İçim içime sığmıyor hiç bişi olmadığı halde sanki basıma kötü bir şey gelmiş gibi hissediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSeretonin hormonları durup dururken öylesine etkilenmez. Psikolojik olarak kötüye odaklanmış bir durum olay olacakmış hissine bürünerek kafanı beynini odaklayıp kendine haksızlık ediyorsun başka bir şey değil. Ve hiç iyi yapmıyorsun akışına bırakmalısın
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
+1 yılPsikolojik destek istiyorsan psikolojini bozucak yerlerde destek arama bence.
Sana burada en normal insanlarin verebilicegi cevaplar bile cok basit ve temel seylerdir, gerisi zaten bos yapmak icin burdadir.
Boyle bir endisen varsa cevrendeki psikologlari arastir ve kendileriyle ilgili yapilan yorumlari oku. Senin icin uygun olana randevu al.02 Yorumla
Soran+1 yılPsikiyatriye gidip hap kullanmak istiyorum dalar sağlık okuyorum son senem hap yazdıkları zaman iş hayatında problem çıkar dediler
- +1 yıl
Psikiyatristlik olduguna, ilac tedavisine ihtiyacin olduguna neye dayanarak karar verdin? Kendin uzerinde objektif olarak tibbi bir degerlendirme mi yaptin deneyimli bir tip bilgisiyle yoksa var olan durumunu daha da kotulestirmeye mi ugrasiyorsun?
Baslangic olarak profesyonel bir destek almadan bam diye ben en kotusune odaklaniyorum demen dogru gelmiyor bana. Oncelikle alt taraftan baslaman sorunun hem cozumu hemde teshisi icin daha yararli olur. 6 sene once bu hayata devam etmenin artik hicbir anlami olmadigini dusunen biri oldugum halde dogrudan psikiyatristlerde hap tedavilerinde aradim cozumu. Oldukca icten ve bilgili bir psikologa gittim hemen hemen bir ay surdu ama Şu an oldukca mutluyum ve beni tum kalbiyle seven birlikteyim.
Durumun psikiyatrist tedavisi gerektirir mi bilemem, ama dedigim gibi alt asamalardan baslaman daha saglikli olur.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar hep değiştiremeyeceğin şeyleri çok düşünmekten oluyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef
- +1 yıl
10 dakika tempolu koşsan hiçbir şeyin kalmayacak mesela
işte gelmediği için şükret
00 Yorumla
+1 yılBuyur anlat dinlerim
05 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir problemim yok ama içim içime sığmıyor
- +1 yıl
Kadınsal sorunlar felan mı var
Soran+1 yılSürekli kaygılanıyorum
- +1 yıl
Kaygı sebebin ne mesela önce bunu bul
- +1 yıl
Ondan sonra çözüme odaklan
Neden bir derdin mu var soyleyemedigini
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılHa evet tamda bu aslında sürekli ne olcak diye düşünüyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılKaygı bozukluğu
00 Yorumla Yalnızlıktan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDua okuman gerekiyor
021 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiyor
Cevap sahibi+1 yılNe okudun yaz google İçimde sıkintı varken okunacak dua diye sonra oku 7 tane Ayetel Kürsi üfle 7 tarafinda yum gözlerinj bak nasil geçicek
Soran+1 yılDeniycem
Cevap sahibi+1 yılTamam
Cevap sahibi+1 yılTamam m
- +1 yıl
Bos bos sacmaliklar buraya da gelmis... Hani okuyunca bi farklilik oluyor ya sanki, dua etmenin uzuntuye bi faydasi olsa dunyada uzgun, endiseli, umutsuz insan kalmazdi. Bunu gozlerinin onunde gordukleri halde kavrayamayan insanlar iste bos uydurmalar gondermek icin firsat kolluyor :D
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny aynen ya sizin gibi dine saygisi olmayan iki kur an açıp okumayip anlamayan mahluklar insanları dinsizliğe yöneltmenin günahını diğer tarafta gòrürsünüz. Zina yapmaya yalan soylemeye devam edin. Benim dedigim hadislerle sabit
- +1 yıl
O dedigini okudugum icin bu yorumlari yapiyorum. Hatta belki hedefim yanlistir diyip incili de okumustum, anladim ondan sonra nasil hepsinin uydurma bos laflardan ibaret oldugunu.
Benim birseye saygisizlik ettigim yok, her ota boka dinle inancla yaklasarak dinin icine eden asil sizin anlamsiz zihniyetinizdir.
Konuyu acan kisi psikolojik bir sorun yasiyor, ama sizin aklinizda buyulerde, cinci hocalarda, bilmem tekkelinin giydigi cizmenin icindeki ayrik otunda.
Ben o birileri tarafindan uydurulmus hadisleri insanlar tarafindan yazilmis kitaplardan degil allahin kendisinden duymak istiyorum. Yillarca ihtiyacim varken yasamimin uc noktasina geldigim anlarda sesini duyup rahatlamak istedigimde nerdeydi kullarini seven? Yalanin kendisi sizin uydurmalardan ibaret olan zihniyetinizde.
Dunyayi farkli dinlere yonlendirip din savaslari cikarticak sahte peygamberler gondermek yerine bir kez olsun kendisi gelip herkese kendi agziyla konussaydi bugun ne ici bos kitaplara ne de ici bos bagnaz zihniyetlere yer olurdu dunyada...
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny dünya cennet ve cehennem için bir imtihan yeri. Peygamberlerin döneminde olan mucizelerin kanitlari var. Eğer şu an bile peygamberler yaşasaydı senin gibi dine inanmayan insanlar nasıl ortaya çikicakti. Önemli olan aklını kullanıp inanmak görmek mucizeleri. Eğer inanırsan sen kazanırsın. Ama inanmazsan bir daha cennete giremeyecek şekilde kaybedersin
- +1 yıl
Mucize nedir onu tanimla once. Bir zamanlar yildirim dusmesi bile bir mucize olarak kabul edilirdi cunku insanlar tarafindan. Sirf suanda bilimle aciklanamamasi birseyin direk dinle alakasi oldugunu gostermez.
Eger Şu an peygamberler yasasaydi degisen hicbirsey olmazdi, cunku inanan zaten bugun de kendine peygamber turetmis durumda. Bak mesela trde nasil tapiyorlar birilerine, hatta Şu an trye peygamber gelse biseyci diye oldururlerdi.
Gormedigim birseye ben neden inanayim? Cocuklugumda yillarca gonulden ettigim dualarin birtanesi bile gerceklesmedikten sonra, yardima en cok ihtiyacim oldugu anda herkesin bana sirtini cevirdigini, allahin beni duymazdan geldigini gordukten sonra neden inanayim? 16 yil inandim bir kez olsun en ufak bile olsa guzel birsey mi oldu hayatimda? Şu an 30 yasindayim sadece son 6 yildan beri mutlulugu goruyorum.
Bugun biri cikip dese, uzay gemisi gordum dunyanin 90%i dalga gecer, buna dine inanlarda dahil. Hickimse "ya boylesine kudreti olan koskoca yaratn sonsuz evrende bir tek bizi yaratmamistir ya, elbette baska yerlere de hayat vermistir kimileri bizden daha ileride kimiler daha geridedir." demez. Sen dermiydin? Bircok kisinin gordugunu ve bununla ilgili bircok resmi belgenin oldugu seylere sirf kendi gozunuzle gormediginiz icin inanmazken peygamberlerin bile gormedigi allaha nasil inaniyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny evet ben derdim ve zaten uzaylilarin olduğuna inaniyorum ama dünya üzerindeki ufolar uzaydan değil yerin altindaki orta dünyadan geliyor. Bizden binlerce km aşağıda insanlardan üstün bir ırk yaşıyor ve ara sıra üst dünyayı denetlemek gözlemlemek icin hava araçlari gönderiyolar insanlarda onlari uzaydan geldi saniyor
- +1 yıl
Bizden binlerce km asagida 5200 derecede dunyanin cekirdegi yatiyor, ki o da o kadar binlerce degil 2900 km. Hayalindeki binlerce km kadar yerin altina gidersen dunyanin obur ucundan uzaya cikarsin zaten :)
Onlarin kesin olarak nereden geldigi beni bilgi ve dusunce yonunden asicak birsey, sen bukadar kesin bir bilgiye nereden ulastin artik bilmiyorum.
Ama keske onlar yerine bir kez olsun allahin geldigini gorsek. Suanda mutluyum ama gercekten sormak istiyorum bir kendisine, hadi 22 yasimdan sonrasi neyse de o yasima kadar neden beni hep gormezden geldi diye. Cunku bize hep kullarini sever diye ogretildi, siz ona bir adam atarsaniz o size kosar dendi, merak ediyorum neden ben kalben ona dogru kosarken o benden ucarak uzaklasti. Bunu alay etme amaciyla filan da yazmiyorum, gercekten ciddi olarak merak ettigim birsey. Eminim cocuk yasta yetimhanelere dusen, oralarda surekli siddet goren, ciktiginda da yasamaya calisirken kotu yollara dusen milyarlarca cocugun da aklinda bircok soru vardir, neden ailece daha dogdugu gunden ateist olanlar sirf babaciklari zengin oldugu icin krallar gibi yasarlarken, kendilerini herkesin ustunde gorup altindaki herkesi somurenler milyonlarina milyarlar katarken, neden o bizleri terk etti...
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny bu terk değil. Herkesin imtihanlari vardır hayatta herkesin en çaresiz derdi vardir. Bak ben 4 yillik ilişkimde 1 hafta once aldatildigimi öğrendim. Bunlar hep imtihan. İnsanlar bu dünyaya imtihan olmak için geldiler asıl dünya öbür tarafta. Ve antartikada yerin altindakilerin gizli geçitleri var hatta bir uçuş sırasında yanlişlikla bulunuyor ve o seferi yapan pilot yasadiklarini anlatinca öldürüldü ve bütün dünya ülkeleri antlaşmalar yapti amtartikaya gitmek yasak diye. Araştır kaptan amiral bird di galiba
- +1 yıl
Bal gibi terk. Imtihanmisz herkesin farkli imtihani varmis. Beni de biraz bikac milyon dolarla imtihan etse ya, dunyanin en buyuk hayvan bakim merkezini kurayim.
Kafana doldurulmus yalanlardan baska bisey degil o imtihanlar. Doldurulmus o sekilde kafalara ki hickimse haline isyani birak sesini bile cikarmasin diye. Bokun icinde bile yasarken hallerine sukretsinler, sukretsinler ki milyarlarin ustunde yasayanlara seslerini cikarmasinlar diye. Nasil olsa onlar obur tarafta yargilanicak o zaman gorucekler, paralari onlari kurtarmicak diye zannet ki onlarin paralarina rahatliklarina huzurlarina dokunma diye.
Din bu dunyaya insanlari bolup herkesi parca parca kontrol altinda tutmak icin getirilmis uydurmadan baska bisey degildir. Keske ama senin dediklerin gercek olsaydi, en azindan o imtihan haric digerleri gercek olsaydi. Keske dunyaya parcalanma degil huzur getirseydi din. Obur taraf hikayeden baska bisey degildir. Kim geldi de anlatti kendi agizlariyla.
Hadi diyelim ki soylediklerinde dogruluk payi var, gercekten bir imtihandan geciyoruz. Bukadar insanin hakki yok mu gercekleri bilmeye? Kimsenin hakki yokmu onlari sinavdan geciren yaratanin nasihatlerini onun agzindan dinlemeye? Herseyi insanlar tarafindan yazilmis kitaplardan mi okuyup ogrenmek zorundayiz, basklarindan mi duymak zorundayiz? Bu kurallari da nasihatleri de allahin kendisinden duymak herkesin hakkidir. Duysa zaten bu halde olmazdi dunya.
Insanin hayatinda yasadigi hersey onlarin yasantilarini da, dusuncelerini de inanclarini da degistirir. Kimse beni bunca zaman hicbirsey gormedikten sonra dusuncelerim ve guvenim sarsildi diye suclayamaz. Ama yine de soyluyorum, ben acik bir insanim. Eger birgun cok sevdigi kullariyla konusma nezaketini gosterirse seve seve dinlerim.
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny Sen anlamak istemiyorsun sen bilirsin sadece şunları söyleyebilirim Eğer ki Allah bir çoban gibi başında dursaydı herkes onu görseydi Onun sözünden çıkmazdı ama işte gerçek sınav bu görmeden inanmak eğer herkes görseydi Bu Dünya sınavdan ibaret olmazdı senin gibi ve başka türde birçok inanmayan ve inanıp da Allah'ın emirlerine ve yasaklarına karşı gelen Tonlarca insan var peki Sence neden inanmayanların sayısı Gün geçtikçe artıyor çünkü Kıyamet alametlerinden biri de kıyamet zamanı dünyada hiçbir Müslüman'ın yaşamayacağıdır Bu yüzden sen ve senin gibiler Gün geçtikçe artmaya ve insanları teşvik etmeye devam ediyor Kur'an'da açıkça her şey yazıyor anlamasını bilene Hatta şöyle bir ayette var Biz Kur'an'ı apaçık anlayasınız ve uygulayasınız diye indirdik Yani bu şekilde gerisi senin inanıp inanmamana kalmış Allah dualara neden karşılık vermez diye bir konu da var Allah duaya 3 şekilde yanıt verir bir sevmediği kulunun sesini duymak istemez ve istediğini hemen verir sevdiği kulunu duasını hemen kabul etmez sesini daha çok duymak için ve ileride çok daha iyisini verir
- +1 yıl
Yoo ben anliyorum, sadece hicbir inandiriciligi veya mantigi yok. Neden, herkesin basinda dursa onlari surekli iyilige yonlendirse kotu mu olurdu? Cok mu kotu olurdu cehennemde daha az insanin yanisi, veya cok mu kotu olurdu herkesin kotuluklerden uzaklasip cennette sonsuz mutluluga kavusmasi?
allaha inanmayan tonlarca insanin varligi ve bunun hergun artmasinin nedeni kiyametin yaklastigi icin degil. kiyametin olucagi gun zaten onceden belliyse inanmayan artsin ya da azalsin her gecen saniye kiyamete yaklasiyor oluruz.
Bu insanlarin sayisi surekli artmasinin nedeni sanayi devrimiyle ayni. O zamanlar Avrupa ayni trnin suanda oldugu durumdaydi, kilise ve din herseyden ustundu. Bilim ilerledikce o uydurmacilarin hepsinin anlattiklarinin insanlara zorla inandirdiklari seylerin kendilerini korkutmak ve kontrol altinda tutmak icin kurgulanmis yalanlar oldugu ortaya cikti. Bunun sonunda da o Avrupa kiliseleri bilim adamlarini adeta infaz etmeye basladi. Nasil trde bilime, arastirmaya, sorgulamaya karsi bir tutum var, sorgulayan herkes dislaniyor ve cehennemle korkutulmaya calisiliyor. Kilisenin gucu bilimi durdurmaya yetmedi ve insanlar gercekleri anlamaya basladi, beyinleri ufuklari gelisti.
Suanda bu kesimin kendilerine karsi gelenleri dislamalari, korkutmalari, cezalandirmalari ayni Avrupa'nin yillar once yasadigi nedenlerden kaynaklaniyor.
Orada acik, suslu ve korkutucu sekilde yazicak ki tabi insanlar inansin. Kimse rasgele gelisiguzel plansiz yazilmis seylere inanmaz. - +1 yıl
Cocugum yok, ancak bir anne olsam kendi cocuguma herzaman guzel kalpli olmayi ve sevmeyi ogretirim. Onu bi tarafa atip hayati kendin ogren kendi ayaklarinin uzerinde dur, yanlis yaparsan da seni sununla bununla cezalandiririm demem. Neden ben sevdigim cocugumun kotuluk yapmasini ve bundan zararli cikmasini isteyeyim, ona guzel bir yol gostermek varken neden onu kendi haline terk edeyim? Cocugumun sirf sinavdan gecsin diye uyusturucu bagimlisi oldugunu, kotu yollara dustugunu gormektense gerekirse hayatin her aninda onun basinda coban gibi dikilir ve onu herzaman iyilige yonlendiririm.
Ben bir insan olarak bunu yapabiliyorsam allahtan cok daha iyisini beklerim.
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny Allah senin anne baban değil sen Allahın dediklerini yapmak zorundasın yapmıyosan cehenneme bu kadar Allah istediğini yapar o çok kudretlidir. Onun çoban gibi beklemesine gerek yok o ol der ve olur
- +1 yıl
Hah simdi konuya kapatmaya calisiyorsun? "allahin dediklerini yapma zorunlulugu", ben de sana onu diyorum. allah bana hicbisey demedi. bunlari dyen sensin. kitaptaki yazilari yazanlar insanlar allah degil. allah gokten yazili halde indirmedi hicbirseyi. bikac tane palavraci ben allahla konustum bana bunu dedi diyip kagitlara yazdirdi.
Ikincisi, kimin her ne olursa olsun cennete mi cehenneme mi gidecegini sen bilemezsin. bunu hicbir insan bilemez. Oyle bana "dediklerini yapmak zorundasin yapmazsan da cehenneme gidersin bu kadar" diyerek kendin gunaha giriyorsun. Ne demek dediklerini yapmak zorundayim? Eger zorunda olunsaydi kendisi zorlardi, senin dedigin gibi haydi sinava haydi sinava haydi hayatiniz komple bi sinav olucak diyip kisinin kendisine birakmazdi karari.
Kaldi ki herseye ragmen peygamberler bile herkesi istedigi seye inanmakta ozgur birakmistir, onlar bile kimseyi birseye inanmaya zorlamamistir. Sen hala burada onu yapmak zorundasin bunu etmek zorundasin. Peygamberine karsi gelerek asil kendin gunaha giriyorsun. Benim artik inancim kalmadigi icin ben bunlari onemsemiyorum ama oyle geliyor ki su halimde bile bunlarin farkina varabiliyorum ve kimseyi de birseye zorlamiyorum.
Bence sen inandigin dini dogru birsekilde ogren. Senin burada yazdiklarinla muslumanligin ne oldugu arasinda cok fark var...
Cevap sahibi+1 yıl@partybunny ya bi yürü git işine anlamadan dinlemeden konuşuyosun boş boş. Allah sana akıl fikir versin umarım bir an önce o palavracı dediğin Paeygamberlerimize saygı duymayı öğrenirsin. SON OLARAK İnanmayanların cennete giremeyeceğini ben değil Allah diyor. Allah ıslah etsin seni ne diyim. İşte sende imtihandan bu şekilde isyan ederek SAV Peygamberlerimize saygısızlık yaparak kalıyosun. Ben güzellikle anlattım. Senin hayatın
- +1 yıl
Aman ne guzellik, yazinin basindan beri dilinden dusmedi cehennem. O zaman ne guzel birseymis demek bu chennem...
kimin nereye gidecegini allah demiyor, kitabi yazanlar diyor. istedigi gibi imthian etsin, bana 22 yasima kadar bir sevgi gostermemis benden ne saygisi bekliyecek bu saatten sonra? coban gibi basima dikilmesi gerekmezdi, bir kez olsun sesini duysam yeterdi. bunu bile bana cok goren bir seyin benim ona inancimi sevgimi yargilamaya hakki olamaz, sirf o evrenin bi tarafindan bnim hayatimi nasil yasicagimi istiyor diye ben hayatii o istekler dogrultusunda yasayamam.
gelirse de birgun gercekten diger dunyanin kapilarina geldigim gun, eger bunlar dogruysa benim elbetteki yapabilecgim birsey yoktur karsi koyucak gucum yoktur. ama bunarin hicbirini de asla kabul etmem ve isyan ederek gecerim o kapidan.
16 yil boyunca kulaklarini kapayan, sevgi kapilarini kapayan ben degildim. ben buna beni terk etti, duymamazliktan geldi derim, sen sinav dersin baskasi baska der. benim hayatim boyleydi ve yasadiklarim da inancimi bu yonde etkiledi, eger bir kez olsun bile sesini duysaydim o zaman cok daha farkli yonde gelisirdi.
benim sanada kendisine de soyliyceklerim bukadar, vade gunu gelince ya gercegi goruruz ya da yokluga karisir gideriz. senin hayatin benden cok farkli, sen benden cok farklisin senin gorduklerin yasadiklarin tecrube ettiklerin seni bu yonde inanmaya yoneltmis benimkiler de bu yonde inanmaya yoneltti...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım