İşsizlik, gelecek kaygısı, yalnızlıktan dolayı sürekli kendimi üzgün hissetmek normal mi?

Ben tam da böyleyim. Üniversiteden sonra (5-6 yıl oldu) kendimi böyle hissetmeye başladım. O kadar zamandır işsizim. Bundan dolayı çaresiz hissediyorum. Hiçbir sosyal çevrem yok. Ondan öncesinde hep okul sayesinde oldu. Hiç sevgilim olmadı. Bir erkeğe nasıl yaklaşılır, nasıl sevgili olunur bilmiyorum. Erkekler karşılarında neşeli, fingirdek kadın görmek istiyorlar ama benim içim öldü. İşimin olmaması, ekonomik olarak yoksul sınıfında olmam, hayatta yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamamam, satın almak istediğim hiçbir şeyi alamamak, aileye ekonomik olarak bağımlı olmak, daima bir garanti arayışı içinde olmam, ailemden izole olamamak, bu yüzden yetişkin bir kadın olarak yetişkin ilişkileri yaşayamamak ve yaşamaya da cesaret edememek, kendimi gereksiz ve değersiz görmek, hiçbir şeye layık görmemeye başlamak, her şeye umutsuz bakıyorum. Dün geceden bu zamana kadar sadece 2 saat uyudum. Başım çatlıyor ilaç içtim geçirmedi. Uyuyamıyorum da. Hayatım dönüp dolaşıp kpssye hazırlanmak zorunda kalmakla geçiyor. Kitaplara gömüldüm. Bazen (çoğunlukla) acısız şekilde uykudayken ölmek istiyorum. Ülkenin gidişatıyla kafayı bozmuş durumdayım. Hayatımı boktan yapan şeylerin bunlar olduğunu düşünmekteyim. Hayatımdaki hiçkimseye güvenmiyorum. Geleceğimden hiç emin değilim. Kendime de güvenmiyorum. Bunları bir insana böyle anonim ortamlar haricinde pek az anlattım. Reelde kimseye anlatmadım. Genelde internetten konuştuklarıma anlatıyorum. Bunu yaptığım için bazen kendimi acındırmışım gibi geliyor ama elimde değil içimde tutamıyorum. Bir yerlere yazmak anlatmak istiyorum. Arkamda yıkılıp hayata küsmeyecek hayatını mahvetmeyeceğim bir ailem olmasaydı, ölümün kesin ve acısız geri dönüşsüz gizli bir yolunu bulsaydım çoktan intihar ederim. Çünkü yaşamayı artık zul görüyorum. Bunu dediğimde de bana benim yaşamadığım zorlukları yaşayan dertleri olan insanları örnek gösteriyorlar. Ama onlar çabalamayı seçiyorlar ben ise çoğunlukla çabalamanın da bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Hiçbir şeye olumlu pozitif bakamıyorum. Psikiyatriste gitsem bana depresyon anksiyete teşhisi koyacak. İlaç verip yollayacak. Sonra ilaçlara bağımlı, ilaçlarla sadece kendisini iyi hisseden biri olacağım. Birçok insan gibi umursamaz olabilmeyi, içimdeki hislerimi duymamayı çok isterdim.

Güncellemeler
+1 yıl
Sosyal medyada videolar izliyorum. İnsan her şeyi başarır, insan her şeyi yapar. Tarzı yaprak kürek videolar görüyorum. Bunları anlattığım ya da o paylaşımlarda yorumlaştıklarım da sen yapmamaya bahane arıyorsun, sen kendin bunu istedin hak ettin tarzı cümleler yazıyorlar. Kendilerinden bahsediyorlar bunlar aile içinde de oluyor hepsi bir şeylere rağmen başardıklarını söylüyorlar. Ama hepsi aileden dededen gelen malı mülkü parayı söylemiyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Peki ben sadece işçi emeklisi olup da geçim derdi için hala fabrikada çalışan aldığı toplam maaş ve kredi kartıyla anca fatura, mutfak masrafına yeten bir haldeyken ne yapayım? Birçok yere başvurdum. büyük firmalara müşteri temsilciliği başvurusunda bulundum dönülmedi. A101 kasiyerliği, temizlikçilik, tezgahtarlıktan başka bir iş imkanı yok. Özel okullar tecrübesiz diye olmuyor. Ücretli zaten yok. Evleneyimdsmadamlar döversem aldatırsam boşanır nafaka alır, çocuk masrafı karı masrafı çekememdiyo
İşsizlik, gelecek kaygısı, yalnızlıktan dolayı sürekli kendimi üzgün hissetmek normal mi?