Onca değer vermeler, sevmeler sanki hepsi benden bir parçayı alıp götürüyor...
arkadaşına, dostuna değer veriyorsun her zaman yanında oluyorsun, sıkıntısını çözmeye çalışıyorsun hatta çözüyorsun ama ona kendi derdini anlattığında; ne sana yardımcı oluyor ne de dinliyor. bunca şeyi görüp biraz soğuk davrandığında " bu da sürekli karşılığını bekliyor, çıkarcı mı ne " gibi sözler kulağına çalınıyor. biraz ters davranınca da hiç düşünmeden arkadaşlığını bitirebiliyorlar. ben miyim kendimi değiştirmek zorunda olan yoksa onlar mı ha!
seviyorsun; ne geçmişine takılıyorsun ne de herhangi ufak şeyleri büyütüyorsun ama o, seninle alakalı her şeyi buluyor ve kavgaya yer arıyor. kavgayı uzatmak istemiyorsun, kavga yerine çözüm oldaklı olup her sorunu düzeltmek istiyorsun ama o, her gün yeni sorunlar üretiyor. hatta seni konuşkan olmamakla suçlayıp bütün suçları sana atıyor. her sözüne rağmen yine, yeniden barışıyorsun ama bu sefer de " sürekli ben haklıyım" düşüncesinde oluyorlar. haksızlığını yüzüne söyleyince de kabul etmiyorlar. bunca şeylere katlanamayıp " seninle anlaşamıyoruz. en iyisi ayrılalım. " dediğinizde de sizi kalpsizlikle suçlayıp en ağır bedduaları ediyorlar. ben miyim kapsiz yoksa onlar mı!..
" her şeyi doğru yaptığım halde neden bu nankörlük! " diye sorgulayınca, kimse için çabalamamayı öğreniyorsun. kimseyle tam anlamıyla dost olamıyor, kimseyi kalpten sevemiyorsun. neden bu tarz kişilere denk geliyorum bilmiyorum ama gerçekten çok yoruldum. inancımı yitirmek istemiyorum ama çok az kaldı.. içimde hâlâ iyi insanların var olduğuna dair bir inanç var. belki bu yüzden bunca yüzsüzlere katlanıyorumdur kimbilir.. iyi insanlara denk gelmek dileğiyle.. kaldıysa..
Doğru kişi karşında olunca sorgulamana gerek bile kalmıyor.. Ama değişim bizler için sağlıklı değişimler geçirmek lazım elbette... Fakat sorduğun soruda tercihim ;uyum sağlayacak insanları hayatımızda tutmak daha mantıklı iyi olur.
Kadın o kadar ilgi çekici ki tanışmak isterdim mesela onunla.
Şimdi bu kadının bu anlamda değişmesi doğru olur mu? Bence olmaz. Ben onun gini insanlarla yaşayabilmek için ne yapmalıyım ona bakmam gerekir.
Sorunun cevabı da bunun gibi. Eğer doğru ve güzel özelliklerimiz varsa sırf ilişki için değişmemeliyiz fakat daha iyi ve güzel olmamız gereken bir kişi için değişmeliyiz.
Uyum sağlayacak insanları yanımızda tutmak evet egomuzu besler ama gelişemeyiz.
Bence doğru bir seçim, enerjin epey yüksek 😀 Ki zaten böyle hisseden kadınlar yaşsız oluyor. Bu çok önemli bir özellik, zannetmeye devam et sen bence 😎
Bir insan için değişmek mantıksız olur. İnsan bir başkası için değişirse bugün, yarın da bir başkası için değişir ve bulundiğu kabın şeklini alan, duruşu olmayan omurgasız bir insana dönüşür.
Kişi aşk hayatında mutlu olmak istiyorsa kendini en iyi hissedeceği insanın etine kemiğine bürünmelidir. Kendi eksiklerini gidermek, kendinin bile düşününce hoşuna gitmeyen davranışlarını düzeltmelidir. O zaman duruş sahibi bir insan olursunuz ve duruş sahibi insanlar çok sevilir :)
Ben değişime başladım öncellikle giyimim ile yola çıktım gereksiz tüm insanları hayatımdan çıkardım kadınların anlayışı şu güldürsün her türlü şeyi yesin ama belli etmesin en önemli etken ise konuşmak girişken olmak sıkıcı birini kimse istemez.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Kendini değiştirmeye çalışmak hata en iyisi istediğin kişi olmak daha etkili bir şey yok sana göre olan kişileri çekmek çıkacaklar hayatında tutmamak aslında önemli olan şeyler bunlar
Iki tarafinda fedakarlik yapmasi gerekiyor dogru bir iliski icin. Hep sen kendinden verirsen olmaz hep o verirse yine olmaz. Sen bir adim atiyorsan karsindaki bir adim atacak ne eksik ne fazla. Cok seviyorum hep ben alttan alayim karsimdaki huyundan vazgecmesede olur dedigin zaman iliski yurumuyor bir sure gidiyor tabi ama sonrasi husran.