Bunu ilk defa açıklıyorum. ben yalnız kaldigimda hayali insanlar ile konuşuyorum ve bu çocukluğumdan beri var ve aşırı zevk alıyorum bu durumdan mesela hayalimde ki bir erkekle konuşuyorum onunla her şey yapıyorum çok tuhaf gelecek belki ama bu böyle ve nedenini merek ediyorum. bu zamanla geçer mi yoksa hep böyle mi devam edecek. ve neden oluyor piskolog var mı araniz da varsa bilgilendirirse çok iyi olur. hiç kimse bilmiyor bunu eşim ailem kendime bile söyleyemiyorum bu durumu ama çok merek ettim sormak zorundayım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu konuda uzman değilim kesinlikle ama sebebi büyük ihtimalle yalnızlık, ilgisizlik, sevgisizlik gibi şeyler. Ben de genelde hayal kurarken bazı karakterleri düşünürüm, kafamda konuştururum ve cevaplarım ama benimkisi genelde sıkıldığımda eğlenmek amaçlı veya şöyle bir durum yaşasaydım ne yapardım gibi olasılık tahmini üzerine oluyor. Eğer hayal, rüya gibi değil de halüsinasyon gibi kimsenin görmediği birini görüyorsanız bir uzmana danışın. Genelde bu tarz durumlar ilgisizlik ve yalnızlıktan olduğu için, bu durumu yaşayanlar hayali arkadaşlarından vazgeçmek istemez yine yalnız kalmamak için. Buna aldanmayın, gerçek hayattan koparsınız yoksa. Çevrenizdekilere anlatmadan önce dediğim gibi bir psikoloğa görünün ve size koyduğu tanı üzerinden durumunuzu kontrol altında tutun. Sonrasında dilerseniz yakınlarınıza da durumunuzu açarsınız ama eğer sizi tanımayan ve açığınızı arayan birileriyse, size kötü sıfatlar takabilirler. Kontrol altına alınmazsa ileride size çok zarar veren olaylar yaşatabilir. Aman dikkat!
02 Yorumla
Soran+1 yılBen birde şundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum istediğim hayatı istediğim kişi olamadığım için hayalimde istediğim kişi olarak bunu yaşıyorum ve mutlu oluyorum tabi gerçeklikten kopuyorum ama bu anlarda kendimi daha iyi hissediyorum insanlardan sıkıldığımda hemen bu olaya itiyorum kendimi kendim yapıyorum içimden boyle yapmak geliyor öncede sabaha kadar uyuyamazdim böyle yapmaktan şimdi azaldı sanırım yaş gittikçe bu durum da azalıyor. sadece gerçekle hayali karistirmamam lazım.
- +1 yıl
Evet dediğiniz gibi gerçek hayatta olmak istediğiniz kişi olamıyor, beklediğiniz ilgiyi alamıyorsanız buna sebebiyet verebilir. Bunu severek yapmanızı anlıyorum fakat yine de bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim. Tamamen hayattan koparabilir sizi. Yol yakınken bir çözüm bulmanız sizin ve çevreniz için iyi olur. Sağlıcakla kalın!
En İyi Cevaplar
+1 yılBende böyleyim ama konuşunca kendimi rahatlamış hissediyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılBende
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnlattıkların ve yaşadıkların gerçekten hiçte normal şeyler değil zaten sen de bunu farkındasın. Şimdi bunlar sana güzel ve tatmin edici geliyor olabilir ama ileride acısını çok daha sert yaşayabilirsin. Bu durum kalıtsal olabilir yarın öbür gün çocuğuna da geçebilir. O yüzden şimdiden bir uzmandan destek alman da fayda var. Senin yerinde olsam çok geç kalmadan mutlaka bir kliniğe başvuru yapardım ve bu durumdan aileme bahsederdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen yalniz bir cocuklukmu gecirdin.. yani yeteri kadar sohbet muhabbet arkadaaslik anne baba iliskisi olmadimi
010 Yorumla
Soran+1 yılEvet benimle doğru düzgün ilgilenilmed hatta hiç ilgilenilmedi sevilmedim hiç
Cevap sahibi+1 yılTamam iste sende bu yuzden kendine hayali karakterler yarattin.
O hayali karakterler senle senin istedigin sekilde ilgilendi.
Senle senin istedigin konulari konustu.
Senin o yasamdaki yalnizligini bu hayali kisiler paylasti.
Soran+1 yılBu açıdan bakmadim hiç
Cevap sahibi+1 yılAma isin ozundeki bu...
Sizde cahil bilimden uzak.
Dini bilgisi zayif insanlar gibi, olayi ruhani varliklara mi bagladiniz😊😊
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılYasin kac. Evlimisin
Soran+1 yıl26 evliyim
Cevap sahibi+1 yılPeki evlendikten sonrada bu devam ettimi. Esinle iletiismin ya da sohbetin vs olmuyomi
Soran+1 yılSoruyu okumadın galiba devam etmese neden sorayım ediyor. iletişim az muhabbet vs sevmez eşim.
Cevap sahibi+1 yılİste sebebi bu. Halen...
Seninle adam akillica sohbet eden. İletisim kuran birileri yok
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
25Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 206,9b cevap paylaştı.
u +1 yılSöylemelisiniz bence
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılolayı içerlemiş ve sanata dönüştürmüşsün.
eğlenceli kısmındasın , bırak elleme bence hemde herşeyi yapıyorsan keyifli bence.
paranid şizofreni teşhişi koyacaklar . ilacı iğneyi verecekler , libidon yerlerde olacak keyfin gidecek android gibi gezecen.
00 Yorumla Kendi kendine konuşmanın bikaç level üstü değil mi? Ben de kendi kendime konuşuyorum sıklıkla, hayal dünyamda da yaşıyorum tabii yalnızken. Bunu çok abartiyorsan bence iyi bir şey değil. Bence eşine söyleme , sen de kalsın yani. Bu durumu da kontrollü bir şekilde yaşamalısın.
00 Yorumla
+1 yılKulağıma çok eğlenceli geldi ben de mi aynısını yapsam acaba kendimi hayali bir karakter yaratıp onunla mı konuşsam
13 Yorumla- +1 yıl
Biz varken ayıp sana
- +1 yıl
İnsan kendi kendiyle konuşurken daha çok eğlenir
- +1 yıl
😥😥😥😥😥😥kustum kırdın beni
Kişilik & Karakter konusunda 553 cevap paylaştı. Bu durum psikolojik olarak şöyle yorumlayabilirim ailenin baskısı yüzünden fazla arkadaşı hatta hiç arkadaşı olmayan insanın başına gelen olaylardandir ama bu durum ilerleyen zamanlarda başına dertler açmaya başlıyacak evet hayal dünyasında yaşamak güzel ama çok fazlası ise insanı dış dünyadan uzaklaştırır ve iyice yalnızlastir bu iş hayatın eğitim hayatında hatta ailevi hayatında bile seni kötü gösterir ve olumsuzluklar başlama başlar
030 Yorumla
Soran+1 yılEvet dış dünya'yla bağlantım çok zayıf bazen dışarı falan çıktığımda çok tuhaf hissediyorum bunu engellemeyi düşündüm hatta bir ara engelledim de çok düşünmekten ama sonra geçti. ve bazen şey oluyor hayelimde konuşmaya alistigim için sosyal ve kapalı bir ortamda içimden bagirmak geliyor içimden geçirdim şeyi söylemek geliyor zorla tutuyorum kendimi. hatta bir olay yaşadım bununla ilgili olarak otobusteyim birden içimden iç sesim sevişmek istiyorum de diyor valla zor tuttum kendimi.😂😂
Soran+1 yılNasıl cozecem işte
Soran+1 yılÇok değişik şeyler kendim kurguluyorum mantıklı cevap bulup karşı tarafın söylemesini sağlıyorum yani kadın veya erkek her ikiside benim ama farklı kişiler
Soran+1 yılMesela ben kadınım x kişi ve x kişiyle sevgiliyiz onunla cafe ye gidiyoruz birşeyler içiyoruz bunun gibi şeyler bazen seks de kurguluyorum yani sevsme vs
Soran+1 yılÇocukken başladı evde yani mekan fark eder mi
Soran+1 yılMaalesef
Soran+1 yılİlk olarak çocuk yaşta başladı evcilik oynar gibi hayel kuruyordum bulaşık yıkarken sesli yapıyordum ondan sonra gizliden ve sessiz bir şekilde yapmaya başladım böyle başladı sanırım 7 8 yaşlarındaydim ilk başladığında annem babam fark ettimi bilmiyorum
Soran+1 yılYatılı okula gidiyordum ben okuldan eve gelince hafta sonum yakakta geçiyordu hep bu şekilde şeyler yapıyordum
Soran+1 yılEvet bu öyle hatırlıyorum
Soran+1 yılSeks uzun mesele ya yani oda çocuk yaşlarda oldu mst kesfetmemle daha çok çıktı ortaya nasıl desem seks fantezisi olur ya onun gibi şeyler
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılEvet yasadim
Soran+1 yılGerçek ilişkim olmadı hayali oldu. sevgilim olduğu zaman da onunla bir ilişkim olmadı cinsel olarak.
Soran+1 yılEvet.
Soran+1 yılGerçekten yaşıyor musum gibi oldu
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun aynısını ben de yapıyorum hemde yıllardır ama ben bunu psikolojik bir rahatsızlık olarak görmüyorum yaşadığım gerçek dünya farklı hayalde yaşadığım yer ayrı ikisi birbirine karışmadığı sürece bi problem yok bence eminim ki çoğu insanın da hayali kimliği vardır
00 Yorumla
+1 yılBunu sen kendin aklindan kuruyorsan , sadece egleniyorsun bence, ama yok sadece senin duydugun gordugun birileriyle konusuyorsan yani birsey sordugunda sana karsilik veriyorsa veya onlar sana soru soruyorsa o baska
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet böyle
Soran+1 yılKonuşuyorum o da cevap veriyor bana
Soran+1 yılGülüyoruz eğleniyoruz
- +1 yıl
Bu gorunmez varliksa yer degistirebilir ozaman sana istedigin cevaplari soyleyebilir. Senden bagimsiz birsey cunku
Soran+1 yılEvet.
- +1 yıl
O halde sor bakalim benim ismimi
Soran+1 yılCin değil
- +1 yıl
Kafasinda birisiyle konustugunu sanan kisiler neyle konustugunu saniyorsun sen? Cin hepsi , sendeki kendince evcilik gibi birsey karsida kimse yok ozaman
Kişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı. Bunu yaptigini biliyorsan sorun yok. Kendine özel bir dünya oluşturmuşsun ve mutlu oluyorsun. Eğer gerçek hayatına zarar vermiyorsa devam et. Unutma HERSEYİN YOLUNDA GİTTİGİ TEK DÜNYA HAYAL DUNAYASİ.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılSenin sorunun yalnız olmak, yalnız hissetmek...
Nedeni bu. Bu yüzden hayali arkadaşların yanına sığınıyorsun.
cut.
03 Yorumla
Soran+1 yılGaliba
- +1 yıl
Ergenlik dönemlerimde sıkça yapardım.
Bir baktım ki, ilerlemeye başladı. Yani hayali olarak konuştuğum artık resmen bana cevap veriyordu.
Bir müddet sonra dengeyi kaybediyorsun.
İyi bir şey değil yani bu yapılan.
Hayal kurmak iyidir, o hayallerle motive olmak iyidir. Ama hayatın içindesin, dünya belli, canlılar belli. Bunlardan bu denli soyutlamamalısın kendini.
Soran+1 yılDoğru umarım başarırım
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYalnız sen konusuyorsan sıkıntı yok ama da senle konuşuyorsa sıkıntı var
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Evet ne o da senle mi konusuyor
Soran+1 yılBenimle konusuyor evet
- +1 yıl
Hımm 🤔 o zaman değişik bi durum
+1 yılŞizofreni değilsin bence öyle demişler sadece yalnızlık. bu arada şizofreni cinli bir hastalık Allah korusun yani inanmazsan araştır bak.
00 Yorumla
+1 yılSen bir psikologa git bence ama kimseye açıklama.
02 Yorumla
Soran+1 yılGidersem açığa çıkar
- +1 yıl
Hayır psikolog söylemez. Ama sen depresyon tarifi et millete. ya da psikiyatriye git. Önce devlet hastanesine randevu al sonra özele git
+1 yılHayali seks yaptığını zannettiklerin 3 harfli olmasın?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya
+1 yılIç seninle mi konuşuyorsun, konustugun kişi erkek mi , ona göre yorum yapalım
010 Yorumla
Soran+1 yılNormal konuşur gibi konuşuyorum sessiz bir şekilde mesela yatıyorum yatakta kafama örtüyü çekip o hayalimdeki insanlarlarla konuşuyorum muhabbet ediyorum vs vs bir sürü şey
- +1 yıl
Baskıcı muhafazakar bir ailede mi büyüdün peki
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Yanı bunun etkisi büyük, bekar kende böyle miydin peki? Evlenince mi bu şekilde olsun
Soran+1 yılEvet çocukluktan geliyor
- +1 yıl
Eşin yanında iken de bu şekilde hayal dünyanda konusuyor musun için için
Soran+1 yılŞöyle oluyor yatarken aleni yapmıyorum mesela kafama yorganı çekiyorum arkamı dönüyorum öyle yapıyorum
- +1 yıl
Sıkıntılı bir durum Eşinle konus o an bence
Soran+1 yılDeli damgası yemek istemiyorum beni zaten kale alan yok birde böyle diyecem hepten deli muamelesi gorecem
- +1 yıl
Anladım hayırlısı o zaman normal hayatta değişik tavirlarin var mi peki
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde çocukken hayali arkadaş vardı arada ziyarete geliyor
00 Yorumla
+1 yılÇok yanlız kalmamya çalış bu durumu evlendikten sonra eşinden gelemeyen ilgi olabilirmi
01 Yorumla- +1 yıl
Evlendikten sonra atlatamaman
- Kişilik & Karakter konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılAynı durum maalesef bende de var 🤭 seni çok iyi anlıyorum 🤷♂️
08 Yorumla
Soran+1 yılNasıl başa çıkıyorsun
- +1 yıl
Dizginleyerek ve ayrı bir dünya inşa ettim kendime
Soran+1 yılFarklı bir şey yokmuş bende bu şekilde yapıyorum
- +1 yıl
Aslında fark çok lakin gorunende yok
- +1 yıl
Peki sen nasıl başa çıkıyorsun
Soran+1 yılYani kafama çok takmıyorum canım böyle davranmak istediği zamanlarda yapıyorum onun dışında yanımda insanlar varken normal bir insan gibi davranıyorum
- +1 yıl
Peki yazar mısın rica etsem bana
Soran+1 yılMaalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinize söyler misiniz bilmiyorum ama bi psikiyatriye görünmenizde fayda var hiç iyi durmuyor bu konu.
01 Yorumla
Soran+1 yılMümkün değil maalesef
+1 yılŞizofreni olabilir ruhsal hastalık bi psikiyatra gitmelisin
00 Yorumla
+1 yılZamanında eskiden belkide çok kişiyle konuşmak arkadaş olmak istemiyorsan bu şekilde kendin yapmış olabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılMümkün
Gizli Üye(18-24)+1 yılAklima kırmızı odadaki kadin geldi dedeler falan gelmiyor demi😅 şaka bir yana yanlizliktan olur bu sosyal çevre edin veya kursa falan git ilerleyebilir pekde iyi bir şey değil
20 YorumlaAslında kendi bilinç altınızla konuşmaktasınız ve onlara bir beden veriyorsunuz. Şizofreni değilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılsöyle de senden boşansın djsjxk
11 Yorumla
Soran+1 yılYani kim olsa öyle yapar
Sevgili olarakmi... nasil...
013 Yorumla
Soran+1 yılBaya normal gerçekte olduğu gibi
Soran+1 yılNasıl yani profesyonel olarak mı
Soran+1 yılAçığa çıkmasını istemiyorum
Soran+1 yılAnlatıyorum zaten
Soran+1 yılYani tam olarak neyi anlatayım onu anlamadim genel manada zaten açıkladım yani neyin neden kaynkli ve neler olduğunu
Soran+1 yılYorumlarda anlatıyorum
+1 yılPygmbr olmuşsun
02 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım vahiy de geldi hatta
- +1 yıl
Aynen öyle
tam da keçiboynuzu yiyordum
bu denk gelişin başka bir açıklaması olamaz
seni
bana yazmış yaradan
bekletme gel artık
+1 yılbeş cayi da yapiyo musunuz
00 Yorumla
+1 yılAyıp sana KS bussuru kişi var konuş biriyle
00 Yorumla
+1 yılkimseye söyleme sana inanmayıp deli derler
00 YorumlaGerçek birini bul konuş bence
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence direkt olarak doktora gitmen lazım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. şizofren olabilirmisin acaba?
00 YorumlaBence normal
15 Yorumla
Soran+1 yılNesi normal sence
Soran+1 yılYani bence hastalıklı bir durum canlı olmayan bir varlıkla konuşmak hayali
Eşinizle paylaşmalısınız bence anlayacaktır sizi
01 Yorumla
Soran+1 yılDeli der
Hoş geldin kırmızı oda Boncuk😆
10 YorumlaHemen doktura görün derim
00 YorumlaSöyle tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayali insanlardan cevap alabiliyor musun?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılEnteresanlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aynıyım
02 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak böyle mi
Cevap sahibi+1 yılEvet
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayirr
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyleyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöyleyin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemen iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizofrenik...
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayali insanlarla konuşuyorum, bunu eşime söylemeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım