Soyut mevzulara yeni bir boyut kazandırmak, derin düşünmek gibi özellikler sizde mevcut mu?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soyut mevzulara yeni bir boyut kazandırmak, derin düşünmek gibi özellikler sizde mevcut mu?

Aslında dünya üzerinde herkesin ilgi alanı, hobisi, sevdiği bir spor vardır muhakkak.
O ilgi alanına dahil sahalara dair de muhakkak bilgi birikimi yapmalıdır. Ve bilgi biriktikçe de görüş sahibi olur kişi, ehilleşir, olgunlaşır...
Entellektüel gelişim budur ve herkes bu yola girmelidir.
Hoş, bu ekonomide insanlar '' kendini gerçekleştirme '' yoluna nasıl girecekse yaşam derdinde...
Entellektüel kavramını öğrendiğimden beri kendimi cahil hissediyorum özel olarak eğitim almak ve kendini eğitmek lazımmış ve bende bunu yapacak hiçbir imkân yok ne yazık ki kaynak sahibi büyüklerinden değil belki ama Türkiye'de ki bir çok yaşıtımdan öndeyim diyebilirim mantık kullarını öğrendim bilimin ve sanatın yapısı öğrendim vb.
Evet, entelektüel olmaya çalışıyoz da entelektüellik, böyle soyut osuruklar değildir. Ya da çok bilgi sahibi olan da değildir, öyle olsa PCler de entel olurdu.
Topluma yol gösterebilen, aydınlanmacı kişilerdir, aydındır. Bu yüzden dinciden aydın olmaz mesela.
Sosyoloji, antropoloji, psikoloji, ekonomi, dış politika ve uluslararası ilişkiler, savunma sanayi, insan kaynakları yönetimi ve üniversite bölüm ve tercih araştırmaları ve analizi konusunda bilgim yüksektir.
Cevap
18Cevap
Derin ve detay düşünmeyi severim
Evet entelektüel bir insanım
Felsefe, mitoloji, tarih, din, psikoloji ve bilime kadar bildiğim konularda konuşabilirim bilmediğim şeyler elbette vardır araştırıp kendime yeni bilgi katıyorum. Sorguluyorsam ayrıntısına kadar düşünürüm entelektüel olduğumu iddia etmiyorum açıkçası olmak için herhangi bir çaba içine girmedim merak ve öğrenme tutkusu var. Entelektüel birisi olduğunu empati yeteneği, merak, zeka, sorgulamak ve narsisizmden soyutlanmış gözü kör eden egosunu dizginleyip çok da özel biri olmadığını kendine söyleyebiliyorsa o entelektüel birisidir.
Yani bilemedim. Aşırı entellektüel tipler gibi durup durup varoluşsal sancılar yaşamıyorum. Öyle normal düzeyde bi entellektüellik diyebiliriz
üç dört konuda hatrı sayılır düzeyde bilgim var. mitoloji, din, psikoloji ve tipoloji (psikolojik). Orta düzeyde bilgimin oldugu konular astronomi ve hukuktur.
Genel geçmek gerekise eski ahit, ölü deniz yazıtları ve rabbinic yazıtlar bunların hepsi kökünü sümer ve mısır mitolojilerinden almaktadır. Burada her şeyin kökü paganizmde yatmaktadır dersem biraz tepki toplarım :) Alternatif tarihe girer biraz daha uzatırsam anlatacaklarım :D
güzel alanlar
Evet, kendimi entelektüel biri olarak tanımlayabilirim..
Merak ettiğim ve ilgi duyduğum konuları yeni keşfetmeye başladım diyebilirim.
Bazı merak ettiğim meseleler var
Bazen bu konularla ilgili şeyler izliyorum
Müzik mesela uzay resim şiir benim sevdiğim konular
Yerine göre entelektüel biriyim
Feridun abi yine. hikayesi mi yazıyorsun?
Değilim, hatta cahilim diyebilirim.
Değilim ama olmak çok isterdim
Ooo hemde nasıl
Yüksek düzeyde. :D
Entel ve dantelim efenim
uzay, tarih ve siyaset konusunda bilgiliyim
Kemal Kılıçdaroğlu denilen etkisiz eleman, proje herif yüzünden ve halkın malliğından. Muharrem İnce nin iyi yönetecegini düşünüyorum gerçek bir devlet adamı geleceğe yönelik projeleri var
Evet, mevcut
Evet
Tabi efendim
Hayır değilim
Evet
Öyleyim galiba
Hayır değilim bence
Evet mevcut
Hayır değilim
Ben cahillektüelim
Ne guzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?