Son zamanlarda pek mutlu olduğum söylenemez, ama dışarıya karşı mutsuz görünmek de istemiyorum. Annem hep mutlu görünmemi isterdi. Görünmeye çalışıyorum fakat artık çok zor geliyor. Sizce bunu yapmak ne kadar doğru?

Son zamanlarda pek mutlu olduğum söylenemez, ama dışarıya karşı mutsuz görünmek de istemiyorum. Annem hep mutlu görünmemi isterdi. Görünmeye çalışıyorum fakat artık çok zor geliyor. Sizce bunu yapmak ne kadar doğru?

Hemde nasıl..
Özellikle aileme karşı mutlu görünmeye çalışıyorum. Sorunlarımı, sıkıntımı, üzüldüğüm noktaları onlara yansıtmak istemiyorum. Onlarda üzülmesin diye. Ama bu sıralar yaşadığım bazı özel problemlerimden dolayı yüzümde sadece hafif tebessüm oluşuyor. Oda ailem için..
duruma o kadar alışılmıştır ve mutluymuş gibi davranabilmekte o kadar geliştirmişsindir ki kendini en ufak renk verildiğinde insanların "neyin var bir şeyin mi var hiç böyle olmazdın sen moralin mi bozuk" gibi sorularına maruz kalmaktan o kadar sıkılınmıştır ki mutlu görünmeye çalışmak değil mutlu görünmektir artık senin gerçekliğin
Yalnızlığın en güzel tarafı da bu zaten... Mutsuzsam mutlu taklidi yapmama gerek yok... Mutluysam toksiklik yapıp neşemi kaçıracak kimse yok... Oh mis... 😊
Cevap
18Cevap
Valla ben hislerimi aktarırım ya. Mutluysam da sonuna kadar, mutsuzsam da sonuna kadar hissettiririm. Sahteliğe tahammülüm sıfır benim artık
Hayır o an nasılsam öyle görünüyorum
Anlık modum neyse o dur rol yapmam. Yani mutsuzken mutlu görünmeye çalışmam
Mutluluğumu ya da mutsuzluğumu bilmesi gerekenler bilir. Diğer kişilerin bilmesine gerek yok herkesin kendi derdi sıkıntı vardır elbette bir de benim derdimle dertlenmesine gerek yok.
Hayir. Yani mutlu mutsuz. Kimseyi ilgilendirmez. Kimse ye de göstermenin anlamı yok bnece. Başkasının yanında üzülemem. Dik dururum.
evet, düğünde ağlayacaktım neredeyse ama gülümsüyordum sürekli, gözlerimin içine baksalar görünüyordu...
Hayır, bugün de mutlu değilim. Kimsenin enerjisini aşağı çekmem ama mutlu gibi de davranmam
Mutsuzken mutlu olmaya çalışamam. Çünkü oyunculuğum iyi değil o konuda..
Yapamıyorum istiyorum ama yapamıyorum anneme ve babama karşı yapiyorum
O an duygumu yaşarım ekstrem bir şey olmadığı sürece rol yapmaya çalışmam
Sadece mutsuz olduğumda her insana göstermem o kadar.
Her insan öyle yapmıyor mudur ztn nedeni basit birisinin mutsuzluğu öbürünün umrunda değil :')
Hayır hiçbir şey yapasım gelmediği için anlaşılıyor
Nasıl isem öyle görünüyorum
En usta olduğum konu. 5 dakika önce dünyam yanmış olsun asla anlayamazsın. Bu yüzden haftada bir psikologa ağlamak için gitmek gibi bir aktivitem var
ben mutsuz olduğum zaman genelde gülüyorum çünkü nedense mutsuz hissettirmiyor ama bunu tek olduğumda pek yapmam
Yapacak bir şey yok güçsüz görünmemek adına Mutluymuş gibi yapıyorum
Son zamanlarda sürekli böyle, artık bunu yetenek olarak edinmiş durumdayım.
Hayır olduğum gibi davranıyorum hep
Sürekli yaptığım şey.
Hayır neysem oyum
Çok yaptığım bir şey
Hayır artık öyle bir gayem yok.
Maalesef bunu başaramıyorum
Ben yapamıyorum öyle.
Genelde mutlu gözükmeye calışırım
Belli etmiyorum sadece mutsuzluğumu.
Çalışmıyorum hemen insanlar anlıyor zaten yüzümden
Yok, neyse o..
her zaman