- Bireyin ilişki hayallerini yok etmek. Bu amaçla narsist sapık, karşısındakinin beklentileriyle oynamak için yakışıklı prens maskesini takar. Asla yaşayamayacağı duyguları ifade eder. Başlangıçta idealinde kurbanına kendini sunar ve ardından kendisine acı çektiren bir celladın yüzünü ortaya çıkaran bu güzel maskeyi çıkarır. Ve aynı şekilde yok etmek, bu kabusu yeniden yaşamaktan korktuğu için artık birine güvenmeyecek olan kurbanda gelecekte romantik veya dostane bir karşılaşma umudu olabilir. Büyük olasılıkla duygularını daha fazla göstermeyecek. Kalbi donacak ve tekrar kandırılmaktan korkan kişiliğini gölgede bırakacak. Artık kimseyle duygusal bağ kurmaya cesaret edemeyecek.
- Narsist sapık, iltifatlarını sessiz saldırganlık olarak gizlemek için sık sık çifte bağ kullanır. İşte bir örnek: “İyi giyinmişsin, sana çok yakışıyor… bir kez olsun. (Bu sözden gurur duymanız için size zaman tanımak için birkaç saniyelik sessizlik, cümlenin ikinci kısmındaki düşüşle birlikte, en hafif tabiriyle rahatsız edicidir). Dilsizsiniz: Bu tür bir yorumu nasıl anlamalısınız. Aynı zamanda sözlü savunmalarınızı dondurur. Grégory Bateson'un sistemik terapideki çalışmalarına ve ikili bağın etkilerine bakın: birçok insan profili üzerinde yıkıcıdır.
- Daha da kötüsü: muhteşem bir insan seçmek ve onu en değerli iç kaynaklarından, yani sevgisinden, duyarlılığından, yaşama sevincinden, sezgisinden, fedakarlığından, cömertliğinden, nezaketinden, kırılganlığından, nokta atışı arzularından uzaklaştırmak. Utanıyor, neredeyse insanlığından.. Bunu başarmak için, narsist sapıkların saldırıları, kurbanı en derin ve en mahrem şeylerinde onu incitmek için güzel niteliklerini onunla her paylaştığında sert olacaktır.
Narsist sapıkların bize aktardığı olumlu noktaları sıralayabilir misiniz?
Kim olduğunuzun bilgisi: Kuralsız sapık bir oyun oynamak için piyon olarak seçildiniz çünkü altın bir insansınız, içinizde çok canlısınız ve o sizi kıskanıyor, her şeye sahipsiniz, empati, nezaket, sorgulayıcı , Aşkı hissedebilirsin vs. hiçbir şeyi yok.
Sen güneşsin ve o bir kara delik. Seni yok etmeye çalışarak sen olmak istedi çünkü onlar insanlığın büyük bokları.

Güncellemeler
+1 yıl
Onlar gibi davranmaya çalışmayın
Değişirler diye beklemeyin.
Onlarla birlikte terapiye gitmeyin.
Onları küçümsemeyin.
Asla aracı olmayın.
Sizi daima aşağılamaya ve aşağı çekmeye çalıştıklarında onlara asla inanmayın.
Değişirler diye beklemeyin.
Onlarla birlikte terapiye gitmeyin.
Onları küçümsemeyin.
Asla aracı olmayın.
Sizi daima aşağılamaya ve aşağı çekmeye çalıştıklarında onlara asla inanmayın.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer