Bir yetememe hissi var uzun zamandır...
Bir çok konuda eksik kalıyormuşum elimden geleni yapamıyormuşum gibi sanki. İnsanlar mı fazla talepkar ben mi fazla mükemmeliyetçiyim işin içinden çıkamadım.

Bir yetememe hissi var uzun zamandır...
Bir çok konuda eksik kalıyormuşum elimden geleni yapamıyormuşum gibi sanki. İnsanlar mı fazla talepkar ben mi fazla mükemmeliyetçiyim işin içinden çıkamadım.

Aslında bunun için özel bir çaba göstermiyorum zamanında elimden gelen her şeyi yaptım. Bir süre sonra bakıyorsun ki o emeklerinin hiçbir önemi yok sanki hiçbir şey yapmamışsın gibi davranıyor insanlar sana ben de bundan dolayı artık ekstra hiçbir şey yapmıyorum insanlara yetip yetmemek umurumda bile değil.
Ben yetersiz olduğumu düşünmüyorum.
Seninle olan arkadaşlığımızda da yetersiz değilsin, ben laf söz dinlemez asi bildiğimi okuyan duyguları ile hareket eden biriyim. Ama eğlenceli olduğumuda düşünüyorum. Ayrıca sende eglencelisin, özellikle dün son söylediklerini düşünmüyor degilim🤣🤣🤣🙈
Neyse bence o kadar düşünme ve kafana takma talepkar insanlardan az biraz uzak dur bence...
Evet hissediyorum maalesef. Hatta iş yerimden sırf bu nedenle çıkışımı dahi istedim fakat kabul edilmedi. Çünkü yetemiyor değiliz, kendimizi ikna edemiyoruz sadece.
Eminim sende üstesinden gelirsin, yoksa işin içinden çıkmak mümkün değil.
Var var olmaz mı.. çok üzülüyorum bu duruma.. herkesten elimi eteğimi çektim bir zaman oldu... insanları anlamaktan vazgeçtim.. eve kapattım kendimi.
Cevap
11Cevap
o bende de öyle oluyor fakat herşeyi oluruna bırakmak lazım
bide kendi özdeğerinin farkına varman lazım ne yaptıysan en iyisini yaptın sen özelsin değerlisin bu gibi telkinleri vermen lazım...
bide ben şunuda farkettim yetiştirilme şeklimizde bizi böyle yapıyor mesela sen iyi bir şey yapıyorsun fakat ailen sana seni yetersiz hissettirecek bir tavır sergiliyor sen neden böyle yaptın falan da filan da...
arkadaş ortamında da var bazı kardeşim var ki ego tatmini için sen yaparsın ama o gelir bir daha yapar senin yanlış yaptığını hissettirir ve ne trajedidir ki bu tipler ortamda da çok ilgi görür ve bundan dolayı da ezik yetersizlik duygusu çıkar ki bende de var sana önerim google ye Neden değersiz hissediyorum? yaşantı psikolojisi yaz ordaki yazıları bir oku işini görür diye düşünüyorum.
Bu durum gittikçe daha da mutsuz bir hal alacak kendi içinde.
İnsanlara yetmeyi bırakmazsan kendi mutsuzluğunda boğularak tamamlarsın kalan hayatını.. Kendine yetebilen insan olmak kafi.
Hep bir yarım kalmışlık... Her şey hızlı. Zaman yetmiyor. Durduğumda vicdan azabı... Bir şeyleri kaçırıyormuş hissi... Hep eksik bir şeyler.
@saskinomayra Dilimizde soylerken yarım kalan her şarkı, o gun tamamlana kadar zihnimizde kalır. Yaşanacak olanlar yaşanmamış olursa da aynisi gerçekleşir.
Hislerin dogru cevabı veriyor guven onlara.
Nasıl yapamayiz, neden zaman ayiramayiz diye cevaplar verme kendine.
Nasil yaparım, neler yaparım diye sormak lazım.
Sorunlara degil, çözümlere odaklanmak mesele..
@etkindusunceler çözümsüz kaldım. Üstlendiği tüm görevleri yapmam lazım ama ne zaman yeterli ne enerjim. Artık bu şekilde kabulleniyorum.
@saskinomayra bazı şeyleri kişisel gelişim egitimleri ile çözebiliriz. Zaman yönetimi eğitimi gibi.
Bazı şeyler ise içimizdeki paha biçilmez yaşam enerjimiz yani frekansımız.
Negatif frekans olamayız ne kadar pozitif frekans oldugumuz ile ilgili.
Mesela;
Bugun harika bir gün olsun ☀️☀️☀️
O kadar iyi anlıyorum ki seni.. Herkesi memnun etmeye çalışırken bitap düşmüş hissi
Bunu düşünmeyeli yaklaşık 5 yıl oldu. Oldugu kadar olmadıgı kader kafasındayım
Hayır hissetmiyorum çünkü benim insanlara yetebilme gibi bir derdim yok
Olursa ekime olmazsa s... i. me pozizyonundayim bu aralar
Cokmu art talep var değerlerini bilmek lazim
O düşünceleri uzun zaman önce bıraktım sadece kendim için yaşıyorum
O hisse kapılmıyorum kendimi çok fazla kasmıyorum işin açıkçası elimden geleni yaptığımı düşünüyorum
Bende de tam tersi, hep ben daha iyiyim gibi geliyor bana.
Her Zaman Her Yerde Ve Kesinlikle Sürekli
Hissetmiyorum
Ara ara oluyor ama geçici.
Aileme yetemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?