Eşim evde bir şeyleri değiştirmeme karışıyor, ne yapmalıyım?

Kızlar selam. Kocam Aslan burcu bir adam. Evimiz 2+1 bir odasını ardiye gibi kullanıyoruz. Evlendikten sonra malum kilo aldı adam. Gittik yürüyüş bandı, spor aletleri vs. Aldık o odayı topladık spor odası gibi yaptık. Ama eşim 1 sefer kullandı o odayı sonra bir daha spor yapmadı adım bile atmadı. Bunun sebebi de çalışma saatlerinin tutarsızlığı. Yani 10 saatten fazla çalışıp bide üstüne spor yapacak hali yok.

Benim birde 2 kedim var. Normalde o odayı eşim sahiplenmeden önce ben orayı hem ardiye hemde kedinin kumudur mamasıdır oraya koyuyordum. Koku olmasın, kumları patisiyle oraya buraya taşımasınlar en azından o oda pislensin sadece diye. her şey iyi güzeldi eşim sonra herşeye karışmaya başladı.

"Ben spor odası yapıcam orayı mis gibi kilo vericez bak, zımba gibi olucaz" falan filan. Özetle şu an orası kullanılmıyor.

Bende kullanılmadığı için hayvanların eşyalarını tekrar oraya taşımak istediğimi söyledim. Çünkü şu an kedi kumu bizim duşumuzda. Mamaları da koridorda.

Eşim diyoki "kullanırım fırsatım olunca","o odayı ben boşuna mı kurdum","yapıcam spor müsait olunca" gibi. O fırsat olmayacak arkadaşım anlamıyor musun 😂

Aylardır bu odanın savaşını veriyorum. En son çocuk yapıcam arkadaşlar bi bok diyemiyecek. Bu gibi durumlar yaşadınız mı, eşime o odanın saçma sapan boş kalmasını istemediğimi daha nasıl anlatabilirim?

Evde gün boyu oturan, temizleyen, çekip çekiveren de benim arkadaşlar. Bunu da söyledim ona. Ama maalesef ben kişiliğinin bu olduğuna inandım artık.
Eşim evde bir şeyleri değiştirmeme karışıyor, ne yapmalıyım?