Karşıdaki insanın gönlünü kırmanın altında sayısız sebep vardır.
Eğer ki karşıdaki kırılıyor ise, ortada muhakkak onu inciten tarafın yer yer ısrarla kendi doğrularını dayatması, orta yolu bulmaya meyletmemesi, bazen kibir, bazen ego unsurlarıyla gurur yapıp kılını kıpırdatmaması incinene karşın yahut daha kötüsü, sessiz kalıp ya da pervasız davranıp incitme haddini arttırması vardır. Yani aslında inciten onarmayı bilememektedir, ki bence, öylesinin kendisine de hayrı yoktur. Zira bu duruş ile kendi yaralarını da onaramaz insan...
15 yıl önce yayınlanan bir parça bu. Hazan, yani güz mevsiminin tüm hezeyanlarını, tüm kırılmışlıklarını barındırıyor sanki parça. Yayınlanmasının üzerinden bir iki sene geçmişti ben keşfettiğimde, o zamandan bu yana da dinlerim elhamdülillah.
Ve bana bu tınılar inciten, pervasız olan, kibrine yenik düşen, onuru ve gururunu her şeyin önüne koyup da mutsuzluklara gark olanları anımsatır. Ne üzücüdür ki onlar maalesef kendini daima haklı görecek, ama aslında öyle olmayanlardır.
Bugün benim müdahalemin dışında kendi kendine incinmiş bir büyüğüm ile bilerek kısa bir sohbet gerçekleştirdim. Daha ilk saniyelerde incinmişliğini görsem de ses etmedim. Tebessüm ederek halini sorup sonrasında iletişimin akışını izleyince onun da tebessüm ettiğini gördüm. Bu elhamdülillah ki beni mutlu etti, sadece minik bir girişimdi bu. Sonrasında da olacak ya, gün içerisinde bu parça denk gelince kulağıma bu duruşun aksinde yaşayanları anımsadım ve adlarına üzüldüm.

Rabbim elbette her şeyin hayırlısını versin, gönül almayı bilir misiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer