+1 yılİşte benim sorum! Merak ettiğim epey şey var. Bazıları saçma, bazıları mantıklı ama hepsini yazacağım. Belki cevabını bilen biri çıkar.
- Henüz keşfedilmemiş gezegenler var mı? Varsa astronotlar neden hala keşfedemedi?
- Uzaylılarla neden hala bir temas kuramadık? Onların bizden haberi var mı?
- Dünya dışında yaşam olan ama canlı olmayan bir gezegen varsa orada yeni bir ekosistem kurabilir miyiz, bazı hayvanları taşıyarak?
- Uzay kaşifi diye bir meslek ne zaman ortaya çıkacak?
- Evren nasıl oluştu?
- Neden yıldızlar parlayıp sönüyor?
- Kara deliğin içine giden şeyler sahiden yok mu oluyor? Yoksa orası cennetle cehenneme giden bir köprü mü?
- Kara deliklerin Mariana Çukuru'yla bir bağlantısı olabilir mi?
- Uzaya da bir sürü insan gitse kirlenir mi?
- Uzaylılar neden sürekli yeşil olarak resmediliyor?
- Uzaylıların saçı olabilir mi?
- Uzaylıların ten rengi ne, nasıl bir görünüşleri var?
Gibi sorularım var ama cevapları yok ne yazık ki ¢
70 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn çok merak ettiğim uzaylılar bizden haberdar mı? Biz onları deli gibi arıyoruz ama onlar bizi çoktan bulmuş olabilirler mı?
44 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim abla ✨
- +1 yıl
Ya aslında görmesekte varlar diyebilriiz koskoca evren aklımızın almadığı hayal edemediğimiz ucu bucağı olmayan bir evren ve elbet vardır zaten dünyada zamanında mars gibi neptün gibi uykuya çekildi buzul dönemi yaşadı mars'ta yaşam var mesela belki uykudadır diğer gezegenlerde dünyadan daha güzel olan yerler bile vardır elbet teknolojik olarak bizden üstün olduklarını düşünmüyorum ama üstün olsalardı bize ulaşırlardı
- +1 yıl
@nikolatesla17 aynı fikirdeyim sadece şu an bilmiyoruz
Uzaylılar var mı? 🤓 Başka varlıkları görmek istiyorum...
20 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvrenin oluş hikayesini izledim. Yok böyle bir şey ya kendimi su damlası, toprak tanesi gibi hissettim. Noluyoruz ya dedim. Kaos+düzen o kadar mükemmel ki hamur gibi ya ve gezegenler hamurun yayılması gibi düşün yayılmış. Çarşaf gibi her yerde galaksi, yıldız, cüceler, develer, yıldızlar, sönmüş yıldızlar, kara delikler ve icine gidince zamansal düzlemin bambaşka olması felan.
Hep şunu istiyorum. Işık hızına çıkılırsa ne yapabiliriz. Tip 1 insan medeniyetine geçiş başlar galaksiyi yonetiriz. Bir yıldızı güneşi ve ötesi. Kızıl ötesi mor ötesi gözümüzun algilayamadiklarini algılamak. Boyutlararasi olaylar. Ya kuantum. Keşfetmek isterim açıkçası başka bir evreni başka bir keşfi. Kimbilir ne sırlar dünyası var Barışım
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılMerak etmek için bilmek lazım görmek lazım. Ben evreni gezmek görmek ve tanımak isterdim. Star Trek misali keşfetmek isterdim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka gezegenlerde hayat var mı, en çok merak ettiğim bu...
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka güneş sistemlerindeki yaşamı merak ediyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Em çok merak ettiğim durum gerçekten uzaylı diye bir şey var mı. Yoksa bu uzaylı meselesi nasanın bize bir oyunu mu. Nasıl ki Vietnam'da yenilen ABD kendilerini orada savaş kazanmış gibi gösterip Rambo filmini çektiler, bu uzaylı meselesi de aynı Rambo filmi gibi nasanın bizlere bir oyunu mu, bunu çok merak ediyorum.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe b*kuma biz lafta bilinçli bir yaşam formuyuz?
Başka galaksilerde de bilinçli yaşam formları var mı?
Varsa ne kadar gelişmişler?
Herhangi bir zaman diliminde insanlık onlara ulaşmanın bir yolunu bulabilir mi?
Veya insanlık onlara ulaşabileceği zamana kadar varlığını sürdürebilir mi?
Peki zaman kavramı onlarda da aynı mı işliyor?
Evrenin ücra köşelerinde, bizdeki fizik kurallarına sahip olmayan esrarengiz yerler var mı?
Daha çok şey var ama uykum da var. Bu seferlik bu kadar.22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler bunları bende çok merak ediyorum
- +1 yıl
Rica ederim 🙂
+1 yılEvrende ki karanlık bölgelerde yıldızsız başıboş gezgin gezegenlerin nasıl korkunç, ilginç, tuhaf, harkulade ortam ya da canlı/varlık barındırabileceğini, Evrenin asıl örgüsünün karanlık enerji tarafında olabilme ihtimalini, ışık fotonunun yercekimiyle etkileşime girmesine rağmen nasıl milyarlarca yıl uzaktan enerjisini kaybetmeden yol alabildiğini, karanlık maddeler alanında gezegenvari ya da karanlık yıldızlar gibi davranan oluşumların olup olmadığı, kuiper kuşağında keşfedilmemiş gezegenlerin olup olmadığı, ay ın sahip olduğu onlarca anomalinin kaynağı hakkında ki sorular evren ile ilgili merak duyduğun konuların bir kısmı.
216 Yorumla- +1 yıl
enerji kaybolmaz. enerji yok olmaz. enerji sadece sekil değiştirir. uzay boslugunda çoz az miktarda atam bulundugundan bunlar da cok seyrek oldugundan. fotonlarin cok buyuk bir kismi uzay boslugunda herhangi bir cisimle etkilesime gecmezler. herhangi bir etki olmadiginda enerjinin türünü değiştiremezsiniz.
- +1 yıl
@yokkibişi Soruya da görüş yazabilir misin rica etsem?
- +1 yıl
@yokkibişi sanırım sorun aklımdakini yeteri kadar cümleye sığdıramamamdan kaynaklanıyor "enerjisini kaybetmeden yol alabildiğini" ifade ederken. Enerjinin kaybolmayacağı hakkında ki ifadende hemfikiriz.
Açıklamaya çalışırsam; bir gök cismi olası bir yerçekimsel alana girdiğinde o çekim etkisiyle hızında değişimler yaşayabiliyor. Derin uzay sondalarının Jupiter'i sapan gibi kullanarak kendilerine ivme kazandırmaları da bunlara bir örnek. Işık hem madde hem madde olmayan özellikler barındırıyorken, yerçekimsel alanlara yakalandığında neden sabit hızında en ufak değişimler (belki var keşfedemedik henz) yaşanmıyoru merak ediyorum. Yani milyar ışık yılı öteden türlü çekimsel alanlara maruz kalıp en olmadık karanlık maddelerin içinden dahi geçerken geldiği açıda değişimlere maruz kalıyorken nasıl oluyor da hızını koruyabiliyor, burada ki enerji nasıl korunabiliniyor merak ettiğim tam olmasa da bu ifade biçiminde. - +1 yıl
bu karanlik madde gezegen ve yildizlari bir arada tutmuyor mu? çekme kuvveti nedeiyle. simdi bu buyuk kutleli yildizlar karanlik maddeye dogru cekilmiyor. kutlesi ne kadar buyukse karadeliklerin yildizlara uyguladigi cekme kuvveti o kadar buyuk olur. fotonlarin kutlesi yok kabul edilir. cok cok kucuk kutleleri oldugundan ihmal edilebilir. hizlari da gezegen hizlariyla kiyaslanamicak buyukkuktedir. ee bir yildiz karadelikten yeteri kadar uzakta oldugu icin ona dogru cekilmiyorsa cekim kuvveti cok cok az uygulanan ve karsliastirilamicak kadar hizli olan foton neden bu cekim kuvvetinden kacamasin ki (karadelikten yeterli miktarda uzakliktaysa)
dunya disina bakmaya bile gerek yok ki suyun icinde isigin hizi azalir mesela. yogunluk arttikca fotonun hizi da azaliyor.
bir kati maddeye carptiginda ışınımla isi transferi gerceklesir ısık eenerjisi isi enerjisine donusur. bi tasin arkadindan isik gecmeyip camdan gecmesinin sebebi camdan bir mikar isik gecebiliyor olmasidir. yani orada da yine buyuk miktarda isi enerjisine donusum oluyor.
bu bahsettikleri isik hizi vakumlu ortama ait isigin hizidir. velhasil kelam isik hizini koruyamaz. ama hizinda buyuk degisimler de olmaz.
fotinlarin buyuk kismi (kati cisimlerle karsilasan, karadelikelre bilmemnelere cekilen vs) ulasamiyor zaten. ulasanlarin hizi da internette yazan hizla ayni degil - +1 yıl
@yokkibişi Sorgulamalarım tamamen kişisel merakımdan ileri geliyor, herhangi bir akademik bilgi temelini iddia etmiyor. Bu nedenle yanlışlanmaları ihtimali olduğunun farkındayım.
İlk paragrafta ki açıklamalar birbirinden bağımsız birçok açıklama gerektiriyor. Bilinen evren de karanlık madde (ışıkla etkileşime girmediği için göremiyor ve karanlık madde diyoruz, aslında görünmüyor değil, biz göremiyoruz) senin de dediğin gibi çekim etkisiyle gökcisimlerini birbirine yakın tutmakta. Fakat evrenin kabaca %70 lik dilimini oluşturan karanlık enerji (ve antimadde) maddeyi iten bir etki yaratıyor. Yani karanlık maddenin çekim etkisinden kurtulan galaksiler karanlık enerjinin itim gücüne yakalandıklarından ışık hızından da büyük hızlarla uzaklaşmaktalar.
İşte bu kuralların hüküm sürdüğü evrende bir ışık kaynağından bize doğru gelmekte olan ışıkla aramıza bir galaksi kümesi girdiğinde ışık bu galaksi etrafında kırılma yaşıyor. Buna kütleçekimsel merceklenme denilmekte. Kütlesini hiç kabul etsek dahi ışık galaksinin merkezinde ki karadeliğin etkisine kapılıyor. Ve tam bu anda dalga boyunda değişimler yaşıyor ve renginde (dalgaboyunda) farklılıklar meydana geliyor. Ay tutulmasında güneşten gelen ışığın kızıla çalması bu nedenle kabaca. İşte tam bu anda etkileşime maruz kalmışken neden hızında değişim yok orası muamma.
- +1 yıl
Vakum ortamında ki sahip olduğu hız bizim için ışık sabitidir, doğrudur. Fakat senin açıklamalarında aktardığın ve bize kabaca ilköğretim düzeyinde öğretilen bilgilerde ışık dünya gibi gezegenlerde birbirinden farklı yoğunluklar arasında geçiş yaptığında hızında yavaşlama varmış gibi öğretiliyor. Fakat burada gözden kaçan şu. Işık havadan suya girdiğinde suyun içinde hareket ederken de hızı değişmiyor. Yani yoğunluk farkı dolayısıyla farklı bir ortama girdiği için yavaşlamış gibi görünsede aslında bu görsel bir yanılgı. Girdiği ortamda ki atom dan diğer atoma (ya da elektrona) giderken ki hız yine değişmiyor. Yoğun ortamda ki atomlarla (ya da elektronlar) girdiği etkileşimi hakkında görüşler var ve burada hız değişiminden bahsedilmiyor.
- +1 yıl
"Girdiği ortamda ki atom dan diğer atoma (ya da elektrona) giderken ki hız yine değişmiyor."
ışıkla sesi karistiriyorsunuz. isik bi atondan digerine atlamaz.
"Yani yoğunluk farkı dolayısıyla farklı bir ortama girdiği için yavaşlamış gibi görünsede aslında bu görsel bir yanılgı."
fotonlar bi cisimin icinden gectiginde isinimla isi transferi olur. bu enerji fotondan cisme aktarilir.![Evren ile ilgili en çok neleri merak ediyorsunuz?]()
isinimla isi trasferi formulunden saniye basine gecen enerjiyi bulursun.
kg. m²/s³ (watt) cinsinden.
kg. V²/2 ye esitlemen icin isinim formuluyle budugun sonucu saniyeyle carpipip kinetik enerji degisimini bulabilirsin. (kgV2² - V1²)/2
yani gozlr gormene gerek yok. ispatlayabilirsin de :) - +1 yıl
@Fevzi34 Işığın dalga gibi hareket etmesi sebebiyle girdiği ortamda ki elektronlarla dalgasal düzeyde bir etkileşimi var. Bu dalga düzeyinde ki etkileşimle ışığın kendi dalgasal hareketinde değişim varmış gibi görmemize sebeb oluyor. Bunun detayı hakkın da Ewal-ossen yok oluş teorisine bakabilirsin. Atomlar arasında derken parantez içinde de belirtiğim elektronlarla etkileşimi kastettim. Formül derecesinde olayı irdeleyebilecek yetkinlikte değilim fakat enerjisinde (belki bu kelime yalnış seçimdir, hareketine sebeb olan eylem olarak kullanıyorum enerjiyi) bir kayıp/değişim yaşamadığı bilinen bir gerçek. Havadan suya girdikten sonra görece hızı yavaşlamış gibi görünse de sudan tekrar havaya geçtiğinde eski hızına geri dönmüş gibi duruyor. Bu da suda aslında varolduğuna inandığımız değişimin algısal düzeyde olduğunu düşündürüyor. En azından ben için.
Açıkcası evren neye diyorsunuz bilmiyrm dünya mı yoksa uzay mı aratdım googleden uzay ilmi falan dedi uzay için merak etdiym orada yaşayanlar bizi ne gibi biliyorlar insan olduğumuzu bilyrlarml yda insan cildine gire biliyrlarml gerçekten hafıza falan sile biliyrlarml onun dışında yıldızlar ilgimi çekmez dha doğrusu yıldız şekillerinin gerçək anlamlarını bilmek isterdim hani burçlarda olur ya benzetmler işde aslandr kaplandr falan onun gerçek nedenini bilmek isterdim
10 YorumlaEvren ile alakalı en çok şöyle diyim astronot olup uzaya gidip orayı keşfetmek istiyordum bı kaç sene öncesine kadar hâlâ istiyorum ama tabi imkansız gibi bir şey şu an 😅 ama uzay evren bilim dikkatimi çekmiştir her zaman çok bilgim olmasa da
14 Yorumla- +1 yıl
Bu hayali bende kurmuştum bir keresinde hep uzaya gitmek isterdim ama söylediğin gibi imkansız 😅 genelde öğrenilebilecek bilgiler çok olduğu için uzay beni şaşırtıyor bu yüzden seviyorum
- +1 yıl
Umarım hayalin neyse bir gün gerçekleşir 😅 ama astronot olsak güzel olurdu
+1 yılYani bazı teorilerin açığa çıkmasını hakikaten çok isterdim ama sonucu ne kadar tatmin ederdi bazen düşünüyorum. Yani bilinmezlik bazen felsefik bir tad bırakıyor çoğu zaman. Bilinmezliğin güzel yanı. Ama en çok , evren gerçekten genişliyor mu? , karadeliklerin içinde ne var? bunlar en çok merak ettiğim
10 YorumlaEvrenin nasıl oluştuğu ve evrenin yapısı hakkında bilgi.
Evrenin büyüklüğü ve uzay hakkında bilgi.
Evrenin geçmişi ve geleceği hakkında bilgi.
Güneş Sistemi ve gezegenler hakkında bilgi.
Yıldızlar, galaksiler ve kozmik cismler hakkında bilgi.
Evrenin fizik yasaları ve kozmoloji hakkında bilgi.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 452 cevap paylaştı. O kadar çok aklıma takılanlar var ki bazen araştırırken bile kafayı yiyecek gibi oluyorum ama tüm sorulara net cevaplar bulabilmek imkansız bence. En çok merak ettiklerim evrende bizim dışımızda yaşayan varlıklar nasıl olduklarını çok merak ediyorum. Onun dışında evrenin büyüklüğünü, evrenin nasıl başladığını ve nasıl yok olacağını gerçekten çok merak ediyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 764 cevap paylaştı. Evren denilen yeri hiç somut şekilde kendim deneyimlemedim. Ben somut şekilde bir şeyleri deneyimlemeden bu budur ya da şöyledir diyen bir insan olmadım. Aksi halde bilim din gibi bir şey olur. Bunu söylediğimde ise gerici olarak görülüyorum. Ben ciddi anlamda nerede yaşadığımı görmek istiyorum. Bunu kendim istiyorum. Yukarıda olup biten nedir ne değildir? Kendim deneyimlemek istiyorum. Bizden başkası var ya da yok sonrasıdır. Şuana kadar onlarıda görmedim. O halde var diyemem.
10 Yorumla
+1 yılBaşka galaksilerde de hayat var mı, varsa nasıl canlılar? Onlar da insan mı? Onlar da insan görünümünde ise acaba bizim paralel hayatlarımızı mı yaşıyorlar?
10 Yorumla
+1 yılEvren sonsuz mu? yoksa sonlu mu? Hep büyüyor mu gerçekten? Ya da karadelik içine düşsek bi boşlukta öylesine asılı kalır mıyız yoksa karadelikler arasında bi bağlantı var mı yani ışınlanabilir miyiz boyut atlar gibi. Gezegenlerin somut büyğklüğünü görmek isterim bi gün uzaya çıksam döndükten sonra dünyadaki hayatım boş gelir miydi acaba ya da diğer yaşamlar uzaylılar iyi mi yoksa kötü mü bizi buldular mı veya bulmadılar mı buldularsa bi mesaj gönderdiler mi ya da kötülerse dünyayı bi gün sömürge olarak kullanırlar mı veya onlar ne kadar gelişik bizden daha ileriler mi yoksa daha geri mi ilerilerse dünyahı sömürmye ihtiyaç duymazlar geridelerse bizi bulamazlar o teknolojiyr sahip değillerse belkide çokkk ilerde bizden çokk uzakta olan o yaşamlarda belkide dünyadaki tüm canlıların geleceği gibi tarihsel bi şeritmişvesine oynuyodur belki bzi daha ileri belki o milyonlarca trilyonlarca katrilyonlarca yaşamdan geriyiz belki ama felsefik füşünveker bilime dayaşı değiller henüz:)
10 Yorumla
+1 yıl- Birgün kendi içine çöker mi acaba? Ya da yeteri kadar hızlı olduğu için sürekli genişler mi? Genişleye genişleye yoğunluğu azalıyor mu? Bir de homojen mi acaba? Dünyadaki kum tanelerinden çok daha fazla yıldız nasıl ya? Filan işte. Çok büyük ya varlık alemi.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılBelki klasik ama uzaylılar var mı eğer varsa ve buraya ulaştılar ise bunu okuyorlarsa sesimi duyun beni de yanınıza alın insanlardan sıkıldım help help😂😂😂😂😂🦋
12 Yorumla- +1 yıl
Umarım sesi duyarlar bende merak ediyorum uzaylıları 😂😂
- +1 yıl
Inşallah ya başka gezegen baska varlıklar insan yok ohhh mis mis 😂😂😂😂
+1 yılEvrenin oluşumu, öncesi ve evrenin genişlemesi. Genişliyorsa nasıl ve nerde genişliyor? Sonuçta sınırı yoksa genişlediği yer neresi Şayet varsa sınırın ötesi neresi? Evren 3 boyutlu ise 4 boyut ne ve evrende 4. boyut var ise evrenin dışında mı? Evrende başka mikroorganizmalar var mı? Varsa ki var ve bulduk başka çok hücreli yaşam var mı? Eğer çok hucreli canlı yaşamı bulamadıysak yok mu demektir yoksa biz mi bulamamışızdır?
13 Yorumla- +1 yıl
Evren anti madde ile madde tarafından büyük bir enerji açığa çıkarak oluştu ama bu maddeler nasıl bir madde ve nasıl oluştu? Yoktan maddeler oluştuğu gözlemlendiyse yoktan oluşmuş olabilir ama bu maddenin ana bileşeni neydi?
- +1 yıl
Bir de entropi diye bir şey var her sey kaostan oluştu ve kaosa gidecek Düzen içinde düzensizlik var ise evren yok olacak mı? Evren yok olursa tekrar nasıl oluşacak Oluşursa aynı şekilde mi oluşacak ve ömrü ne kadar? Zaman boşlukta dünyaya göre ve başka gezegenlere göre nasıl işler? Yeterince hızlı gidersek zamanı bükebilir miyiz? Karadelik ile evreni büküp kısayoldan mesafe kat edebilir miyiz? Evrende kaç galaksi var ve galaksiler kümesinin içinde de bir küme var mı?
- +1 yıl
Teşekkürler söylediğin her şey katılıyorum bende bunları merak ediyorum ✨🌌
+1 yılEskiden uzaylılarla ilgili farklı gezenlerle ilgili her şey ilgimi çekerdi. şu an merak ettiğim tek şey tavandaki ışığın gözümü çok almaması için nereye çevirsem kafamı oluyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler ✨
- +1 yıl
Rica ederim ☃️
Evrenin ne kadar büyük olduğu galiba. Ya da başka samanyollarında gezegen var mı falan filan.🙂
Kaldı 312 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler artık rahatım 100 oldu 😅🤩
Gerçekten başka yerlerde yaşam var mı? Benim buna inancım pek kalmadı.
10 YorumlaUzaylılar var mı? Evrene gönderdiğimiz mesajlar ne zaman karşılık bulacak ahsj
12 Yorumla- +1 yıl
Benim evrene gönderdiğim mesajlar sanırım hep kenan evren'e gidiyor; hep darbe yiyorum.
+1 yılstephen hawking'in benden daha fazla bu konuyu dert edineceğini düşünüyorum😂😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılYok oluş var mı? Bundan ruhumuzun haberi olacak mı, idrak edebilecek miyiz, yoksa doğmadan önceki halimizi bilmiyoruz misal onun gibi mi olacağız... Kafam bi hayli karışıyor bunları düşündükçe 🤯
10 Yorumla
+1 yılUzaylı değil de, bizim başka galaksilerde farklı ihtimallerde olduğumuzu düşünüyorum ben. O yüzden ordaki ben ve tanıdığım insanlar nasılız, mutlu muyuz, biz de diğer ihtimalleri merak ediyor muyuz bunları daha çok merak ediyorum.
10 Yorumla
+1 yıluzaylılar var mıdır gibi saçma bir şey değil illaki var çünkü uzay ıssız ve bucaksız ne zaman bize kendilerinin göstereceklerini merak ediyorum çünkü illa gelecekler sömürmeye... ayrıca Kurtuluşumuzun uzay olduğunu düşünüyorum...
10 Yorumla
+1 yılTek tek bütün gezegenleri gezmek istiyorum hepsini çok merak ediyorum Samanyolu galaksisi Uzaktan Görmek Andromeda galaksisini izlemek istiyorum neler neler istiyorum Bir bilsen Keşke astronot olsaydım
10 Yorumla
+1 yılDiğer gezegenlerin neden var olduğunu, bizim dünyamıza çok benzeyen başka bir dünya olup olmadığını ve o dünyada kimlerin yaşadığını, kara deliğin içinde ne olduğunu ve tabi ki evrenin sonsuz olup olmadığını
10 YorumlaPek bişey merak etmiyorum sadece evrende insandan başka canlı olmadını tanrıya teyit ettirmek istiyorum 😂 çünkü insan dışı dünya dışı bir varlık görmek fikri bana iğrenç geliyor düşünsenize yeşil uzaylı ile cinsel ilişkiye giriyorsunuz 🤯😳
10 Yorumla
+1 yılÇocuktan evreni merak etmisimdir acaba biraz uzakta neler var uzay gemisi ile evreni gezmek isterdim imkansız olmasaydı düşünsene çok heyecanlı ve keşif olmamış yerleri kesfetmek insanı heycanlandirir ve mutlu eder
10 Yorumla
+1 yılEvrende başka canlı formları olduğunu düşünüyorum ama bizimki gibi bir ekosistemde yaşayan başka zeki bir tür var mı en çok bunu merak ediyorum sanırım. Orada ekolojik dengeyi fizik yasalarını çok merak ediyorum doğrusu. Yaşanılabilir başka bir gezegen de sanırım en çok merak ettiğim şeylerden. Bu soru harika güzel şeyler düşündürdü teşekkür ederim
10 Yorumla
+1 yılUzayda yaşam var mı varsa yaşayan canlılar var mı? Sonsuz boşlukda Kara delik var mı... Uzayda kaybolmak ve bir daha yolunu bulamayanlara ne oluyor. Su var mı gibi gibi.
10 Yorumla
+1 yılEvren kendi kendisine merak uyandıracak bir yapı. Direkt olarak kendisini merak ediyorum. Ardından içinde canlı olup olmadığını, galaksileri ve boyutunu, kara delikleri... Böyle böyle gidiyor.
10 Yorumla
+1 yılkoskocaman evrende yaşam olan tek gezegen bizim gezegenimiz olmamalı illaki yaşam olan başka gezegenler vardır ve bu gezegenler nerde ve nasıllar ne gibi canlılar var çok merak ediyorum
10 YorumlaHerşeyi
... Öyle merak içindeyim ki aslında biz yok gibi birşeyiz. Çünkü milyarlarca galaksiler mevcut ama sadece dünyada hayat var bir ton galakside ne var kimler var uzaylılara inanıyorum...10 Yorumla
+1 yılKara delikleri, ve uzayı nasıl böldük 'eri diğer gezegenleri nasıl yok ettiklerini, einstain'ın uzay zaman mekan ışık kavramını, kuantum fiziğini diğer galaxiler ve hayat var mı gibi gibi... 🥂
10 Yorumla
+1 yılKaradelikler, paralel evrenler, Dünya dışındaki akıllı yaşam... genel olarak kozmosun sırlarının hepsine karşı merakım çok fazla.
20 Yorumla
+1 yılEvrende bu dünyadaki canlılar haricinde, gözle görülebilen canlıların olup olmadığını çok merak ediyorum.
10 YorumlaYeteri kadar görüş de almışsın hanii :)
İleriki yıllarda güneş olmayacakmış, güneşsiz bir dünya nasıl olur onu merak ediyorum10 Yorumla
+1 yılBaşka galaksilerde olan yaşamlar. Samanyolu galaksisi dışında hangi galaksilerde yaşam olup olmadığı. Bir de dünyayı aydan izlemek isterdim.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki uzaylılar
Bir de sınırsız uçsuz bucaksız olduğu söyleniyor. Kara deligi cok merak ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu kadar büyük ve yoğun yıldız kümelerinin olduğu bi evrende neden her yer karanlık?
Evrende başka canlı formları var ama nasıl görünüşleri vardır?10 Yorumla
+1 yılKuzey Yıldızı ve Karadelikler diğer evrenler ve gezegenler ama ömür ve yeterli teknolojimiz yok. Evren ıssız sıcak bir karanlıktan ibaret
10 Yorumla
+1 yılBaşka varlıklar var mı yok mı onu merak ediyorum umarım bir gün karşılaşırız onlarla ağırlarız misafir ederiz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOna verebileceğim en iyi cevap ne olabilir?
knk görüş atar mısın
10 Yorumla
+1 yılPek merak etmiyorum çünkü düşündüğüm zaman sınırsız ve sonsuzlukta boşluğa düşer gibi oluyorum. Uzaktan muhteşemliğini izlemek en güzeli bence
10 Yorumla
+1 yılTurist Ömer'in ışınladığı gezegen hala orada mı onu merak ediyorum 🤔 Yoksa serseri bir gök taşının kurbanı olup parçalara mı ayrıldı 😔
10 Yorumla
+1 yılBir sınırı var mı varsa nerede başlar nerede biter. bizden üstün, gelişmiş varlıkların olup olmadığı nerede nasıl yaşadıkları
10 Yorumla
+1 yılEvren ile ilgili en çok kendisini merak ediyorum Evrenin varoluşunu ne kadar teorilere baksak da sadece teoriler gerçeği bilmek isterdim.
10 Yorumla
+1 yılGercewkten uzaylılar var mı bizlere haberdarlar mi kıyamet olduğunda burada onlar mı yasayacak.
10 Yorumla
+1 yılGerçekten nefes alamazmıyız alamayınca nasıl oluyo o hissiyatı merak ediyorum bide aya dokunmak nasıl bir şey
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılZamana yolculuk…
Ölümsüzlük gerçekten var mı?
18 bin alem ve 100 bin alem.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı. Karadelikler cidden zamanda kırılma yaratabilir mi yani akışı tersine çevirebilir mi
Ve bizden başka bi gezegende canlı formu var mı
10 Yorumla
+1 yılİnsani bir bilgiyi veya düşünceyi, aşan absürt ve anormal şeyler arz ediliyor ise, biz neyi veya neleri nasıl algilamaliyiz? 🤔
10 Yorumla
+1 yıl- Evrenin dışında ne var nasıl bir yer evreni izlemek için bir yer var mı gibi
10 Yorumla
+1 yılsonsuz olup olmadığını, ve uzayda o kadar dünyaya benzeyen gezegenin içinde başka canlıların yaşayıp yaşamadığını..
10 Yorumla
+1 yılyıldızlara dokunmak nasıl bir his çok merak ediyorum
10 Yorumla
+1 yılEvren neden var en çok onu merak ediyorum aslında 🙃
10 YorumlaEkşi 1 ve Artı 1 arasındaki Sıfırı merak ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılEvrenle ilgili bir şey merak etmiyorum sadece uzaydan , dünyaya bakmak istiyorum o kadar
10 Yorumla
+1 yılDüşünmemeye çalışıyorum sonsuzluk ve bunun ayrıntılarını dusundukce delirecegimi hissediyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat