Hep değerden bahsediyoruz, değer verdiklerimizden...
Peki kimlere değer vermezsiniz?

Hep değerden bahsediyoruz, değer verdiklerimizden...
Peki kimlere değer vermezsiniz?

Değer verirken değer hesabı yapanlara değer vermeye değmez, her şeyin çetelesini tutanlara değer vermeye değmez, sevgisini yarıştıranlara değer vermeye değmiyor, en çok sen sev ya da en çok o sevsin ne olacak, mühim olan anı yaşayıp mutlu olmak değil midir, karşılıklı sevgi, saygı varsa en çok kimin sevdiğinin ya da en çok kimin değer verdiğinin bir önemi yoktur, buna takılanlar mutlu olamaz ve değer vermeyi de bilmez. Sorumsuza, nanköre, yapılan iyiliği görevimiz gibi görene, zeytinyağı gibi üste çıkana, iyiliğe kötülükle karşılık verene değmiyor, tamam iyiliğe iyilikle karşılık vermiyorsun bari kötülük yapma, tüm güzellikleri kendine hak karşıdakine yasak olarak düşünen kişiler de hiçbir şeye layık değil. İkiyüzlüye, kuklaya, sinsiye, güçlünün yalakalığını yapana, adaletsize, insanlarla alay edene değer vermiyorum. Hep almak isteyen lakin vermek istemeyenlere de değer vermiyorum. Planlayarak bana kötülük yapana, düşüşümü görmek isteyene istediğini vermemekle beraber, kendimden de mahrum ediyorum, affetmiyorum da, çünkü ben o günlerden bugünlere kolay gelmedim. En çok da dengesiz insana değer vermeye değmiyor, işine geldiği gibi olanlara, değişken olana, hani deriz ya onun ipiyle kuyuya inilmez diye, o türden olanlara. Annem bana her zaman iyi ol der lakin ben annemi dinlemiyorum, her zaman iyi olursam kendi kul hakkıma girip kendime haksızlık ederim, annem ''böyle yaparsan onu tamamen kaybedersin" demişti birisi için, hiç ziyanı yok, o beni kaybetmeyi göze aldı o gün, vazgeçti o gün benden, hep vazgeçsin, o gün vazgeçtiya, bana tuzak kurdu ya, bilerek planlayarak bana kötülük yapan tuzak kuran birisi zaten benden gitmiş bir daha hiç gelmesin, hem de sevmediği birisi yüzünden kaybetti beni, çok yazık çok, bari sevdiği birisi için beni kaybetseydi en azından değerdi buna. Anneme rağmen affetmedim onu, barış çağrısına rağmen barışmadım, çünkü o hiçbir şeye değmez, onun iyiliğini de istemiyorum, hiçbir şeyini.
Saygısıza değer vermiyorum bir de , bence saygısız kişi de kendine değer vermiyor, kendine değer verse keyfiyeten saygısızlık yapmaz, onuru olur, haysiyeti olur, nahoş konuşmaz keyfiyeten, sözünde durur, borcuna sadık olur. İnsanların değere değmeyişlerini gösteren unsurlardan birisi de başka insanlara nasıl davrandıklarıdır bana göre. Bazıları çizmeyi çok aşıyor, insanlık dışı davranıyorlar ve buna sesini çıkarmayanlar var, onlar da değersiz bana göre. Kendini bulunmaz Hint kumaşı sananlar da değmiyor değere, keza hayvanlara eziyet edenlerden her kötülüğü beklerim, onların insan olduğunu düşünmüyorum.
Cevap
3Cevap
karaktersizlere ve değeri hak etmeyenlere değer verilmez
Fazla değer verince kendini yarış atı zannedenlere değmez.
Değeri değerli olanlara ve verdiğin değeri anlayana verilir. Değerden anlamayan verdiğin değer ne kadar olursa olsun anlamayacak.
Değer verdiğim halde değer görmüyorsam demek ki değmiyor onlara.
Değersiz hissettirenlere
Vefasıza vasıfsıza değer vermeye değmiyor..
Bırakıp gidenlere değer vermeye değmez
Halden anlamayan ve vefa bilmeyene değmez.
Kıymet bilmeyenlere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?