Her şeyi pat diye söyleyen insan samimi mi gelir?

Yoksa patavatsız mı?
Neyi nasil söyledigi önemli
Acik sözlü olmakla Patavassizligin arasindaki ince cizgiyi ayirt edebilen insan Dürüsttür
Teşekkürler 🤩
Her doğru her yerde söylenmez, patavatsızlıktır o.
Gırtlak kırk boğumdur. Her kelime bu boğumlardan geçirilerek söylenmeli ki, tavında ve kararında olsun.
Samimiyete gelince, gönülden çıkar o, dilden değil.
Teşekkür ederim.
Görüş
29Görüş
Samimi gelmez patavatsız gelir
Kırıcı olmuyorsa, eleştirisini başkalarının yanında yapmıyorsa samimidir. Başbaşayken pat diye söylemesine sıkıntı yok. Patavatsızlıkla açık sözlü olmayı karıştırmamak lazım. Bir de akım derken b o kum diyenler var, Allah muhafaza. Övdü mü, itin g ö tüne mi soktu anlaşılmıyor.
Dövüyomu seviyomu belli olmuyor aynen 😂
Patavatsızlıkla açık sözlülüğü karıştıranlar var oysaki ikisi çok farklı... ben açık sözlü bir insanım öyle insanlarıda severim ama kırmadan dökmeden incitmeden... tabi yeri geldiğinde de ezip geçebilirim gözüm bir şey görmez yani her ne olursa olsun açık sözlüğümden taviz vermem. Uzun oldu baya😅ama ilk defa kendimi bu kadar anlattım neyse yeter bu kadar😅
Aslında abla her şey her yerde söylenmez. Hele hele bazı şeyler aniden pat diye hiç söylenmemeli. Ama günümüzde de bu her şey heryerde söylenmez lafı o kadar istismar ediliyor ki artık pat diye söyleyenler daha samimi geliyor. En azından diyeceğini doğrudan söylüyor. Diğerleri çok dolaştıra dolaştıra söylüyor açıkcası...
Bence burada önemli olan insanın neyi nerede söylediğidir. eğer düşünmeden ilk aklına geleni söylüyorsa samimiden çok bana düşüncesiz gelir. ama eğer yapıcı bir eleştiri ya da yorum yapıyorsa bu tabi ki samimi gelir. çünkü bana yalan söylemesindense açıkçası dürüst olması ve gerçeği söylemesi yani gerçek fikirlerini söylemesini daha çok tercih ederdim. ama söylediğim gibi mutlaka saygı ve mesafe olmalı bunları söylerken.
İnsan her ne kadar doğru konuşuyo olsa da biraz düşünerek konuşmalı. Samimi olucam derken kırıcı mahçup edici olmamalı. Patavatsız bunu düşünmeden konuşur
Karşısındaki kişiye bağlıdır bence. Samimi olduğun kişiye pat diye söylenir ama mesafeli olduğun birine her şey pat diye söylenmez bence.
Şimdi her şey de denmez açıksözlülükle patavatsızlık arasında çok ince bir çizgi vardır söylenecek şey var söylenmeyecek şey var
Samimi, dobra ve patavatsızlik arasında ince bi çizgi var. Yüzüne gülüp arkasından konuşacağına ne varsa söylesin insanın yüzüne karşı.
Ne söylediğine bağlı eğer söylediği kelime saygısız kırıcı ise samimi değil patavatsız olur ama güzellikle kirmadan doğruları söylemesi samimidir
Ne niyetle söylediğine bağlıdır bu. Niyete bakarım ben. Bazen söylemen gerekiyorsa söylersin.
Evet ama kırmamak önemli bir nokta. Samimiyetle kırıcı olmak arasında fark var ¢
Söylediklerine göre değişir. Fazlası patavatsızlık.
Patavatsızlık ayrı olay. Ben şak diye söylüyorum ama bilinçli bile isteye söylüyorum.
Dozu var ya... Patavatsızlıkla dürüstlük arasında ince bi çizgi var. Dikkat etmek lazım
🤣 O kim oluyormuş hadsiz hem 2 az kime yeter 4 e kadar yolu var
Bence o insanlardan korkma yani açık sözlü olmak cesarettir
Her aklına gelen işlenmemiş düşünceleri mantığıyla süzmeyip söyleyen patavatsızdır.
Açık sözlülük başka patavatsızlık başka hangi durumda ne söylediğine bağlı
Samimi bulmam 🤷♂️
En İyi Görüş