
2 ay
Stresin vücudunuza yansıması nasıl oluyor?

Stres aslında sandığımızdan daha çok etkiliyor vücudumuzu.
Gereğinden fazla stres ve kortizol hormonu kalp ve akciğerlerin çalışma temposunu bozar. Bunun sonucunda da kalp hastalıkları, felç, yüksek tansiyon ve astım gibi bazı hastalıklar ortaya çıkabilir. Egzama, rosacea (gül hastalığı) veya sedef gibi bir hastalığınız varsa, stres bu rahatsızlıkları tetikleyebilir ve tabloyu ağırlaştırabilir. Ayrıca stres, aşırı terlemeye, saç dökülmesine, kurdeşen ve kaşınmaya da neden olabilir. Stres kendisini sindirim sisteminde de gösterebilir. Ağrı, gaz, ishal gibi basit belirtiler size aşırı stres altında olduğunuzun sinyalini verirken bağırsak sendromu, reflü gibi hastalıklarla kendini gösterebilir. Gerginlik üçgeni olarak da tanımlanan bu bölgelerde gözlemlenen gerginlik, ağrılar ve spazmlar, stres tarafından tetiklenebilir. Stres, vücudumuzun baskı altında olduğunu belirtmek için aşırı uyarılmalara neden olabilir. Baskı altındayken yorgun hissetmek, ruh halindeki hızlı değişimler ve ani öfkelenmeler aşırı stres altında olduğunuzun bir göstergesidir.
Geriliyorum midem ve başım ağrıyor.
Görüş
18Görüş
Acıkıyorum ve çok fazla sinirleniyorum. Taze şeker hastasi olarak tüm belirtileri fazlasıyla yaşıyorum ve çevreme yansıtıyorum.
Kalbim hızlı hızlı çarpıyor, gelemiyorum hiç sorun yaşamaya.
Saçlarım döküldü, beyazladı. Daha ne olsun. Yeti bitirdi bu stres bizi...
Ateş basması, kalp çarpıntısı, dalgınlık, geniş düşünememe bir konuya takılıp kalma olarak.
Mideme ağrılar giriyor.
Ya migrenim tutar ya da alerji olurum.
iştahtan kesiliyorum saçlarım dökülüyor
Benim migrenim tutuyor...
Migren
Stres bizi sadece duygusal olarak etkilemez. Aklınıza gelebilecek her türlü sağlık sorununun sebebi olabilir. Araştırmalar stresin obezite, kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı, diyabet, depresyon, sindirim sistemi hastalıkları, astım ve daha birçok durum için riski artırdığını gösteriyor.
Baş edebileceğimizden daha fazla ve uzun süren stres, bizi hastalandırabilir. Stres sonucu bedensel ve ruhsal hastalıklar oluşabilir
Stresli olduğum zamanlarda havalar çok sıcak olsa bile çok fazla üşüyorum üşüdüğüm için titremeye başlıyorum Maalesef ki bu durum beni oldukça rahatsız ediyor böyle bir şey olmaması gerekiyor çünkü o zaman kontrolümü titremeye başladığım için kaybediyorum düşünemiyorum düşünemedim için karar veremiyorum Stres yönetimi konusunda kaç yöntem uygulamaya başladım umarım işe yarar
Mide bulantısı, baş dönmesi, düşük direnç, yemek yememek zayıflamak, kalp çarpıntısı, nefes alamamak gibi
bir sürü şey 😄 o yüzden strese girmek çok zararlı bütün hastalıkların habercisi
Uyusukluk oluyor beynimde bazen. Bir zamanlar cok ciddi noktaya gelmisti kalp atisim bile degistigini hissediyordum o an. Vucut bir cok hastalikla bas edebilirken stresle bas edemiyor, cok gucsuz dusuyor gercekten.
Düşük direnç, sürekli hasta olma hali, agresiflik, kilo alımı, vücutta oluşan çeşitli ağrılar hatta kistler, kötü bi ruh hali vb... Hepsini yaşıyorum bunların...
Sağlığım açısından stresten uzak duruyorum.. Yani hayatımdaki stres sadece sağlığım için oluyor.. Sağlığım da stabil olduğundan bir stresim yok diyebilirim..
Kanımı hızlandırıyor. Huzursuz oluyorum. Birşeylere acele etmem, sanki bir yere yetişemiyormuşum gibi hissettiyor. Bi de mideme vuruyor. Çok rahatsız oluyorum.
Burun kanaması olabiliyor. Bazı zamanlar motivasyon kaybı ve özellikle yoğun olduğu zaman göğsümde sıkışma ve baş ağrısına sebep olabiliyor. Sanırım kuru cilt problemi de bundan ileri geliyor.
Kalbimin üstüne bir öküz oturmuş gibi oluyor, nefes almak bile sıkıcı geliyor. Halsiz hissediyorum. O nedenle stresten uzak durmaya özen gösteririm.
Dudağımı yolup kanatıyorum, parmağın kenarındaki etleri dişlerimle koparıyorum 😃. Bunun dışında birde mide ağrısı vs. 😵💫
Uyuyamam, gözlerim dolar, sesim titrer, susarım, yüzüm titrer ve gün büyü başım avuçlarımın arasındadır 😔
En İyi Görüş