Açıkçası 100 yıllar ışık yılı uzaklıktaki gezegenler hep ilgimi çekmiştir. Onun dışında daha keşfedilmeyen maddeler yıldızlar her zaman araştırdığım konular içerisinde. Aynı zamanda farklı canlıların olup olmadığı da yıllardır tartışma konusu. Peki siz neyi merak ediyorsunuz? Sizce uzaylılar var mıdır?
Uzaylilar yani bizden farkli canlilarin kesinlikle varoldugunu dusunuyorum. Bununla ilgili en guzel sozlerden birisi (okyanustan bir su bardagi su alip icine bakarak balinalar yoktur) demektir. Biz henuz bu kadar dahi kesfedemedik evreni. Ayrica canliligin cesitliligini belkide cok sığ ele aliyoruz. Ornegin gunes, nebula, nötron yildizları, galaksi ya da karadelikler vb birçok olusumun sebepleri asıl canlılıklardir belki. Evrenin tamamini kesfedebilmek icin ışık hızından da hizli hareket ederek evrende kesif halinde olmamiz gerekiyor. Ozetle bunlar icin aşırı yetersiz varliklariz.
Zannetmiyorum. Bu denli gelisimi kontrol edebilecek varliklar degiliz. Bir uçağı kontol etmesi icin bir bukalemunu koltuga oturtmak gibi bir durum olur. Ölüm ve kazalar kacinilmaz olur. Biz insanlar bir seviyeden sonra kendimizi yok edecek gibi ilerliyoruz resmen.
Ne yazik ki durum boyle. Dunyada hepimizden cok bilgiye sahip en fazla 1000 kisi oldugunu dusunuyorum. Evren, dunya, varolusumuz ve gelecegimizi sadece inanilmaz kucuk bir azınlık biliyor bence. 1000 kisi diyerek sayiyi abartmis olabilirim.
Her geçen çeyrek yüzyılda insanlık olarak daha da az bilgili insan yetiştiriyoruz. Aslında bu da bizim suçumuz çünkü değişen meyveler, sebzeler, eğitim, ve teknoloji genel olarak bilgisizliğe neden oluyor. Bu da benim düşüncem tabi
Hint Okyanusu 60-70milyon km kare olarak hatırlıyorum bu kadar büyük alanda bir yerde irtibatın kesildiğini ve de okyanusun dibini boyladığını düşünüyorum. Atmosfer içinde stratosferden geçecek bir cisim kolaylıkla algılanabilir. Bu olayın Uzay bilimi ile bir alakası olmadığını düşünüyorum.
En İyi Cevaplar