Kıskanıldığında altında yatan sebebin psikolojik bir sorun olduğunu düşünür o kişiden kaçar mısın yoksa sevildiğini düşünüp kıskanılmaktan zevk mi alırsın? Senin için kıskançlığın tanımı nedir?
Seven insan mı kıskanır, psikolojik sorunları olan insan mı?
Kıskançlığın dozuna bağlı. Şiddete eğilimli birinin kıskançlığı psikolojik sorunları olduğunun işaretidir. Kimse bunun adına sevgi diyemez, dememeli de.
Yani seven insan kıskanır öncelikle insan eşini ve namusunu kıskanması gerekir rahat ve geniş olmaması gerekir ancak bazı kıskançlıklarda hastalık boyutuna gidebilir burada dikkat etmek gerekiyor, yani tutup da her dakika insan eşini affedersin sen beni aldatıyorsun sen namussuzluk yapıyorsun senin kırdığın yumurta kırkı geçti diyorsa o adamın psikolojisinde sorun var demektir ve ailesini de özellikle de kendi çevresindeki kadınlar böyle ahlaksızlık yaptığı zaman hayatındaki olan kadını da aynı şekilde bunu yansıtan erkek gördüm.
Psikolojik sorunları olan biri aşırı kıskanır. Seven insan kıskanır, ama aşırı kıskanmaz. Ben kıskanmıyor gibi görünsem de, içimde sevdiğim birine karşı hep kıskançlığım vardır. Sadece belli etmem. Ayrıca hiç kıskanmayan insan da başlı başına bir sorundur
İkisi de, aralarındaki farkı belirleyen de kıskanmanın miktarı.
Mesela bu görseldeki aşırı miktar, güvensizlik ve kaybetme korkusunun olduğu psikolojik sorunlara dahil. Kendine de bir güvensizlik var hatta burada.
Sevgi sebepli kıskanmada ise daha çok; değerli bulma, onunla daha fazla zaman geçirebilme isteği sebepli bir kıskanma oluyor. Aynı çocukların ens evdiği oyuncaklarını paylaşmak istememesi gibi.
Sevgi ve ilgi sebepli kıskanma da kıskanılmak da çok iyi hissettiriyor ve çok güzel bir şey. Diğeri ise insan ilişkilerinin sürdürülemez olmasına sebep oluyor.
Tamamen kişinin kendini yetersiz görme durumu özgüven problemi. İnsan sevgilisine neden onu bunu engelle derki? Yazar ya da ararsa döneceğini düşündüğü için mi? Öyleyse neden o kişiyle devam ediyor madem iradesi zayıf biri o kişi.
Görseldeki tam bir ruh hastası. Kıskanmanın sevmekle ilgisi yok. Sevgilinin kendisine olan sevgisinden ve bağlılığından emin olmamaktan kaynaklanır. Güvensizlik yani, hem kendine, hem sevgiliye güvensizlik.
Ne demiş bilge ancak a*ptallar insanlara ve taşlara bağlı kalır, benden bir tavsiye kendi dalganıza bakın hayatınızda insanlar gelip geçer, boş işler ve mantıksız
kiskanmanin dozu vardır o doz normal ise sevgiden kıskanmaktir.. aşırı hastalık şüpheci bencil ya da kendinde psikolojik sorunu olandir.. kıskanmayan kişi Zaten seviyorum demesin yalancının tekidir