Nasıldın, nasıl oldun?

O zamanlara ait fotoğrafıma denk geldim.. O zamanlarda kalıp, bu zamana gelememiş ne çok şey varmış be.. 😊
Nasıldın, nasıl oldun?

O zamanlara ait fotoğrafıma denk geldim.. O zamanlarda kalıp, bu zamana gelememiş ne çok şey varmış be.. 😊
Çok da büyük fark yok. Neredeyse o yıllardaki ben ile şimdiki ben aynıyım. Belki o yıllarda şimdikinden daha olgunca hareket edip, daha olgunca kararlar alabiliyordum. O yaşlardaki birine göre yeterince olgun biriydim yani.
Hemen yazmam lazım ama nereye diyerek, biraz da okunsun istediğimden belli ki, aklıma gelen ilk başlığın altına büyüme sancılarımı kusmak üzere işten erken ayrıldım. büyüme süreci bir gün uyandım ve büyümüş birine benziyordum gibi ilerlemiyor bünyemde. dengesiz, sancılı, düşmeli kalkmalı, doğru bildiklerini unutmalı, unuttularını yeni baştan yaratmalı oldukça zikzaklı bir grafik çiziyorum. yine de son bir yılda büyüdüğüme dair gözlemlediğim tek bir ibare var ki o her geçen gün, büyük bir ivmeyle doğrusal hareketini sürdürmeye devam ediyor. kendime izin veren tarafım. kendime izin veren tarafımın kapladığı alan genişliyor her geçen gün ve sesi de kısılıyor ters orantıyla. daha uzaktan, daha yargısız, korksa da vardır bir bildiği diye gözlemler halde buluyorum daha sıklıkla kendimi. bütün bunlar, ve hata yaptığımı bildiğim durumlarda dahi, telafi çabasına kalkışmadan evvel beklemeye başlamasıyla, büyüdüğümü hissettiriyor bana kendime izin veren tarafımın sessiz sedası genişleyen güvenlik çemberi...
Yine çok güzel yazmışsın..
😊👋
Rica ederim..
O zamanlar 21 yaşındaymışım. Toy, kendinden ve dünyadan bihaber yaşıyordum. Saf, cesaretsiz, enerjik ve hayal dünyası geniş biriydim. Şimdi düşününce hayallerim, duygularım çocuksu ve toz pembeymiş 😊
Bazen hep aynı yaşta kalmak istiyor insan, hep aynı yılda hep aynı kişiler yanında olsun istiyor.
Şimdi ise cesaretli, kendine güvenen, çok daha olgun, daha az enerji sahibi biriyim 😅
Bugün ki aklımla o günkü yaşta olmalıydım.
7 yıl önce senden 1-2 yaş gençtim peh 😂😂😂
Böyle diyince nasıl mutlu oluyorum.. 😄
Ne için.. 😅
Haaa.. Unutmuşum ya zaman aşımına girince.. 😅
Hiçbir şey edemezsin.. 😂
Nasıl istersem.. 😄
Efendim.. 😂
Cevap
11Cevap
Askerdeydim 7 yıl önce. Zaten en büyük değişimim askerden sonra oldu. Babam sen askere gidince akıllanırsın demişti de he he demiştim. Adam haklı çıktı valla ahah. Düzeni, kavgalı olduğun insanla bile bir şeyler paylaşmayı, ne bileyim daha çok düşünüp, yalnız kalmanın kötü bir şey olmadığını öğrendim. Bundan 7 yıl sonra ne halde olurum bilemiyorum
Çok fazla fark var. İlk olarak çok sağlıklıydım :D. Hala gür saçlarım vardı. Cahildim, hiçbir şeyin farkında değildim.
Evet çok fark var özellikle karakter
Koskoca 7 yıl geçirmişsin sana da 25 vermiş gecen biri daha vardı 1 yıl geçirmiş onada 25 vermişler.
Sence adalet mi?
İsyan mesajı yazardım ben olsam istemiyorum alın xperlerinizi diye.
En büyük isyanımız bu nedenden olsun.. :)
hafiftim yedi yıl önce. kafam kuş gibiydi. ağrım sızım yoğdu, arkadaş sırtım çılgınca ağrıyor benim! :D
Yaşlılık zor galiba.. 😄
sanırsın ki, yirmili yaşlarının başındasın! koca kurt seni de görürüz birkaç yıla :D
3 yıl diyip geçme..
Düşününce bile fenalık geldi.. 😄
göz açıp kapayıncaya geçer 😉
Açanın... 😅
eh çok görmeden hayata devam o vakit 😂
Gördüklerim göreceklerimin teminatı olmasa da olur hani.. 😄
Daha acımasızım
Sevdiklerime daha cok değer vermeye başladım
Hayata çok anlam yüklenmemesi gerektiğini öğrendim
Duygu his olgularım köreldi
Çaresizliğin hayatta ki en boktan duygu olduğunu iliklerime kadar hissettim
Evet çok fark var. 7 yıl önce 18 yaşındaydım şimdi 25 yaşındayım. Yaşadığın olaylar , tatmış olduğun bir çok duygular insanı değiştiriyor. Bu yaşımda değil fakat daha erken yaşta olgunlaşmaya başlıyorsun. Daha çok sessiz kalıyor daha çok gözlem yapıyor ve daha çok düşünüyorsun
Daha yorgunum, daha yalnızım, daha mutsuzum, iyi yanından bakarsakta çalışıyorum paramı kazanıyorum mutluyum bu yüzden, çevrem değişti yine az ama öz insanlar var hayatımda ama kaliteli insanlar ama hayat arkadaşım yok böyle yani.😊
Güzel soruydu sorunu cevaplarken hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti resmen, en iyi soru seçilmeli bence.
Olmaz mı? Daha bi aşık, daha çok inanan, çabucak güvenen biriydim 7 yıl önce. Şimdimi söylemiyim..
Elbette fark var çünkü yedi sene önce 15 yaşındaydım henüz liseli bir kızdım toydum 😊
Tanınmazsın...😄
Sen beni her halimle tanırsın 💃
Saçlar yine kızıldır kesin.. 😄
Yok o sıralar kumraldı 😂
Hayret.. 😄
😙
o zaman daha geç ypruluyordum şimdi daha erken.
Say say bitmez bende ki.. Düşün, bı 14 yaşında falanım..
Var olmaz mı? Lanet olsun saçlarım döküldü. Yarı kel oldum...
Hiç bi farkım yok karakterimde dış görünüşümde hala aynı😄
Aynı değişen bir şey yok, boş geldim boş gidiyorum. 😄
Bu güzel sorun için teşekkürler. Bnde bugün 10 yıl öncesine bakiyordum. Kaybettiğim insanlar var maalesef arada geçen zamanda. O zamanlar güzelde değildi şimdi daha kötü. Gelecekte bundan kötüsü olmaz umarım.
Evet çok fark var daha bilinçliyim artık herşeyin daha farkındayım
Evet kesinlikle çok ama çok fark var..
O yıllardaki ben ile şimdiki ben bakıldığında aynı hiç bir fark yok ama yaşanan sağlık probleminden dolayı fark var
Öyle mi..
Geçmiş olmuştur umarım.. :))
Geçmedi benimle ömrümün sonuna kadar yaşayacak olabilecek tedavi yapıldı ama yarım bir insanım diyebilirim..
Bana yazar mısın yeni hesap diye yazamıyorum. Yabancı değilim 🥺
O zamana ait fotoğrafını atsana bana.
Kime.. 😄
Sırma s. 😂
😂😂
Ohoo o kadar çok fark var ki.
Olmaz mı illaki fark vardır
O zamanlar daha deliydim
O zamanlar daha küçüktüm, büyüdüm 😬
Git gide katılaştığımı hissediyorum fark bu
küçüktüm büyüdüm, tecrübelendim..
Aynıyım değişen bir şey yok