Psikologa gitmeyi bırakmalı mıyım?

Ben daha öncelerde de psikologa gittim. Değersizlik duygusu ile gittim. Kadınla 50 dakika konuştuk "insanları karşıma alıp duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum üstüne gitsem de, günlerce düşünüyorum, konuşuyorum ama suçluluk ve değersizlik hissediyorum karşımdakini rahatsız ettiğim için" dedim.

Bana söylediği şey "anlık tepkiler vermeye çalış biraz" dedi. Sonra seans bitti.

Ben kadına değersizlik ve suçluluk hissediyorum dedim, insanlara duygumu ifade etmeme rağmen hala "kalbini kırıyorum kendimi değersiz hissediyorum, bu sesten rahatsızım " dedim o bana anlık tepkiler vermem gerektiğini söyledi.

Sizce terapiyi bırakmalı mıyım? Benim sorunum, rahat hissedememek. Belki yıllarca 30 kez insanları karşıma alıp "şu hareketine sinirleniyorum" demişimdir ama hala bu ses devam ediyor.

Kadının bana anlık tepki ver demesi beni bir aydır daha çok strese sokuyor. Zaten öbürünü yapamıyorum bir de anlık tepki ver diyor bana.

Güncellemeler
+1 yıl
Bana önceden duygumu ifade ettiğim insanlara aynı mevzular için anlık tepki vermemi öneriyor. Zaten karşımdaki insanlar empati yoksunu, iplemeyen adamlar bir daha niye ben kendimi zorluyorum ki bu s. lak insanlar için?
Psikologa gitmeyi bırakmalı mıyım?