Selamsss...
Sitem etmeyi halen alınganlık sanan güruhlar mevcut. Aslında işine öyle geliyor denebilir yazık.
Sizce, alınganlık nedir?

Selamsss...
Sitem etmeyi halen alınganlık sanan güruhlar mevcut. Aslında işine öyle geliyor denebilir yazık.
Sizce, alınganlık nedir?

Benlik algıları zayıf olan ve aşırı mükemmeliyetçi kişiler alıngandır. Sitem etmek beklediğini görememek, verdiğin değerin, ilginin karşılığını alamadığında takındığın tavır. Alınganlık “gözümün üstünde kaşım olduğunu söyledin, sana küstüm” :D gibi bir şeylerdir
Boş ver sen o kafaları 😃
😅😅
Ben zamanında çok alıngan olan ve bunu zamanla yenmiş biriyim. Alınganlık ömür törpüsüdür, öldürmez ama süründürür. Karşı taraf senin bu huyundan bıkar, bazıları bilerek yaptığını düşünür ve elinde olmadığını anlamaz. Halbuki alınganlığın geçmişe dayalı sebepleri vardır.
Duygusallık ve alınganlık birbirine çok karıştırılır. Ben bunu fark ettim. Önceden hem duygusal hem de alıngandım ve sorunun duygusallık olduğunu zannediyordum. Ne zaman ki alınganlığımı yendim o zaman anladım duygusallığın gayet normal ama alınganlığın büyük problem olduğunu.
Mesela duygusallık en küçük bir şeyde mutlu olmak, en ufak şeyde sinirlenmektir bir bakıma. Alıngalık ise ya öz güvensizlikten gelir ya da bir insanı hayatının merkezine koymaktan.
Öz güvenle alakası şudur;
Bir insanın kendi kendini tanımladığı sıfatları olmazsa (hobi, başarı, karakteristik özellik gibi) kendisini birey yapan tüm özelliklerini kaybeder ve bu sayede insanların söyledikleriyle tanımlar kendini. İlgi alanları ve meşguliyetleri olan biri kolay kolay alıngan olmaz. Çünkü kendi kendini tanımlar. Bunlar olmayınca da kendisine ne dense inanır ve alınır.
Biraz uzun oldu ama dolu olduğum bir konuydu bu. Hatta yakın zamanda alınganlığı yenme temalı bir Bence yazmayı da düşünüyorum :) bu soru da denk geldi
Ben teşekkür ederim🌸
Yaptıkları hoş olmayan sözleri veya davranışları dile getirdiği halde o kişi veya kişilerin ısrarla yapması, ağzını açtığı an abartıyorsun her şeyi dendiği için o kişinin kendi içinde onlara olan kırgınlığı yaşamaya başlayıp sessizleşme olayı, buna genelde trip de eşlik ederki karşısındaki kişi veya kişiler olayı farketsin diye ama genelde farkedilse bile kendi hatalarına odaklanmak yerine o kişinin alınganlığı problem haline gelir.
İşte o abartıyorsun dediği işine gelmediği için oluyor
Bu yüzden buna bir kılıf bulmaya çalışılıyor
Zaten abartıyorsun alıngansın tarzı cümlelerle manipüle etmek için kullanılan cümlelerdir. Bu tür cümleleri kullanan kişileri abartmaya kişilerle baş başa bırakmak en iyisi.
Bana göre iki çeşit alınganlık var. Biri haklı alınganlık, diğeri çıtkırıldımlık.
Karşındaki kişinin rahatsız olduğunu bile bile aynı davranışları sergilemek sonrası oluşan kırgınlığa hak veririm. Ama en ufacık espri ya da takılmayı bile alınganlık haline getirmiş çıt kırıldım birine katlanamam.
Cevap
6Cevap
Alınmak bir durumu ya da olayı yanlış veya abartılı şekilde alıp karşı tarafa bununla ilgili şikayette bulunmak veyahut trip atmaktır.
Alınganlık öz güven eksikliğidir.
Alınmak çok normal bir durumdur ama alındığından karşı tarafın haberi varsa eğer
Yoksa diğer türlü karşı taraf sürekli (?)
oluyor acaba neye alındı diye
Alınırken de neye alındığını belli etmek gerek
Asiri kirilgan ve beklentisi cok yuksek olan insanlarin sergiledigi tavir alinganliktir. Karsisindakinin bugun zamanim yok islerim var bulusamayiz demesinde bile birsey arayan, hmm benimle gorusmek istemiyor diye dusunen herseyi kisisel algilayan insanlarin gosterdigi sey alinganliktir.
Sözlük haline bakarsak, kişinin hemen kırılması ve bunu sürekli huy edinmesi. Ama bu değildir ki haksız alınganlık olacak, elbette haklı alınganlık durumlarda olabilir, yukarıda da belirttiğim gibi huy edinen kişiler haklı haksız alınganlık gösterebiliyor.
Kişinin hoş olmayacak hareketleri sevmediğini bile bile, sergilediği tavır diyebilirim. Benim açımdan bu şekilde. Ama bende katılıyorum sitem etmeyi alınganlık sanan kişiler, google amcamıza bir sorsunlar. Orada direk çıkıyor.
🙏🙏🙏
Alınganlık, her şeyi kendine söylenildiğini sanmak.
Ama yapılan bir şeye kırılıp sitem etmek alınganlık değildir bence de. Bu son derece doğal ve normal olandır.
Alıngalık: Karşıdaki kişinin bilerek isteyerek kasten onun üzüleceğini bildiği şeyleri söylemek yapmak yaptırmaktır.
Yani bu karşısındaki insan tarafından buna maruz kalmaktır
Duygusal insanlarda çok fazla görülür. Her lafa her söze her harakete alınırlar.
Hassas insanlar çoğu şeyi yanlış anlamaya müsait ruh yapısının gerektirdiği bir özellik
Veringenliğin tersi bence
Başka birinin kusuruyla alay etmek
Düşündüren bir soru olmuş gerçekten 😊
Üstüne çekme kapasitesi demektir
Buluttan nem kapmaktır. :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?