Türkiye'de eşcinsel olmak ne demektir?

• Okul hayatınız boyunca yaşıtlarınız tarafından zorbalığa uğrarsınız. Mahallede isminiz "top" olur.
  • Ailenizden bunu sır gibi saklamanız gerekir. Yoksa en iyi ihtimalle sokağa atılma ihtimaliniz vardır ve hayata hiçbir şekilde tutunamazsınız.
  • Yolda yürürken sürekli insanlarla uğraşmak zorunda kalırsınız. İnsanların iğrenç davranışlarına katlanmak zorunda kalırsınız. Caddede arabanın içinden bana el kol hareketi yapanlara bile rastladım.
  • Okuduğunuz üniversiteyi yalnız geçirirsiniz. Hele ki mühendislik fakültesinde bunun olması kesin gibidir. Arkadaş olduğunuz kişiler de sizi vicdan azabına uğratır çünkü eşcinsellerle arkadaşlık eden kişiler de dışlanır. Onlara zarar gelmesinden korkup onlardan uzaklaşmaya başlarsınız.
  • İstediğiniz gibi olsanız da istediğiniz gibi davransanız da o içinizdeki lanet ses asla susmaz. Bir yandan toplum baskısı bir yandan da yalnız kalma, dışlanma korkusu yaşayan o içinizdeki ses sizi yalnız bırakmaz.
  • Yeni insanlarla tanışamaz olursunuz bir süre sonra. Dışarıya da çıkamamaya başlarsınız. Sosyal fobik bir insan olursunuz.
  • Neden eşcinsel olduğunu bilmediğin için de kendini kötü hissedersin. Diğer insanlar bir bir iyi yerlere gelirken sen sürekli bunalım içinde olursun. İnancına yönelerek kendini rahatlatmaya çalışırsın ama insanlar ona da laf eder. Kendileri her türlü günahı işlerler ama laf sana gelince hemen ahlak bekçisi kesilirler.
  • Kendini bulunduğun yere ait hissetmezsin. Çünkü herkes seni dışlama eğilimindedir. Haliyle her şeyden soğursun. Ne zaman kendin için bir şeyler yapsan insanlar ona da engel olur.
  • Gelecek kaygısını herkesten fazla yaşarsın. Çünkü Türkiye'de kendi gibi davranan LGBT bireylerine genellikle iş verilmez.
  • Tüm bunlara rağmen hakkını aradığında ya da sesini duyurmaya çalıştığında " Yeter artık gözümüze sokmayın" ya da "Beni ilgilendirmiyor top" derler ama bilmiyorlar ki henüz kendi hikayeleri bitmedi. Hayat devam ediyor. Herkesin başına gelebilir.
Türkiye'de eşcinsel olmak ne demektir?