Şizofreni olma korkumu nasıl yenerim?

Yazı uzun ama rica ediyorum lütfen okuyup fikrinizi sunun, çünkü hiç iyi hissetmiyorum. Öncelikle sitede bulunan veya bu yazıyı okuyan şizofreni veya herhangi bir fiziksel psikolojik rahatsızlığa sahip kardeşlerim lütfen beni yanlış anlamayın, sadece içimi kemiren korku var ve tavsiyeye ihtiyacım var. Ben ara ara hastalık hastalığına tutuluyorum, kendime sürekli psikolojik ve fiziksel hastalık teşhişi koyuyorum. (Izledigim videodaki şizofreni hastası biri de bunu yasadığını söyledi) Şizofreni başlangıcındayım diye korkuyorum, ünlülere veya dizi karakterlerine aşık olup onları takıntı yapıyorum, çok hayal kuran biriyim ve bundan zevk alıyorum çünkü boşum, okulum, işim, sohbet edebileceğim biri veya bir uğraşım yok, kişisel bakımımı yapmaya üşeniyorum, bazen hayatın anlamını yitirdiğini hissediyorum, içimde büyük bir korku var, eşyaların gölgesinden bile korkuyorum, sosyalleşmeyi seviyorum ama imkanım yok diye çıkmıyorum çıktığımda da sanki herkes bana bakıyor diyorum kıyafetlerimden falan dolayı bir de herkesi kendime aşık edebilme potansiyeline sahip görüyorum kendimi ama sonra büyük bir özgüvensizlik kaplıyor içimi. Biraz önce izlediğim, araştırdığım şeyler de bana şizofreni mi olmaya başladım korkusu verdi, okb ( ocağı, suyu kapıları vs. kontrol ediyorum) ve depresyon ( kendimi amaçsız, hayatı boş hissediyorum ve eskiden zevkle yaptığım şeyler şimdi sinirimi bozuyor, sıkıyor) belirtileri yaşıyorum ayrıca özellikle ailedeki birkaç kişinin çıkardığı ufak sesler bile beni rahatsız ediyor (mizofoni)

Güncellemeler
+1 yıl
Bazen bu sitedeki psikologların sorulara yanıt verdiğini görüyorum. Lütfen psikologlar veya üyeler bana yardımcı olun, Allah'tan başka anlatamıyorum kimseye, bu gidişle daha da kötü olmaktan korkuyorum, lütfen ihtiyacım var
Güncellemeler
+1 yıl
Hepinizden Allah razı olsun, belki bu durumu yaşayan bilir şu an ellerim titriyor ve böyle birinin içini rahatlattığınız icin inşAllah hiçbir zaman hiçbir dert size ve sevdiklerinize ulaşmaz.
Şizofreni olma korkumu nasıl yenerim?