Birine akıl vermek bence o kişiye "sen akılsızsın" demenin kibar yoludur. Öyle görmediğiniz kişilere boşuna akıl vermeyin. Herkesin aklı kendine...

Birine akıl vermek bence o kişiye "sen akılsızsın" demenin kibar yoludur. Öyle görmediğiniz kişilere boşuna akıl vermeyin. Herkesin aklı kendine...

Her şeyi tecrübe etmeye ne zamanımız ne enerjimiz ne de maddi kaynaklarımız yeter. O sebeple başkalarının tecrübelerinden, aklından istifade etmek isterim. Daha hızlı ve doğru yol almak için.
Benim aklım bana yeter mantalitesi bana göre kibirden başka bir şey değildir.
Karşımdaki kişilerin fikirlerini dinlerim. Belki benim düşündüğümden farklı bir bakış açısı arz edecek ve bu benim de mantığıma yatacak. Sonuçta akıl akıldan üstündür.
İnsan resmin içinde iken odaklandım kısmını görür bazen geniş bakamaz. O nedenle güvendiğim benim için kıymetli olanların bana akil vermesinde hic bir sakınca görmüyorum. Akıllıyım ama bazen mantıklı düşünmediğim de olur.
Evet. Kıymetli gördüğümüz, güvendiğimiz insanların düşüncelerini elbette dinlemeliyiz. Lafım fazla samimi olmayanlara.
Aslan bile kendisini sinekten korumalıdır diye bi laf var 😃 yeri geliyor o sinek bile vızz vızz uyutmuyor ben bunlara sinek vızıltısı diyorum
🌸💋💕
💋💋💋
Cevap
7Cevap
hayır kimsenin aklıyla hareket etmem
Kendi fikrini söyleyebilir insanlar.. Bu çok normal..
Son karar bende olduktan sonra önemli değil bu..
Hayır sonra ona kızarım bu hoşuma gitmez Kendi aklım ile hareket etmeyi severim yanlış veya doğru öğreniyorum zaten
Değer verdiğim ve önemsediğim biriyse dinlerim fikirlerini ama bazen çok istediğim bir şeyse gönlümden geçeni yaparım.
Kimse kendisine akıl verilmesinden hoşlanmaz ne kadar yanlış bir yolda olursak olalım rahatsız edici...
İnsanların tecrübelerinden faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. Ama en son yine kendi bildiğimi yaparım. 😂
Merhabalar
Başkalarının tavsiyelerini dinlerim , ama uygulamayı kendi fikirlerime göre yaparim
İstişare etmek güzeldir mantıklı bir akıl vermeye neden olmasin
Kesinlikle hayir ama onlardan bir şey öğrenmeye çalışırım.
Verdiği akıl mantıklı geliyorsa dinleyebilirim
Hayırr
Yaşım gereği hayır
Hiç dinlemem bile
Hiç benlik değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?