Her erkek ana kuzusu mudur?

Ana kuzusu; ''Sıkıntıya alışkın olmayan, titizlikle büyütülmüş'' anlamına geliyor ve cinsiyet ayırmayan bir deyim aslında ama çoğunlukla annesine bağımlı erkekler için kullanılıyor bizim insanlarımızın dillerine kalıplaşmış bir söz.
Cevabımsa her erkek hem ana kuzusudur hem değildir. Yani her erkek bir anneden doğmuştur ama her erkek annesine bağımlı ve hatta bağlı bile değildir.
Sonunda ya adam akıllı yorum yapan biri.
Teşekkür ederim :) sorunuz da güzel bir soru beğendim :)
Buna da teşekkür ettim ahaha :D
Teşekkür ederim ve rica ederim.
Görüş
64Görüş
Erkeğinden ziyade cinsiyetten bağımsız hiç bir birey birine bağımlı olmamalı kendi ayakları üstünde durup kendi kararlarını alabilmeli. Bunun kız versiyonunu gördüm ben. Aileye sevgi saygı bağlılık bunlara bir şey diyen olmaz ama eğer hayatıyla ilgili bütün kararları birinin etkisiyle veriyorsa o zaman işin rengi değişir.
Her çocuk ana kuzusudur. Ancak kendini gerçekleştirmemiş insan annesinden bağımsız yaşayamaz hale gelirken kendini gerçekleştirmiş insan ise annesi için en iyi olanı yapmak için uğraşır. Anne çok değerli bir varlık
Anne candır. Ama her erkek ana kuzusu değildir. Çünkü erkeklerin büyük kısmı ayıdır. Daha küçük bir kısmı çakaldır. Az bir bölümüde sığırdır. Ama kesinlikle kuzu yoktur içlerinde😉
Olan erkekte var olmayan erkekte.
Siz nasıl birini arıyorsunuz peki.
Biz kızlara hic baba kuzusu diyoz mu? Çok ayıp 🤓
Deyin.
Her erkek benim dünya ahiret kuzumdur birisi hariç o da koçumdur yani kocamdır
Hayır her erkek ana kuzusu değil diye düşünüyorum..
Annem candır, ana kuzusu değilim ama sever, sayarım.
Her erkek annesinin kuzusudur ama her erkek ana kuzusu değildir
Sadece erkekler değil bence fıtrat gereği her yavru anasına düşkündür
Kadınlar babalarına
Erkekler annelerine düşkündür
Ana kuzusunun dediğin bu şeyle alakası yok.
Ay sen ne komik birşeysin öyle ya, komedyen falan olsana.
Annesine saygı duymayan kimseye duymaz. Sapla samanı karıştırmayın..
Anneye saygıyla ana kuzusunun alakası yok dayı bir netten bak derim.
Sapla samanı ayırınca anlarsın yeğen..
Öğren gel dayı.
Edebiyat öğretmenin öğretememiş bunca yıl okuduğunu anlamayı, hiç uğraşamam öğretmekle. Bol şans.. 🤚
Ana kuzusu annem ne derse o haklıdır, anamın dibineden ayrılmam diyen insanlardır saygıyla bir alakası yoktur 30 yaşındaki adama bunu anlatıyorsam benim öğrenmem gereken şeyler değilde senin öğrenmen gereken şeyler var demektir.
Evet beni dunyaya getiren anam onun ogluyum ben kiz bulunur anne bulunmaz
Ana kuzusu tabiri annesinin sözünden çıkmayan, dizinin dibinden ayrılmayan, “ annem ne derse doğrudur “ modunda insanlara deniyor. Annemi çok severim, dediklerine saygı duyarım ama herkesin karışabileceği bir sınır vardır. Geçirtmem
Hayır, ben mesela ayrı kalmayı tercih ederim.
Her erkek için annesi senden değerli olacak buna alışın.
Ana kuzusu olan var olmayan var
Hayır tabiki, ben değilim en azından
Annemi çok sevmem beni ana kuzusu yapar mı 😅
Hayır ana kuzusu o anlamda değil her insan annesini sever, benim bu sorudan kastım annesinin dizinin dibinden ayrılmayan "annem ne derse odur" kafasında olan insanlar. Kimse anlamıyor demek istediğim şeyi.
Büyümemiş olanların hepsi öyledir.
En İyi Görüşler