. bende mutsuzluktan yani üzüntüden bazen hasta olmuştum, insan o zamanlarda gerçekten hiç bir şey yapmak istemiyor, ve depresyonda gibi oluyor bu gibi durumlarda aslında üzülmemeliyiz ve bizi mutlu eden şeyleri yapmalıyız
Üzülmeyi ve üzmeyi sevmem. Üzüntü stresi*100 katı yapar hiç gerek yok böyle zor seyleri yaşamaya o yüzden üzüntüden hasta olmayın olacaksanız mücbir sebeplerden olunuz ya da hiç olmayın daha iyi la bebeler🤣
Üzülmek, bende baş ağrısı ve stres yapıyor sadece. Öyle ciddi bir hastalığa maruz kalmıyorum. Hiç bir şeye de kafamı üzülecek kadar takmamaya çalışıyorum..
Cevap
9Cevap
İnsan duygularıyla yaratılmış bir yaratıktır. Evet etkilenmemek mümkün değil, sevdiklerimde üzülduyse onlardanda etkilenirler insan sevdiğine kıyamaz
Ya zaten belli bir süre sonra, stres vücuda tepki gösteriyor. Kimi mide bulantısı, kimi baş ağrısı çekiyor. Bende de aynı şekilde huzursuz hissediyorum neticede.
İstatistikler yoğun stres üzüntü gibi psikoljik kökenli etkenlerin
Migren sindirim sistemi sorunları tansiyon şeker gibi kritik dengeleri etkilediğini gösteriyor
Evet genelde çok üzüldüğümde, kaygilandigimda nobetlerimi tetikliyor.
Evet olumsuz duygular herkesin fiziksel sağlığını da bozuyor maalesef.
Evet. Mideme agri girer. Psikolojik cok kotu olurum
Göğüs sıkışması vücudun büsbütün aniden titremesi ve daha niceleri
beni hiç bir şeyin üzmesine izin vermiyorum
stres zaten hastalığın temeli
Evet,
yooo
Evet oldum
Bazen
Ben sıkıntıdan 3 gündür hastayım ki
Olabilirim de
bu gidişle olacağım
Evet olmuştum