Kısa cevaptan ziyade açıklayıcı şekilde düşüncenizi söylemenizi istirham ederim.

Kısa cevaptan ziyade açıklayıcı şekilde düşüncenizi söylemenizi istirham ederim.

Her şeyi kararında yapmak daha iyidir tabiki ama soruya göre cevap verecek olursak da hiçbir şeyi yaşamamak daha kötüdür.
Her şeyi yaşarsa insan o her şeyin içerisindeki iyi, güzeli de görecek ve zaman zaman mutlu da olacaktır tabiki olumsuz tercihlerin olduğu, bunun sonuçlarına katlanıldığı zamanlar ve bunun pişmanlığı da olacaktır.
Fakat hiçbir şey yaşanmazsa eğer hayattan zevk alabileceğimiz şeylerin bize verdiği hazzı da bilemeyeceğiz ve ot gibi yaşayıp sonrada ölürüz. Bazen yaptığımız şeylerin ağır bedelleri o şeyi hiç yapmamaktan daha iyidir, en azından işin sonunda denedim, gördüm diyebiliriz.
Yaşamın her alanında, her yerinde denge var.
Sabahından akşamına, yazından kışına, kütle çekiminden dalgalanmaya...
Eğer sadece tek bir yön, tek bir seçenek daha iyi olsaydı, yaşam bizi çift cinsiyetli bile oluşturmazdı.
İkisinin birleşiminden bir şey oluşuyor.
O yüzden de ne her şeyi yaşamak, ne de hiçbir şeyi yaşamamak, ikisi de aynı derecede kötüdür.
Gerektiği kadar yaşamak, en normali, en güzelidir.
Yaşayamamış taraftayım. O yüzden çok objektif bir yanıt veremem. Hiçbir şey yaşayamayıp birşeyleri içinde ukte olarak tutmaktansa, hatalarlardan korkmayıp, yasaklardan sıyrılarak herşeyi yaşayan tarafta olmak isterdim. Yaşadıklarıma göre de neleri sevdiğimi ve neleri sevmediğimi daha iyi anlayıp hayatıma daha güzel yön verebilirdim.
Bu tamamen kişinin yaşam tarzı, kültürü, vicdanı, kişilik özellikleriyle ilgilidir. Her şeyi yaşamak demek kötü şeyleri de kapsar. Ama kime göre neye göre kötü? İşte burada kişinin özellikleri devreye giriyor. Kaldırabilecek mi kaldıramayacak mı yaşadıklarını?
Cevap
8Cevap
Hiç bir şey yaşamamak kötüdür
bence her ikisinin de artıları eksileri var..
her şeyi yaşamak seni ne hale getirir yaşamamak ne hale getirir
işin özünde sonuca odaklanmak lazım diye düşünüyorum ben..
Kendimden yola çıkıyorum eğer bu gün bu haldeysem içimden geldiği gibi yaşayıp bana göre her şeyi yaşadığımı düşünmüyor olsam da en azından bu güne kadar bir çok şeyi yaşadım ve beni bu duruma getiren şey yaşadıklarım..
Ama cesaret edip yaşamasaydım ne halde olurdum ya da olduğum kişiyi ben beğenir sever miydim bundan pek emin değilim..
Şimdi kime göre neye göre değişir bu. Hayatta pozitif şeyleri ele alırsak hiçbir şeyi yaşamamış olmak çok üzücü olurdu. Çok fena kötü olayları ele alırsak hiçbir şeyi yaşamamış olmaktan daha iyisi yok
😌✨✨
Helal-haram sınırları dairesinde her şey yaşanmalı çünkü bilgi deneyim sahibi olmalı. Helal sınırları dışındaki bir çok şey insana büyük zararlar verip insanın pişman olmasına neden olabilir. Bunlarda deneyimdir ama acı deneyimler genelde.
yaşamamak çünkü o zaman yarım kalan bişeyler olur yaşandığında şu oluyor yaşadım ve bitti ✔️ ama yaşamazsan acaba olur acaba yaşasam nasıl olurdu vs vs herşeyde geçerli bu dediğim ayrıca
Her şeyi yaşamak derken bu biraz fazla geniş değil mi sizce de? Sınırlandırırsak uzun uzun yazmayı düşünüyorum
Aslına bakarsak soruda zaten aşırı genelleme var. Bir kimse her şeyi ne yaşayabilir ne de hiç bir şey yaşamaması mümkün değildir. Burada ki kilit nokta kişinin sadece bu düşüncede olmasıdır. Yani şunu demek istiyorum; her şeyi yaşadığını düşünen kişi için mi yoksa hiç bir şey yaşamadığını düşünen kişi için mi daha kötüdür.
Tam olarak düşündüğümü yazmışsınız teşekkürler:) bence, hiç bir şey yaşamadım diyen biri için daha kötüdür. Çünkü içinde umut vardır. Belki her şey daha iyi ve farklı olabilirdi düşüncesi veya acaba nasıl olurdu? gibi merak duyguları... bir insan hiç bir şey yapmadığını düşünüyorsa zaten içinde olumsuz olan bir çok duygusu vardır. Korkuları, kaygıları, amaçsızlığı, kendinde olmayışı... ama her şeyi yaptım diyen kişi Bi kere cesaretlidir, güçlüdür, deneyim meraklısıdır, bir anlamın peşindedir. Her şeyi yapmak demek çok acı da çekmek demektir aslında ama diğerinde olduğu gibi acabası yoktur yapmıştır ve sonuçlarına da katlanmış, var olabilmeyi kavramış insandır:)
Rica ederim. O zaman bende biraz yorum katayım. Bence her şeyi yaşadığını düşünen birisi için daha kötüdür. Çünkü artık umudu, beklentisi veya merakı kalmamıştır. Bu da onun yaşama hevesini elinden alır veya farklı yollara iter. Ki bu genelde zengin insanların yaşadığı psikolojik sorundur. Diğer türlü bakarsak hiçbir şey yaşamadığını düşünen kimse yaşamak için tutunabilir. Çünkü aklı dediğin gibi yapamadıklarında yaşayamadıklarında olduğu için o motive kaynağı olabilir. Bir gün onları yapmak umuduyla hayata tutunabilir.
Hiç bir şeyi yapmayan kişiler belki de umut edemezler.. çünkü umut etmek de en azından bir şeyler yapmaya sebebiyet verir. Hiç bir şey yapmayan biri hayattan hiç bir beklentisi olmayan biridir. size daha iyi gelen şey, hiç bir şeyi yapmayan insanın bir gün o bir şeyler yapar ümidi ile yapacağı şey aslında.. yani ulaşılması hedeflenen şey de bir seyler yapabilmek.. ama sorun şu ki hiç bir şey günün sonunda yapmamış olması. Bu durumda yine de bir seyleri fazlaca yapan kişiler daha avantajlı duruyor sanki:) her şeyi yapmanın da bir amaci olmalı tabi. Bir şeyleri hızlıca tüketmek ve aradığı şeyi bulamamak da çok kötü dediginiz gibi olumsuz etkileri de oluyor. Ben daha cok yaşamak için sürekli deneyimler elde etmeyi, her şeyi yapabilmeyi hedeflemesi ile gelişmek açısından ele aldım😊 soru geniş olunca bakış açıları da farklı oluyor doğal olarak:)
bence herşeyi kararında. Tabi olumsuzluğu ağır şeylerden direk uzak durmak gerekir. Bence çok şey yaşanmadılar ama bir kısmıda tadında çünkü herşeyin abartısı zarara varır
Her şeyi yaşamak lazım kötü şeyleride iyi şeyleride bu hayatta tecrübe lazım tecrübe edine edine güçlenir insan
Her ikisi de kötü. Dengeyi sağlamak mutluluğa ulaştırır bence.
İkisi de doğru değil güzel şeyleri yaşamak kötü şeylerden uzak durmak Gerekir
Yani böyle yazılınca ikisi de kötü orantılı olucak her şey yaşanması gerekenler en güzel şekilde yaşanmalı yaşanmaması gerekenlerde yaşanmamalı orantılı olucak ama en güzeli yaşanmalı
Böyle bir seçeceğimiz olmadığı halde neden böyle bir soru sorma gereği duydun ?
Hiçbir şey yaşamayan olgunlaşamaz.
Her şeyi yaşayan çok yıpranır. İdeal olan ikisi arası olması.
Bilmemek her zaman en iyisidir. Yokluk hissine kapılmadan bildiğin kadarıyla yaşarsın.
Ikisi de birbirinden kotu.
Hiçbir şeyi yaşamamak.
Hiçbir şey yaşamamış olmak bence daha kötüdür
Yaşamak tecrübedir
Dozunda yaşamak lazım herşeyi
Yaşamamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?