Aşağılık kompleksinden nasıl kurtulacağım?

Ben 20 yaşındayım ve küçüklükten yaşadığım travmalardan asla kurtulamıyorum. İlkokul yıllarımdan lise dönemime kadar zorbalık gördüm, ortaokulda daha fazlaydı. Benim küçükken kuzenim yüzümü tırnaklarıyla çizmiş ve izler var ergenliğe de erken girince yüzüm çok kötü olmuştu o yüzden çok dışlanmıştım. Lisede sivilcelerim geçti ama yüzümdeki izlerden asla kurtulamadım (çevremdeki insanlar çok yakından belli oluyor sadece dediler ama bana öyle gelmiyor) ve çok durumum olmadığından pahalı işlere girişemiyorum (lazer falan) ve cildim hala çok iyi olmasa da kendimi iyi hissetmek için makyaj yapıyorum. Makyajla aynada kendimi seviyorum fotoğraflarda ara sıra iyi çıkıyorum ve bana biri güzel dese de inanmıyorum. Geçmişte birçok kişi bana çirkin dediği için birilerinin bana güzelsin demesine inanamıyorum ve kimseye de güzel miyim diye soramıyorum. Çirkin hissettiğimden sosyal anksiyetem de var dışarı çıkınca kafamı yerden kaldıramıyorum. Arkadaşlarım var ama onlar benimle tanışan kişiler ben kimseyle tanışamıyorum. Psikolojik destek almak istiyorum ama başkasına içimi açmak zor geliyor. Burada anonim şekilde sormak geldi aklıma, ne yapmam lazım sizce lütfen yardım edin 🙁

Aşağılık kompleksinden nasıl kurtulacağım?