Fiziksel, psikolojik, zihinsel şiddet nasıl başlar? Sizce nasıl gelişir? Psikolojik doymuşluktan mı yoksa doymamışlıktan mı kaynaklanır? Gelişimi nasıl ilerler?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler😃
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler😃
Şiddetin kaynağının ne olduğu ile ilgili net bir kanı yok henüz. İnsanın doğuştan sahip olduğunu belirten görüşlerde var, sonradan etkileşimle kavrandığını belirten de. Freud a göre de ölüm içgüdüsünün dışarıya ait nesnelere yansıma şeklidir.
Bana göre de insanın acizlik/yoksunluk hissettiği herhangi bir konuda içinde büyüyen bu dayanılması zor (bu seviye yaşa, kişiliğe, kültüre ve cinsiyete göre değişebilir) hissiyatı dindirebilmek ya da en azından dizginleyebilmek için (bir nebze içsel huzur için) çevresinde ki canlı ya da cansız varlıklara karşın yönelttiği davranış kalıbının tümüdür.
Şiddet adı üstünde, istemsiz gelen kötü sonuçlar dogruran bi olaydır. Bazılarında karakterindeki bozukluğundan ötürü gelir.
Psikolojik doyumsuzluktan gelir çünki, psikolojisi saglam olan biri yani oturmuş biri şiddetten kaçınır.
Gelişimi, duruöa göre gelişir sinir katsayı derler bazıları bazılarında dogmuştan meyilli en yüksekte başlar.
Diyeceklerim bu kadar.
Kişiye göre degişir görüşler haklıda olabilirsiniz. Rica ederim hanımefendi
Rica ederim. Sizi tanıdıgım için, görülmek istemedim. Dogruyu söylemek gerekirse.
Eski bir ögrenciniz desem anlarsınız sanırım. :)
İşte böyle gidip gelince sen demezdin belki ama, yalan yapmış gibi düşünce olur diye geri yazmadım ki, birde giderken saçmaladım.
Aslında gelmeyecektim ama, farkındalık yapıyorum. Ben bişiler kazandıysam senin payın büyük, bende bana yardımcı olunda zamanında diyip millete yardımcı oluyorum. Gerek bencelerle gerek görüşlerdr gerekse dinleyerek sen gibi 🙂
Normalde dedigin gibi sonradan kusura bakma ama sen ögretmiştin aklında kalacagına dile getir demiştin. diye yazacaktım ama uzun süre girmeyince takiplerde gidince yazamadım.
Aslından hepsinin temelinde aynı cevap yatıyor... Şiddete uğrayanın yetersiz tepkisi... Bu şiddeti uygulayana cesaret veriyor. Onu doyumsuzlaştırıyor.
O da korkularını bastırmak için şiddet uyguluyor... onun için bir sınav gibi.
Cevap
1Cevap
Çocukluktan geliyor... Bir bebekten bir katil yaratabilen süreçte ebeveynler ve çevre etkili. Hiç kimse doğuştan şiddete meyilli olmaz.
Biyolojik unsurları da illaki vardır fakat dediğiniz gibi bebeklikten geldiği aşikar. Peki bunun altında bir neden olsaydı bu sizce ne olurdu?😃
Bebeklikten gelmiyor, içinde yetiştiği aile ortamı, veya ailenin olmadığı ortam. Sorunlarını konuşarak değil, kavga ederek çözmeye çalışan beceriksiz ebeveynler, arkadaş çevresi vs
Bebeklik derken bebeklik döneminde yetiştiği aile ortamını kast etmiştim. Ve fikirlerinize de katılıyorum. Peki sizce bu tarz ebeveynlerden çocuklar tam olarak neler öğrenir. Sevgiyi mi sevgisizliğimi? 😃
Sevgiyi, empatiyi, merhameti ailede öğrenen çocuk şiddete eğilimli olmaz. Yeteneklerine göre doğru yönlendirilen çocuklar da şiddete eğilimli olmaz.
Katılıyorum. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim😃
Rica ederim, teşekkür benden 💐
Psikoloji siddet bütün dünyanın cehennemi gibidir mutsuzluk anlasilmamak bütün bedeni ele geçirir herşeyi çökeltir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?