Sormadığın halde akıl verilmesinden hoşlanır mısın?

Hoşlanmam. ben kimseden akıl alan bir insan değilim, tabi ki o kişi iyi niyeti ile tavsiye ya da çözüm önerisi sunmak istemiş olabilir. ama eğer benim yaşadığım duyguları yaşamadıysa ya da hayatıma karışır gibi akıl veriyorsa veya küçümseyecek sözler ile. o zaman bundan rahatsız olurum ve uyarırdım.
fakat eğer benim fark edemediğim bir hatamı ya da açığımı bana gösterirse mesela ya da benim yanlış bildiğim bir şeyin doğrusunu söylerse teşekkür ederim bu tabi ki hoşuma gider.
yine de herkesin kendi kararıdır tabi ki :)
Görsel yine yıkılıyor 😀
Verilen akla bağlı 😇 Mesela işimle ilgili bir konuda kişi benden daha uzman değilse ve akıl verirse hoşlanmam, fakat bu tarz bir konu haricinde benim göremediğim fark edemediğim pek çok durum olabileceğinden, kişi de niyetini bildiğim birisi ise hoşuma gider.
Bunun beni sevmesi, önemsemesi sebepli olduğunu düşünürüm.
Görüş
29Görüş
Deliriyorum öyle söyleyeyim 😅 Bana akıl verilmesinden , fikir verilmesinden ve yargılanmaktan nefret ediyorum. Kendilerine bakmadan kendi akılları kendilerine yetmeyen insanların yapacağı iş bana göre bu. Herkes kendi hayatını düzeltsin önce. Ben ihtiyaç duyarsam sorarsam tamam ama ailem dışında kimseye o hakkı tanımıyorum.
Ben birkaç defa bu hatayı yaptım. Şimdi ne kimseye sormadan fikir söylüyorum, ne de bana fikir vermeye kalkana müsamaha gösteriyorum.
Hayır hiç hoşlanmam.. Fikir soruyorsam o başka mesele ama işime burnunu sokan insanlardan haz etmiyorum. Keyifli geceler..
Hoşlanmam. Bir şeyi bilip bilmediğimi bile bilmiyor ise bu akıl verme nereden çıkıyor? Diye sorgularım.
Hoşlanmam, işime burnunu sokan insanlardan nefret ederim. Kendim fikir almak istersem sorarım zaten.
Hoşlanmam
Hayır hoşlanmıyorum zaten fikrinini almak istesem sorarım zaten
Sadece şöyle olsa daha iyi olur gibi bir konuşma ise saygı duyarım
Ama şöyle yapacaksın gibi beni bir robot gibi komutlar veriyorsa çıldırırım
Benim zaten kendi aklım var başkasının aklına ihtiyaç duymuyorum sen o akılları kendine sakla derim
kimseyi incitmek gibi tarzım yok ama bilmeme rağmen yinede her fikri dinlerim, zira her ne kadar bilsem dahi mutlaka üçüncü göz göremediğimi görebilir (konuyu bilmese dahi)
aldığım eğitimler yaşanmış tecrübelerime dayanarak fikrim bu yöne devrildi
Hayır. Çoğu kişi de hoşlanmaz. Ancak kendimiz de hoşlanmadığımız halde bazen bize sorulmadığı halde birilerine akıl verirken buluruz kendimizi, bunu fark ettiğimde hemen geri çekilirim. Olabiliyor işte neden, çünkü iyi niyetle yardımcı olabileceğimizi düşünerek içgüdüsel olarak veya alışkanlıkla başlattığımız bir girişim fakat yapılmamalı. Bu yüzden birisi bunu bana yaptığında da kızmam, iş ki fark edip dursun, ısrarcı olursa tabi can sıkıcı olabiliyor.
Rahatsız olurum tamam istişare etmek güzel ama ben danışmadan benimle ilgili bana akıl verenlere ister istemez sinir oluyorum en kısa zamanda kimsenin bana akıl vermesine gerek kalmadan hayatımda istediğim her bir şeyi yerine hayırlısıyla getiririm 🤲
Ona akıl demeyelimde tavsiye diyelim
Ne okursa olsun dinlerim anlamaya çalışırım ha bazen ters anıma denk gelir karşımdakinide çok pis bozarım
Ama gerçek ben dinlayen bendir karşı çıkan beni bazen bende tanimiyorum😊
Evet. Hatta hoşuma gider. Çünkü onu onaylamak ve uygulamak benim elimde. her şey benşm kararımın altındadır. Ben fikirlere ve eleştiriye açık bir insanım. Hatta benim akıl hocam gibi olursa daha da güzel olur.
Bana soruldugunda dahil kimseye akil vermem ya da hayatlarini yonlendirecekleri seyler soylemem millet kendini ne saniyoda herkesin hayatina soz soyleme hakki buluyo kendinde anlamis degilim
Sırf bu yüzden kimseyle bir şey paylaşmıyorum. Olurda dahil olmak isterse dinlemem sustururum.
Akıl veren kişi dediklerini uygulayan realist biriyse dinlerim. Durup dururken böyle bir atağı beğenmem
Buna benzer çokça insan var etrafımda.
Dinliyor gibi yapıp kendi bildiğimi okuyorum.
Hoslanmam fazla. Gerekiyorsa verebilir ama bildigim seyleri soyluyorlar o yuzden buyuk bir anlami olmuyor.
Hayır, sormadığım halde kendi düşüncelerini dayatmaya çalışanlardan ve onların düşüncelerinden hoşlanmam.
Olabilir hepimiz kendimizi çok mükemmel sanıyoruz da aslında hiçbirimiz bir halt değiliz verilebilir
Hiç hoşlanmam ama kişisine ve sıklığına göre değişir. Sürekli yapıyorsa, doğru bile olsa inada bindiririm.
En İyi Görüşler