İnsanoğlu, yüzyıllardır kalbe ekstra anlamlar yüklemeye çalışmışlardır. Heyecanlandıklarında, korktuklarında, üzüldüklerinde kalp bölgesinde hissettikleri değişimler, bu organın duygular ile doğrudan ilişkisi olduğu izlenimini uyandırmıştır. Ancak bilimin zayıf olduğu zamanlarda genel olarak insanlar, içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda ise "sahte bilimciler", "inanç tüccarları" ve "kuantumcu sahtekarlar" kalbin duygulardan sorumlu, bağımsız düşünebilen organ olduğu yalanını halkın içerisinde fısıldayıp durmuşlardır. Günümüzde de bu sahtekarların yalanları sürüp gitmektedir.
Sahte bilimin klasik bir yalanı, "Bilim böyle söylüyor." lafıdır. Eğer ki konuştuğunuz biri, bilimin ne söylediğini tam olarak, makaleleriyle destekleyerek anlatmıyorsa ve sıklıkla "Bilim bunu ispatladı.", "Tüm bilim insanları bunu kabul etti/reddetti.", "Bilim bunu söylüyor." gibi sözlere başvuruyorsa, bilin ki konuştuğunuz kişinin bilim ile alakası olmadığı gibi, amacı da sizi bilgilendirmek değil, kendisinin de yalan olduğunu bile bile kandığı sahtekarlıkları size pazarlama merakıdır. İşte bunlardan, kalp organı ile ilgili olanlarına sıklıkla "piyasa"da (böyle diyoruz, çünkü halk, bu insanların "bilgi kirliliği pazarı"dır) rastlamak mümkündür.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada nick cok guzel
Karar verirken beynimizi mi yoksa kalbimizi mi kullanırız?
Eline sağlık güzel bir konu bu, hatta Bence olarak mı yazsaydın diye düşündüm 🤔
Kalbin sadece kan pompalamaya yarayan bir pompa olduğu kabul edilemiyor maalesef, tabi bunda alışılagelmişliğin de etkisi var ama zamanla benimsenecektir mecburen.
Ben de dahil herkes beynini kullanır karar alırken, hatta başka bir yerini kullanamaz.
Kalp sadece bu kararlara ve sonuçlarına tepki verir.
Kalp beynin emri altında çalışan bir organ sadece😀insan anne karnında oluşurken önce sinir sisteminin geliştiğini düşünürsek beynin işlevsel anlamda kalbe hükmettiğini anlarız. ancak bu alt üst mücadelesinin de ömür boyu sürdüğünü inkâr edemeyiz.
yani aslında beyin diktatör olsaydı kalp mütemadiyen onun açığını zaafını kollayan, her an bir darbe yapıp onu devirip tahtına geçecek fırsatı kollayan aşırı hırslı sağ kolu olurdu. kimi zaman geçici olarak yönetimi devralıyor ama sonucunda neler olduğunu hepimiz biliyoruz. yani sen yönetme kardeş, sapıtıyorsun. senin bir tek işin var, teklemeden atmak. boyundan büyük işlere kalkışmazsan cümleten daha uzun yaşarız. karmaşık işleri de beyin abine bırak.😜✌🏻
aslında sorunun cevabı beyin kalbi çalıştırır ama birkaç farklı mevzu üzerinden değerlendirerek çeşitli güç ve kontrol paylaşımları mevcut.
Evet şu an öyle bir durumdayım aslında. Bir yazıyla karşılaştım bununla ilgili eğer kalbiniz ve mantığınız arasında kalırsanız ikisininde birleştiği seçeneği seçin yazıyordu
Karar verirken beynimi kullanırım ama duygular beni yanıltır �nsan sevdiğine karşı fazla beynini kullanamıyorum duygular daha etkili ama doğru olan beyni kullanmak
hem Mantık hem kalp sadece biri ile düşunmek karar vermek hata yapmama sebep oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kalp desekte son mührü beyin vurur her zaman. Kalp, beynin verdiği karara mecburen uyar ve ona göre hareketlenir. Sana böyle sorular yakışıyor bence devam etmelisin.
Ama dediğim gibi insanları mutlu edip kale alıp dikkate alıp her işini görüp yardımcı olup sen de bir de aynı şekilde değil içine kapanım gidersen yanında kimse yoksa ve bu tarz da devam edersen sen günün sonunda mutsuz olup dertlerinle boğuşursun çare ararsın valla