Kendime kızdığım birkaç konu oluyor ve acımasızca kendimi kırarak, üzerek öğretmeye çalışıyorum yanlış yaptığımı. Çünkü bunu ben yapmazsam başkası yapacak.

Kendime kızdığım birkaç konu oluyor ve acımasızca kendimi kırarak, üzerek öğretmeye çalışıyorum yanlış yaptığımı. Çünkü bunu ben yapmazsam başkası yapacak.

Bazı şeyleri geç anlamam sanırım..
Farkına varıyorum ama biraz iş işten geçtikten sonra oluyor maalesef..
Neyse..
Zararın neresinden dönersem kardır diyip avutuyorum kendimi..
Ay karşımdaki hatasının farkına varınca onun yerine ben mahcup oluyorum ve istemsiz sanki hata yapmamış gibi davranıyorum birde her konuda umursamaz davrandığım için gerçekten umursadığım konularda arkadaşlarım umursamadığımı sanıyorlar anlamıyorlar
Cevap
12Cevap
Zamanında bazı şeylerin kıymetini bilmediğim için kızıyorum.
Kıymetini bilsen sonuç değişir miydi?
şu an ki aklım olsa, yine bir çok şey benim için daha güzel olurdu..
Kim bilir... Belki de her şey aynı olurdu.
Bunu bilemeyiz tabii ki.. Bazı pişmanlıklarımıza günü geliyor iyi ki diyoruz. Her zaman söylerim; insan hata yapmaya meyilli bir canlıdır. Duyguları, hevesleri, istekleri kâh zaman hataya sürükler. Önemli olan hata olarak algıladığımız bazı yaşanmışlıklara geçmişin izinde nasıl bakabildiğimiz.
Bazı duygular zamanla değişime uğrayabilir. Dediğin gibi... Olmadığı için şu an üzüldüğün bir şeye, daha sonra şükredebilirsin. Ama ben anlık olarak kızıyorum kendime, geçmişe dönüp değil. Önemli olan sadece bu andır.
Duygular değişimden ziyade yaşanıyor ve bitiyor. Ya da dediğiniz gibi hoş olan duygusal eylemlerin zıttını duygudan sayarsak, evet değişime uğruyor. Herkes bugünü yaşar, bugünü planlar.. lakin bu hayatın rutin küçük resmidir. Bir çok kişinin aklında geçmişin olumlu/olumsuz anıları, geleceğinde ise hatırı küçük/büyük kaygıları vardır. Ne diyelim herkes gönlünün ve aklının ekmeğini yesin.. 🙏
Umarım öyle olur 🙂
Ciğeri beş para etmez insanlara zamanında verdiğim değer için kızıyorum...
Çok fazla harcama yapıyorum
Çok fazla yardımcı olmaya çalışıyorum
Çok fazla derinlere dalıyorum.
Bu konular beni sinir ediyor
Kendimi kızmıyorum ama bazen aşırı iyi olabiliyorum
Kendine niye kızıyorsun hata olduğunu düşünüyorsan yapma. Eğer yaptığım şey benim karakterim ben buyum diyorsan da yapmaya devam et
Herkesi kendim gibi sanıyorum ve çok çabuk inanıyorum...
Senin yaptığını yapıyorum ama ben ögrenemiyorum 😅😅
Eğitimime daha fazla ağırlık verip kendimi geliştirmediğim için
Kırıldığım halde tavrımı koyamamak anında affetmek… tabi sonunda ben üzülüyorum
Herkese fazla güveniyorum gereğinden fazla inanıyorum çok alışveriş yapıyorum
Aşırı iyi niyet
Verilmeyecek müşteriye malzeme vererek 😅
hep yanlış ata oynadığım için
Vaktini boşa harcama ve tembellik etmemden dolayı.
Bir çok konuda kendime kızıyorum
Gönül işleri
İyi niyet konusunda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?