Böyle bir zamanda, öyle değişik, öyle farklı karakterde insanlar var ki. Artık kimin elinin kimin cebinde olduğunu anlamadığımız gibi birde çok değer verdiğimiz arkadaşımız, aşkımız sandığımız insanların arkadaş veya aşk ilişkisi bittikten bir süre sonra sağdan soldan veya başka insanlardan bize iftira attığını, hakkımızda yalan yanlış konuştuğunu, belkide bizi başka insanlara kötü gösterdiğini, olmadığımız biri gibi ya da yapmadığımız bir şey gibi anlatıldığını duyuyoruz.
Sadece benim başıma geldiğini düşünmüyorum çünkü öyle çok düşük seviyeli insan var ki etrafta. Eminim sizlerin de başından geçmiştir böyle durumlar.
Elbette biz de sütten çıkmış ak kaşık değilizdir. Ancak bizi itham ettikleri birçok şeyi yapmadığımızı da söyleyebilirim hem sizin, hem kendi adıma.
Peki siz, daha önce tanıdığınız ve eskiden sevip artık muhatap olmadığınız kişiler tarafından kötü konuşulduğunuzu, size iftira atıldığını duydunuz mu? Duyduysanız buna tepkiniz, cevabınız ne oldu?
Birisi size iftira attığı zaman, buna nasıl cevap veriyorsunuz?
Kimsenin ne dediğini umursamıyorum. Aynaya baktığımda gördüğüm kişi beni memnun ediyorsa yoluma devam ediyorum. İftira atan insanla girdiğim her münakaşa beni daha da aşağı çekecektir. Onun için seviyemi kaybedemem. Ona harcayacağım zamanı daha doğru bir insan olmak için harcarım. Bana iftira yüzünden yaklaşmayan insanla da işim olmaz. Sırf bir şey duydu diye benden uzaklaşan insan benim yanımdayken neler yapar neler. İftira bir nevi turnusol kağıdı gibi olur benim açımdan
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Ben sanki hissediyorum bazen düşünüyorum o iki rahatsız aklıma geliyor bana iftira atsınlar olan onlara olur bir de şu geçen sene ki olaydaki çocuk diyorum ki kuzenim de iftira attı bana da bu yolumu kesti insan düşünüyor gerçekten yapar da diyorum ii olduğunu düşünmüyorum ya da bana zorla sahip olmak istediğini ve benim tokat attığımı mı biliyor gerçekten hayat tuhaf ama iftira atan kendine eder kim olursa olsun iyi insan kendini bilen insan kimseye iftira atmaz
İfitira dedikodu vb. şeyler hep olucak , bunu yapan herkese cevap vermek çok gereksiz en iyisi bence önemsememek zaten o tarz insanlarda bu bir alışkanlık gibi bir şey , kişisel alınacak bir şey yok ilişkiyi kesmek yeter