Rüya alemi çok tuhaf bir mekan değil mi?

Rüyayı sadece insanın bilinçaltı ile oluşturduğu bir şey olarak düşünelim. Peki bu nasıl olacak? Şöyle: gözünüzü kapatın ve kendinizi paris'te veya başka bir yerde bir eylem yaparak düşünün. Örneğin ben gözümü kapattım ve nenemin mezarında dua okuyorum şu an gibi. Hepinizin gözünde bu manzara canlanmıştır. Siz de başka bir şey yaparak hayal edin. Şimdi bu bizim canlandırdığımız kurguyu biz uyurken beynimiz bizim irademiz dışında yapıyor olabilir. Rüya böyle oluşuyor desem bu sefer de şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. İnsan sadece gördüğü kişileri gözünde canlandırabiliyor. İnsan hiç görmediği bir insanı gözünü kapatarak canlı canlı hayal edemiyor. İsterseniz deneyin. En fazla kukla oluşturabilirsiniz ama hiç görmediğiniz sizin gibi canlı bir insanı hayal edemezsiniz. Yoo ben hayal ediyorum diyen ettiği yüzün robot resmini çizip yoruma yapıştırırsa derim ki demek ki ben yanılmışım. Mesela Paris'te olduğunuz hayal edin dedim ya size Paris'te olduğunu hayal eden kişilerin aklına ilk gelen yer yüzde 99 Eyfel kulesi olmuştur çünkü Paris ile ilgili hep Eyfel kulesi resimleri getirildi gözümüzün görüş açısına. Fakat Rüya öyle değil. Rüyada karşımıza gerçek hayatta hiç görmediğimiz insanlar canlı canlı bir bütün olarak boydan aşağı karşımıza çıkabiliyor hatta bizle konuşuyorlar. Bu nasıl oluyor sorusunun cevabı yok maalesef. Bu benim şahsi düşüncem. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Sizin de farklı düşünceleriniz varsa yorumda belirtirseniz farklı bakış açılarını da değerlendirmiş oluruz.

Rüya alemi çok tuhaf bir mekan değil mi?