Ne zaman ders çalışmak için kütüphaneye gitsem, hep uykum geliyir. Bunun önüne geçmenin yolu var mı acaba? Kahve demeyin çünkü bana zararlı, o yüzden içmiyorum. Onun dışında ne yapabilirim sizce?
Saatte bir kere disari cikip 5 dakika tur atip gelebilirsiniz. Sinav veya mekik cekme firsatiniz varsa saatte bir 10 şınav hedefi koyabilirsiniz.(vucut gelistirmeyi de aradan cikarirsiniz.😁)
Ders oncesi hamur isi ve kizartma turu yiyecekler yerine daha hafif ve uzun sure tok tutacak seyler tercih edebilirsiniz.
Uyku kalitesi de muhim, uykunuzu alip almadiginizdan emin olun lutfen. Gece kapanisi ve sabah gune uyanisi sosyal medya ile yapiyorsaniz bu sekilde olmaniz normal yatis ve kalkista 1 saat telefondan uzak durmanizi oneririm.
Kolayliklar dilerim.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öncelikle çok teşekkür ederim. Kütüphanede mekik çekme şansım yok 😄😄😄
5 dk çıkıp giriyorum başlarda iyi oluyor ama biraz zaman geçtikten sonra yine aynı maalesef. Uykuya gelince ödevlerden geç yattığım oluyor maalesef.
Gün içerisinde yoğurtlu şeyler yeme. Kütüphaneye yemek yedikten sonra gidiyorsan yemeğini az ye. Tıka basa doyarsan bu seni mayıştırır. Açlık hissini bastıracağın kadar yemek ye. Kahve içemiyorum dedin, demli çay içebilirsin, bu da uykunu açar. Oturduğun yerde yine uykun geliyorsa 5 dakikanı kan akışını hızlandırmaya ayır. Oturduğun yerde bacaklarını ileri doğru it, itip geri çek. Birkaç kere bunu tekrarla. Aynı şey kollar için de geçerli. Kollarını olabildiğince (kırmadan) geriye doğru çek. Birkaç kere bunu da tekrarladıktan sonra ellerini çıtlatabiliyorsan çıtlat veya elini biraz çek. Bu hareketlerle kan akışın hızlanacak ve uykun açılacak