Bu konuda iddialıysanız bize bir örnek bilgi vererek bunu kanıtlayabilir misiniz? Herkese günaydın. 🙂
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sen Ver kardeşim bilgilenelim
Soruyu soran benim. Ama beni sorarsan ben de çok iddialı değilim.
Bilgi çok geniş bir kavram. Mantık mesela bilgilerin harmanlanması sonucu çıkar ortaya ama mantık yerine göre sabit değildir bir de bulanık mantık vardır.
Bilimden ilimi çıkarırsak bir çok konuda bilim bizi anlamsız bir boşluğa götürür
Mesela felsefe bir bilgi midir yoksa inanç dışı yaklaşım mı veya inançsal mı
Veya tarih bir bilgi midir yoksa bazı konularda hissiyat mıdır
Tarih Kaynakları, hikayeleri doğru yazmış mıdır yoksa kendince mi kaleme almıştır
Bilgi çok karışık bir kavram
Bilginin çok geniş bir kavram olduğu konusunda hemfikiriz. Mantık konusundaki fikrim; bilgilerin harmanlanması değil, bilgilerin uyumu olduğudur. Normal klasik denilen mantıktan ayrı olarak kullanılan bulanık mantık ise ilkinden çok daha farklı bir şey bence ama adına bulanık mantık demişler işte. İlim ile bilim konusundaki fikrim ise ikisinin de aynı şey olduğudur. Bu ikisine siyasi veya inançsal sebeplerden dolayı bazı farklı kesimlerce farklı anlamlar yüklendiğini düşünüyorum. İlim ile bilim aynı şeydir aslında. Felsefe konusunda ise İlim ile bilim konusundaki gibi benzer bir durum vardır. Tarih konusuna gelecek olursak tarih başlı başına çok derin bir mevzu. Bir çok açıdan ele alınması gerekir. Bu yüzden şimdilik tarihle ilgili kesin bir şey söylememekle beraber sadece tarihe yaklaşımımda genel olarak temkinli davrandığımı söyleyebilirim.
Son olarak bilginin çok karışık bir kavram olduğunu düşünmüyorum.
Bilim ile ilimi ben ayırmadım nereden baktığına göre değişir.
Genel olarak demek istediğimi anlamamışsın
Karışık ve derin bir konu ama uzatmaya gerek yok.
Aslında sen benim dediklerimi anlamamışsın. O kadar şey yazdım. Siyasi veya inançsal sebeplerden dolayı bilim ile ilim kavramlarına farklı kesimlerce farklı anlamlar yüklenmiş dedim. Ama sen bilimden ilimi çıkarırsak bir çok konuda bilim bizi anlamsız bir boşluğa götürür dedin. Bundan anlaşılıyor ki sen ikisini ayrı kavramlar olarak görüyorsun.
Amacımız burada sohbet zaten. Tartışmak veya uzatmak değil. Yazmak veya yazmamak sizin kendi tercihiniz. İyi günler.
İlimde olan bir çok değer bilimde yoktur
İlim daha kapsayıcıdır.
Benim söylediğim şey birilerinin ayırmasından öte kapsama alanları farklı
İyi akşamlar
İşte öyle değil. Kapsama alanları da farklı değil. Bak aynı şeyi üçüncü defa yazıyorum. Bu ikisinin farklı algılanmasının sebebi siyasi ve inançsal birtakım sebeplerden dolayı farklı kesimlerin bunlara farklı anlamlar yüklemesindendir. İlim ile bilim arasındaki tek fark ikisinin kökeninin ayrı dillerden olmasıdır. İlim Arapça kökenli bilim ise Türkçe kökenli. Size de iyi akşamlar.
Şimdi sen kendi düşünceni bana dayatma Arapça bilgim gayet yerinde neyin ne olduğunu biliyorum
Ben kendi düşüncem üzerine yorum getirdim sen benim düşüncemin üzerine
Kelime oyunu yaparak bir yere varamazsın. Bilimde hiç bir manevi değer yoktur nokta koyalım. Lütfen bu benim düşüncem olsun. İzninle
Kelime oyunu yapmıyorum. Estağfirullah kardeş müsade senin. 👋👋
Bana kelime oyunu yapma diyeceğine soruyu ben sorduğum halde senin önce sen ver kardeşim bilgilenelim deyip sonra bilim adamı kesilip döktürmen ve bu davranışındaki tutarsızlığı sorgulamanı tavsiye ederim. İnsanlara karşı önyargılı olma. Kusura bakma söylemeden olmuyor. Çünkü her yanlış bir şey söylediğinde bana cevap hakkı doğuyor. Hadi kal sağlıcakla. 👋👋
Önyargılı değilim nereden çıkardın bilmiyorum
Tutarsız bir taraf yok yaklaşımda
Her neyse mekan senin ne dersen o
Senin dediklerin doğrudur
Çok iddialıyım
Bunu ispat edebilir misin bize?
Evet şeytan ruhlu seni bekliyoruz. 😃
Zır cahilim ben
Bilgi konusunda kendini eksik bilmek de bir erdemdir.
İddialı olamam çünkü bilgi göreceli bir kavramdır
Bilgi göreceli değildir. Güzellikle karıştırdın galiba. 😀
Bilgi görecelidir.. Herkes açısından, hiç bir zaman kesin bir niteleyici sıfata sahip olmayan bütün kavramlar görecelidir.
Çünkü…
Neye göre?
Kime göre?
Sorularının sorulduğu kavramlardır..
Kesin bilgi yok mu yani. Bunu neye göre söylüyorsun.😀
Sana göre bilgi nedir? Örneğin sen şu an konuşurken bize bir bilgi veriyorsun. Mesela sana bu söylediklerinin kesin olup olmadığını sorsam tabiki kesindir diyeceksin. Bilgi kavramını çok dar bir perspektifle değerlendiriyorsun.
Sen boş konuşuyorsun.. mesela, kime göre bana göre.. Ama bir başkasına görede güzel konuşuyorsundur.. buda bilgininde göreceli olduğu anlamına gelir.
😆😆😆
Komiksin 😂😂😂
Kime göre neye göre bilgi
@bunickonsekizharfli saçmalıyor bilgisiz olduğu yorumu anlamadığından belli oluyor boşuna kendini yorma çünkü kapasitesi bizi anlayacak seviyede değil.
Körler sağırlar birbirini ağırlar. 👋👋
Seviyesizliğini belli ettin.
Bu bir atasözüdür. İçinde mecazi bir anlam vardır. Birbirlerine yakınlaşan insanların yakınlaşma sebebinin ortak özelliklerinden kaynaklandığını anlatan bir atasözü. Olumsuz bir eleştiri niteliği taşıyor. Ancak içindeki sözler direkt karşı muhataba söylenmiyor. İçindeki mecazi anlam ve mesajı karşı tarafa iletmeye çalışıyor. Biraz dil ve edebiyat bilgini geliştirmelisin.
Kendinle çelişiyorsun, demek ki bilgi göreceli olabilir, senin doğru kabul ettiğini ben kabul etmeye bilirim.
Sen bizim hakkımızda kendince kanaate vardın.. Ama kanaat, bilgi ve cehalet arasında arasındaki kalanların başvurduğu bir çıkış yoludur..
@kralkobrax21 bir şeyin doğru veya yanlış olduğunu, bir kesimin kabul edip veya etmemesi belirlemez zaten. doğru doğrudur yanlış da yanlıştır.
Kime döre doğru?
Neye göre doğru?
Evet bilgi tektir.. buna katılıyorum..
Ama bilgili olup olmadığımız görecelidir..
@bunickonsekizharfli olumlu kanaat de olabilir olumsuz kanaat de olabilir. Farzedelim ki ben sizinle ilgili olumsuz bir kanaatte bulundum; peki sizinle ilgili olumlu bir kanaatte bulunsaydım yine aynı şeyi söyler miydin? Tabiki söylemezdin. Yani kanaatte bile aslında bir görecelilik yok. Kanaatte bir doğruluk veya yanlışlık varsa onun doğru veya yanlış olduğunu yalnızca onun ehli anlar ve bilir. Kanaat bir çıkış yolu değildir. Doğru kanaat de vardır yanlış kanaat de vardır.
@bunickonsekizharfli öncelikle ayrı bir konu olarak kendi tarafımdan bir sürçü lisan ettiysem affola. Amaç burada sadece dostça arkadaşça sohbet edip bir şeyler paylaşmak. Bütün fikirlere ve görüşlere saygım var ancak eleştiriyi elden bırakmamak şartıyla. Ve soruya katkınızdan dolayı da teşekkür ederim.
@bunickonsekizharfli şöyle söyliyim; bilgi tektir derken siz galiba biraz doğru ile ilişkilendirdiniz. Yoksa tek değildir ancak doğru bilgi tek olabilir.
@bunickonsekizharfli bir insanın bilgili olup olmadığı konusunda ise onun bilgi düzeyinin kesinleşmesi durumunda görecelilik ortadan kalkar. Demek ki bir insanın bilgi olup olmadığı konusu da göreceli değildir. Bu kişi sen ben veya o değil sadece. Herhangi bir kişi olabilir.