Kendine saygısı olan, objektif olmayı başarabilen, ne olursa olsun dürüstlükten kendinden ödün vermeyen, adil olmaya çaba gösteren insanlar, kendisiyle olan savaş ve mücadeleyi kazanmış demektir. Bunu kazanan herşeyi kazanır diyorum. Kaybettirir bu saydıklarım kaybedilecekler de olur elbet ama, yanlış insanlar kaybedilir bu durumda. Böyle kayıba da can kurban. İnsan kendi değerini bilmezse hiçbişeyin degerini bilmez. Yanlışa deger vermeye farkında olmadan esir olur. Düşünün neyi kazanır neyi kaybeder. Şahsi fikrim budur.
Bazı insanlar etrafındakilerin değer verdiği seyleri kıymetli bulur. Fakat bana kalırsa içten içe başka şeylere kıymet verme olasılıkları yüksektir bu da zamanla yıpratır. Bu yüzden en iyisi kendi kıymetini bilmektir. İnsanı yormaz.
Abla yeri geldiğinde herkes birbirini bırakıyor. Ben şöyle düşünüyorum ; hayatı anlamaya başladıysam, aldığım nefesin kıymetini biliyorsam herkese hak ettiği değeri veriyorsam bu benim için kazanımdır.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Şu hayatta neyi kazanan gerçek bir kazanandır? Etrafındakilerin değer verdiklerini mi yoksa sadece kendi kıymetlilerini mi?