Kişilik & Karakter konusunda 24,9b cevap paylaştı. Selamlar,
Eğer ailenizden olmayan birinin narsist olduğunu anladıysanız yapmanız gereken tek şey sizi etkisi altına alamayacağı bir sınır çizmek. Uzun bir dönem mıknatısmışım gibi aile, arkadaş, sevgili her türlü alandan bu tip insanları kendime çektim. Sınırı onların çizmesine izin verirseniz siz zararlı çıkıyorsunuz. Bir uzman değilseniz hiç yardımcı olmaya uğraşmayın. Bir de hep bu tip insanlar beni buluyor diyorsanız acaba ben mi bu tip insanları buluyorum diyerek kendinize dönük düzeltmeniz gereken yönleri keşfetmek yararlı oluyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Narsist insanlar sürekli pohpohlanmak övünmek Ben merkezli olmak isterler hayatımda böyle birisi varsa ve bu kişiden vazgeçemeyecek biriysem yani ailemden biri ise yapmam gereken şey onlara istediklerini vermemek. Benim ailemde de var böyle birisi erkek kardeşim böyle kesinlikle yani kesinlikle onun huyundan gitmiyorum onun istediği ilgiyi sürekli pohpohlanmayı işte el üstünde tutulmayı ne bileyim bu tarz şeyleri ben ona bunu vermiyorum. Benim manipüle etmesine asla müsaade etmiyorum Ben kolay kolay manipüle olan bir insan değilim yani böyle bir şey yapmaya çalıştığında bunları bana yediremezsin sen beni kandıramazsın Ben cahil değilim gibi kelimelerle kendisini bastırıyorum. Zaten daha bir şey söylemiyor ama benim sevmediğim bir insansa zaten sadece bir arkadaş gibi bir şeyse hayatımdan direkt çıkartırım yani ilgilenmem uğraşmam.
00 Yorumla
- 1 yıl
Ondan uzak durarak, ona ne kadar güçlü olduğunu göstererek, en önemlisi de kendine değer vererek. Onlar kendini bilen insanlardan ürkerler, tek amaçları kendilerini enerjiyle beslemektir. Bunun karşılığını verir gibi görünürler ama asla vermezler
00 Yorumla
- u1 yıl
Merhaba, baş etmekle uğraşmayıp direkt olarak zihnimden defederim böyle bir insanı. O yüzden size tavsiyem, siz de uğraşmayın yani sallayın gitsin öyle insanları. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 1 yıl
Narsist insanlarla hiç işim olmaz, baş etmeye çalışmak yerine def etmeyi tercih ederim.
00 Yorumla Yalnız bırakarak. Ben gelemem hiç insanlarla uğraşmaya
00 YorumlaBununla ilgili özel olarak kitap okudum araştırdım nasıl davranmam gerektiğini biliyorum, genelde suyuna gitmek lazım pohpohlamak lazım ama bu yol bana göre değil eğer iş hayatında kaşrılaşırsanız bunu yapabilirsiniz
Ben onun aklını alırım narsistliği falan kalmaz özgüveni yerle bir olur00 Yorumla- 1 yıl
Soru yanlış.
"Bahşetmek" başka bir şeydir.
"Baş etmek" başka.13 Yorumla- 1 yıl
Peki. :)
- 1 yıl
Teşekkür ederim :)
Baş etmeye çalışmanız bile ona daha çok bağlanmanıza neden olabilir, saplantı haline getirebilirsiniz. Narsistlerle baş etmeye çalışmak yerine onlardan uzaklaşmak en iyi çözüm.
00 Yorumla- 1 yıl
Neden baş etmekle uğraşayım ki? Narsist insanlar yalnız kalmalıdır bence hayatına girip te kendi hayatımı ve onun hayatını da zorlaştırmaya gerek yok :)
00 Yorumla - 1 yıl
Baş etmem. İşim gücüm yok onunla mı uğraşacağım sen haklısın kankam tebrikler kankam en iyi sen biliyorsun kankam der geçer giderim.
00 Yorumla Oğlak burcuyum ama bana da nasrsist olduğumu söylüyorlar
12 Yorumla- 1 yıl
Oğlak erkeği net
- 1 yıl
@Denizkizi90 bence bu durum biraz karşımızdakilerle ilgili
- 1 yıl
Böyle birini hayatindan çıkarmaktan başka ne yapabilirsin ki
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. koyarım k. çına tekmeyi uzar gider ne uğraşcam la ruh hastasıyla
00 Yorumla- u1 yıl
Hiç konuşmayarak.
00 Yorumla - 1 yıl
edemem. edemedim de. konuşmuyoruz.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Zorr onlarla başetmek
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 yıl
baş etmek zorunda değilim
00 Yorumla - 1 yıl
Bnde onun gibi olurum🤣🤣
00 Yorumla - 1 yıl
Muhatap olmam