İlgi çekici bir yazı okudum sizinle de paylaşmak istedim biraz uzun ama degisik
Vietnam Savaşı sırasında savaş departmanında görev yapan özel kuvvetler yetenekli casusları aramak için Amerikan Kızılderililerinin yaşadığı bölgelere gizli uzmanlar gönderiyor. Özellikle sıra dışı iz sürme yetenekleri olan insanları hedefliyorlar.
Amerikan yetkilileri amaçlarına uygun kişileri bulduktan sonra, onları bir şekilde ikna ederek bazılarını askerliğe kaydediyorlar.
Artık bir Amerikan askeri olan Kızılderili gençleri, bir süre sonra doğal yaşam alanlarında gösterdikleri beceri ve kabiliyetleri kaybetmeye, kendilerinde istenen görevlerde başarısız olmaya başlıyorlar.
Bu performans kaybından sonra nedenlerini araştırmak amacıyla kapsamlı çalışmalar başlatılıyor.
Araştırmalar sonucunda elde edilen ilk bilgilere göre, askere alınan erlerin saçları kesildiği için duyusal yeteneklerini kaybetmiş olabilecekleri ve bu nedenle altıncı hislerini kaybetmiş olabilecekleri anlaşılıyor.
“Artık 'sezgileri' güvenilir değildi, ince detayları 'okuyamıyorlardı' ve süptil duyular dışı bilgiye erişemiyorlardı.” Diye not ediliyor.
Araştırmanın bir sonraki aşaması ise kontrol grubu ve deney grubu oluşturarak, kıyaslamalar yapmak oluyor.
Adamlardan birinin saçı kesilmezken, diğerinin saçı kesiliyor. Sonra iki adam tekrar teste tabi tutuluyor.
Saçları uzun olan adam yüksek skorlar almaya devam ediyor.
Konuyla ilgili yapılan uzman yorumlarından biri aynen aşağıdaki şekilde;
Saçlar, beyin sapına, limbik sisteme ve neokortekse çok fazla miktarlarda önemli bilgi aktaran bir tür son derece evrimleşmiş ‘duyarga’ veya ‘anten’ olarak düşünülebilir.
İnsanlarda sadece saç değil, erkeklerde yüz kılları beyne ulaşan bilgi ana yolu sağlar; saç aynı zamanda enerji yayar, beyin tarafından dış ortama yayılan elektromanyetik enerjiyi yayar. Bir insan uzun saçlı iken ve saçlarını kestirdikten sonra Kirlian fotoğrafları ile bu görülmektedir.
Saç kesildiği zaman, ortamdan alınan ve ortama gönderilen aktarımlar büyük ölçüde engellenir

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer